Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie pentru Athletic Constanța în duelul cu CSM Târgu Jiu

Victorie pentru Athletic Constanța în duelul cu CSM Târgu Jiu

BC Athletic Neptun Constanța s-a impus pe teren propriu în disputa cu CSM Târgu Jiu din etapa a 29-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 87-80 într-un meci jucat sâmbătă, 16 aprilie. Dobrogenii au disputat cu această ocazie ultimul meci din acest sezon în fața propriilor suporteri.

Athletic a avut un prim 5 alcătuit din Andrei Oprean, Vlad Corpodean, Zan Kosic, Ștefan Mâinea și Khaliq Spicer, iar CSM Târgu Jiu a replicat cu Brandon Sly, Octavian Ilie, Porter Troupe, Dylan Carl și Ken’Darrius Hamilton.

Gorjenii au replicat cu cinci puncte la rând după ce Spicer a deschis scorul, Ștefan Mâinea egalând situația cu o triplă (5-5), același jucător român ducându-și echipa în avantaj la 8-7. Darling a urcat diferența la două posesii pentru Athletic cu un three-point play (11-7), Gaskins punând alte două puncte pe o pătrundere pentru formația dobrogeană și Spicer prelungea run-ul la 10-0, pentru 15-7 pe tabelă. CSM Târgu Jiu a replicat după time-out cu șapte puncte la rând, cu reușitele lui Troupe, Nicoară și Carl ajungându-se la un ecart minim, 15-14, Gaskins oprind revenirea oaspeților. Amfitrionii au condus cu cel mult cinci puncte în următoarele minute, CSM Târgu Jiu venind la 21-20 și sfertul de debut s-a încheiat cu 23-22 pentru Athletic.

Oaspeții au deschis excelent sfertul doi și cu un parțial de 8-2 au putut merge la 30-25, Spicer împărțindu-și perechea de libere și apoi Corpodean fiind precis pe un catch and shoot, iar Athletic reducea diferența la o singură posesie (30-28). Porter Troupe a făcut 34-30, gazdele replicând tot cu o triplă și apoi Octavian Ilie l-a căpăcit pe Zan Kosic, avantajul rămânând de partea echipei din Târgu Jiu, reușita lui Titus Nicoară de la distanță fiind bună pentru 39-35. Alb-albaștrii au pus cinci puncte între pe o fază finalizată cu coș din partea lui Morgan (43-38), la pauză scorul fiind 47-45 pentru CSM Târgu Jiu, Vlad Corpodean reducând diferența la o singură posesie.

Formațiile au contribuit pentru 46 de puncte marcate din căciulă, capitol la care oaspeții au stat puțin mai bine, asemenea procentajului de încercări bune de la distanță (50-38%). În total s-au pierdut 14 posesii în prima repriză, fiind trei jucători în double digits la pauza partidei.

Spicer și Darling au marcat primele puncte pentru Athletic în repriza secundă, Gaskins ratându-și apoi and-one-ul, dar Troupe a comis o abatere de teren și posesia revenea constănțenilor, Spicer făcând 53-49 de la linia de fault. Troupe a deblocat situația de pe tabelă după o serie de atacuri fără coș de ambele tabere, Darling menținând un ecart de patru posesii în favoarea lui Athletic, 57-53. Kosic a prins două aruncări bune de la distanță și cu tripla lui Darling avantajul gazdelor creștea la 10 puncte, scor 66-56, la terminarea sfertului trei fiind 66-60 pentru Athletic.

Seria bună a gorjenilor a continuat și Morgan își aducea echipa la trei puncte în urmă, Ștefan Mâinea oprind run-ul oaspeților la 68-63. Hamilton și-a transformat libera suplimentară după ce fusese faultat pe aruncare și CSM Târgu Jiu s-a apropiat la 68-66, Gaskins răspunzând cu o triplă și Spicer a urcat ecartul la șapte puncte, 73-66. Avantajul a devenit unul format din două cifre prin reușita de afară a lui Gaskins, 78-67, Sly răspunzând din aceeași zonă a terenului, dobrogenii reușind să se impună la final cu 87-80.

Athletic Constanța trece la 12-16 și va juca un meci restant la Oradea, în vreme ce CSM Târgu Jiu coboară la 9-19 și o să se deplaseze la Focșani pentru o restanță.

Cinci jucători din tabăra „Gladiatorilor din Tomis” au fost în double digits, Khaliq Spicer remarcându-se cu 17 puncte și 8 recuperări. De partea cealaltă, Porter Troupe și-a egalat recordul stagional, cu 23 de puncte.

*foto: Facebook Baschet Club Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!