Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie pe muchie de cuțit pentru CSM CSU Oradea pe teren propriu cu Energia Târgu Jiu

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.01.2016

CSM CSU Oradea a obținut o victorie importantă pe teren propriu în fața Energie Târgu Jiu. Partida jucată în Bihor a fost decisă în ultimul minut, când gazdele au luat deciziile mai bune și au reușit să se apere perfect la ultima fază, cea după care oaspeții putea trimite partida în prelungiri.

Elevii lui Cristian Achim au început bine partida și au controlat ostilitățile în primul sfert când au câștigat cu scorul de 20-7. Energia a revenit treptat în joc și după trei sferuri avea avantaj minim, 52-51. Soarta partidei a fost decisă în ultimul minut și jumătate al partidei. Porter Troupe cu o triplă o ducea pe Energia în avantaj, 62-61, înainte de intrarea în ultimul minut. Will Franklin a ajuns apoi de ori la linia de libere, de unde nu a avut emoții și a marcat 4 puncte pentru orădeni. La ultima fază a partidei, Troupe și Guțoaia au avut șansa de a trimite partida în prelungiri însă au ratat aruncările de la 3 puncte, iar meciul se încheia cu scorul de 65-61.

Radovan Markovic a fost cel mai bun orădean cu 20 de puncte și 2 recuperări. Andrei Mandache a terminat cu 12 puncte, 7 pase decisive și 2 recuperări, iar Salih Nuhanovic a adăugat 10 puncte și 6 recuperări.

Callistus Eziukwu a fost principalul realizator al Energiei cu 16 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă. Porter Troupe a marcat 14 puncte plus 6 recuperări și o pasă decisivă, iar Lamont Mack a contribuit cu 11 puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă.

10 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Markovic
    Nu sunt un suporter al acestui jucator dar, din nou, prin evol utia sa excelenta devine decisiv in obtinerea victoriei. Cu adevarat un shooter senzational. Si totusi, echipa gazda mi s-a parut, in multe momente, exceptand primul sfert, in pana de idei pe faza ofensiva...

    cu 8 ani în urmă (18.01.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Meci problematic...
    Salutare... Am obtinut o victorie norocoasa in conditiile in care ofensiva nu a functionat la parametri normali ieri. Insa, gratie apararii bune, in special in ultimul sfert am reusit sa invigem o echipa foarte valoroasa, insa foarte obosita. Drept dovada, singura diferenta considerabila este la procentajul aruncarilor libere unde CSM are 80% iar Energia 55%.

    Despre eliminarea lui Lucic, nu stiu sigur daca a fost pe merit. Inca nu am vazut de cand urmaresc baschet ca un jucator sa primeasca doua greseli tehnice pentru aceeasi abatare in aceeasi faza. Pe reluari (urmarind meciul la televizor) se oberva ca in fazele de atac precedente s-au consemnat doua faulturi clare pe aruncare la Lucic si Zupan nesanctionate, iar la faza in discutie a fost de ori infractiune: topor a lui Mack peste mana lui Uros in dribling si fault pe aruncare comis de Eziukwu. Probabil aceste repetate erori de arbitraj l-au facut pe Uros sa isi iasa din pepeni si probabil ca prostestele s-au transofrmat in injuraturi pentru care e clar ca trebuie acordat tehnic. Insa doua? Asa ceva inca nu am vazut. Am citit regulamentul si nu este stipulat nicaieri daca se pot sau nu acorda sau doua faulturi tehnice pentru aceeasi abatere la acelasi jucator la aceeasi faza. Cei care sunteti mai la curent cu regulamentul va rog ne ajutati pe noi cei mai profani. Oricum, inca un meci in care s-a vazut foarte slaba pregatire a arbitrilor care nu au gestionat deloc cum trebuie acest meci. Sunt ferm convins ca observatorul le va da "note de trecere" si nu va fi nici o repercusiune asupra lui Grigoras & co., eventual o suspendare si amenda pentru Lucic, chiar daca el trebuie sacrificat pentru a salva pielea arbitrilor incompetenti.

    A debutat si Petrisor, care nu prea a rupt gura targului si cred ca mai are foarte mult de munca pentru a-l face uitat pe Dani Popescu. L-am simtit extrem de timorat si dezorganizat

    Ieri, Rade si Will ne-au salvat in ofensiva si cum spunea Achim, e bine cand reusesti sa castigi un meci in care nu joci bine. Victoria este importanta in perspectiva obtinerii locurilor 1-6, chiar daca e una norocoasa.

    cu 8 ani în urmă (18.01.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea minotauro :

    re:Meci problematic...
    Tomy, am fost la meci si pot spune ca nu s-au dictat cele 2 tehnice pentru aceiasi abatere. A fost initial un tehnic ca a protestat pentru un presupus fault ce il acuza Lucic, iar vazand ca i s-a acordat tehnic, Lucic a izbucnit; asadar consider corecte deciziile in privinta tehnicelor, intrucat nu ai voie sa comentezi atata de vehement precum a facut Lucic. Intradevar ca revine problema la fault.. daca te loveste pe aruncare si nu primesti nimic.. poate fi frustrant.
    O alta chestiune care eu nu o inteleg si putea fi fatala, in prumul sfert cand aveam un avantaj serios, nu inteleg de ce Achim a simtit nevoia de a odihni jucatori.. si a introduce pe Petrisor (cu care nu am nimic, dar nu este de nivelul acestei ligi macar)..riscand a pierde meciul pe astefel de tactici.
    In rest.. din pacate Franklin nu mai e ce a fost, sigue doar la libere.. in rest foarte lent; iar Salih, eficient doar in aparare dupa parerea mea.. in atac ducem lipsa mare de un pivot autentic.

    cu 8 ani în urmă (18.01.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Dan Rat :

    arbitraj ?!
    Si eu am fost in sala dar atunci cand au inceput problemele cu Lucic practic a fost macel nu arbitraj. Nu am vazut/auzit in viata mea ca un arbitru sa parlamenteze cu...publicul ?!
    Din tribuna s-a auzit cum i-a fost lovita mana lui Zupan.
    Lucic a fost lovit de 2 pri pina atunci.
    Comentarii ? Pai pivotul Energiei a comentat mai mereu deciziile de arbitraj.
    La ultima faza, cand Pasca a recuperat mingea a fost lovit clar si nu s-a dat nimic.
    Si astea sunt doar citeva din mostrele de "arbitraj".A fost tendentios clar.

    cu 8 ani în urmă (18.01.2016)
    • CS Energia Târgu Jiu abu:

      arbitraj
      Eu zic ca esti subiectiv. Arbitrii sunt sub orice critica, dar nu cred ca a fost tendentiosi. Ne-au dat si noua un fault tehnic, parca in primul sfert, pentru o incercare de protest la o decizie care a dezavantajat clar Energia (un aut dat pe dos), am mai luat un antisportiv, iar la faza din ultimul minut cu Will sub panou n-a fost fault niciodata. Vreau sa spun ca arbitrjul a fost in nota obisnuita (execrabil) dar fara sa avantajeze o echipa sau alta. Pur si simplu atat pot ei!

      cu 8 ani în urmă (18.01.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Dan Rat:

      arbitraj

      Nu cred ca nu ai fost si tu in sala voastra de baschet la vreun meci al echipei voastre si sa nu simti ca e tendentios arbitrajul.Totul a venit asa, dintr-odata.Iti spun, au fost faze care se vedeau din avion in ambele directii.Dar dupa faza cu Lucic , a fost evident ca a fluierat tendentios.Si nu e prima data cand "dl grigoras" se da in stamba.

      cu 8 ani în urmă (19.01.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    2 victorii in timp de 7 zile
    Poate in primul meci jucatorii ambelor echipe erau mai concentrati asupra jocului. Doar stiu ca oradenii au obtinut victoria care valoreazã douã puncte. Felicitãri. Ieri seara baietilor de la CSM U mai multe minge au atins doar inelul. Nici americanii de la oaspeti nu au fost la maxim cu concentratia. Poate asta a fost cheia meciului. In final leii rosii au obtinut incã douã puncte cu greu. Felicitãri pentru cã am reusit contra unei echipe format din jucatori de legionari americani.

    cu 8 ani în urmă (18.01.2016)
    • YMCA alin67:

      cheia meciului de... 3punkte
      La primul meci se zice ca "oradenii" erau obositi fiindca jucasera un meci cu doua zile inainte,si inca unul in ultimele 20 de zile,spre deosebire de "gorjeni" care se "odihnisera" in cele 5 meciuri disputate in acelasi interval de timp. Acum, dupa un alt meci cu prelungiri disputat la vreo 2000 de km distanta (asta inseamna 3000 de km facuti cu avionul plus vreo 1400 cu autocarul,in 5 zile), legionarii!!!... au fost si mai fresh. Ti-a scris cineva ce parere are despre comentariile tale la un alt articol,nu repet ci doar subscriu. Nu vreau sa adaug decat ca ai mari probleme cu limba romana si in general cu orice limba,in care gandesti sau incerci sa te exprimi. Felicitari! Tine-o tot asa!

      cu 8 ani în urmă (18.01.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Nu
      Nu citi, dacã te deranjeazã cum si ce am scris. Esti supãrat ?Sã fii sãnãtos. Orãdenii au luat toate cele 4 puncte in cele 2 meciuri si asta conteazã.

      cu 8 ani în urmă (18.01.2016)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      :)
      Omul are dreptate, si un copil de la pregatitoare se exprima mai coerent si scrie mai corect.

      cu 8 ani în urmă (19.01.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!