Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie pentru BCM U Pitești în confruntarea cu U-Banca Transilvania

Victorie pentru BCM U Pitești în confruntarea cu U-Banca Transilvania

BCM U Pitești a câștigat partida cu U-BT Cluj-Napoca, scor 83-74 (20-27, 22-16, 14-21, 27-10). Meciul din cadrul turneului 13 LNBM a avut loc în BTarena.

Echipele de start

U-BT Cluj-Napoca: Wright, Guzman, Vida, Tarolis, Stipanovic

BCM U Pitești: Talton, Măciucă, Jeremic, Jevtovic, Bishop

Clujenii au început disputa mai hotărâți și aveau un avantaj de 9 puncte cu 4 minute rămase din primul sfert, scor 19-10. Grasu a dus scorul la 25-13 iar Jevtovic a stabilit scorul după primele zece minute, 27-20.

Formația piteșteană a reușit să micșoreze ecartul la 4 lungimi la jumătatea sfertului secund, scor 35-31.Tarolis a reușit un alley-oop pentru a modifica scorul la 38-31, iar două coșuri din spatele semicercului semnate de Voinescu și Gajovic au micșorat diferența de pe tabelă la doar un punct, 38-37. După prima repriză, U-BT avea tot un avantaj de o lungime, scor 43-42.

La primele atacuri din sfertul trei, Piteștiul a trecut la conducere după coșul lui Talton, 43-44. Stipanovic a creat un avantaj de patru puncte pentru U-BT, 50-46, și tot pivotul bosniac a majorat diferența între cele două combatante la 9 lungimi, 57-48. David Vida a stabilit scorul înaintea sfertului patru după ce a marcat de la mare distanță, 64-56.

Jevtovic și-a apropiat echipa la doar 3 puncte după un lay-up transformat, scor 68-65. Același jucător a micșorat diferența la un punct după ce a reușit un three-point play, 69-68. Axinte a marcat de lângă panou iar astfel Piteștiul a trecut la conducere, 69-70. Argeșenii au continuat să aibă inițiativa și au modificat tabela la 69-74 după un four-point play reușit de Talton. 

Fitzpatrick a continuat run-ul echipei sale și a dus scorul la 69-76, moment în care Mihai Silvășan a cerut time-out. U-BT nu a reușit să găsească calea spre coș iar Axinte a transformat un lay-up pentru 69-79, un avantaj de 10 puncte pentru Pitești cu 3 minute și jumătate rămase din meci. După coșul lui Bishop de lângă panou, tabela indica scorul de 70-81 cu un minut și jumătate până la final. Tarolis a înscris pentru 72-81, dar Axinte a punctat din nou din apropiere, 72-83. Tarolis a încris ultimul coș al meciului iar gruparea antrenată de Tudor Costescu s-a impus în cele din urmă la o diferență de 9 puncte, 74-83.

Principalii marcatori

BCM U Pitești: Gajovic 15 puncte, Fitzpatrick 15 puncte, Jevtovic 14 puncte, Bishop 12 puncte, Talton 10 puncte

U-BT Cluj-Napoca: Tarolis 22 de puncte, Stipanovic 20 de puncte, Guzman 12 puncte, Wright 10 puncte

*Foto: Valentin Todea/baschet.ro

13 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Mda
    Uneori imi pare rau ca nu joc si nu voi juca niciodata la pariuri, chestie de principiu.

    Altfel, meciul cu Oradea sunt sigur ca o sa-l pierdeti. Intrebarea este: aveti de gand sa jucati ceva cu Timisoara? Ca sa stiu daca are rost sa ma uit. Daca tot vreti sa pierdeti, jucati doar cu juniorii si nu scoateti sufletul din Tarolis si Stipanoivic ca mai avem nevoie de ei.

    Mai bine ma opresc aici.

    cu 2 ani în urmă (27.04.2021)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Logic
      Era logic sa se relaxeze după ce au garanția primului loc. Nu pot sa bage doar juniori pt a nu fi acuzați de desconsiderarea competiției. Eu cred ca în meciul cu Oradea vor juca din ambiție, dar cu Timișoara o vor lăsa moale.
      Indiferent de impresia din ultimul timp eu tot cred ca principala favorita la titlu e Clujul.

      cu 2 ani în urmă (27.04.2021)
    • pipzn:

      @jordan 23
      Cu niste intreruperi, urmaresc pe "U", echipa masculina (indiferent de sponsorul principal si denumirea completa) cam din 1988-89. Timp in care credeam ca am vazut cam de toate. Va spun sincer ca niste infrangeri venite de la niste adversari mai slab cotati care s-a intamplat sa fie intr-o forma foarte sau doar putin mai buna mi se pare mai usor de acceptat decat ceea ce am vazut aseara. Mi se pare o lipsa de respect in primul rand fata de proprii suporteri, sa joci asa pe teren propriu.

      Lectia pe care ar trebui sa o invete toate celelalte echipe este sa joace (si) in timpul senzonului astfel incat, pe cat posibil sa nu ajunga ca altii sa le dicteze adversarii pentru fazele urmatoare, cel putin pentru prima faza de play off daca nu si mai bine.

      Bine, s-a gandit si "strategic", acum sper sa vad mai departe (nici nu cred ca ma voi uita la ultimele doua meciuri din retur, poate la cel cu Oradea ca sa imi dau seama cam ce sanse mai avem daca vom ajunge sa jucam cu ei, Oradea arata din ce in ce mai bine) ce va fi. Si, daca nici in acest sezon, in conditiile date (cel mai ce buget, nu s-au mai deranjat sa joace intr-o cupa europeana unde ar fi avut cel putin aceleasi sanse ca si Oradea, nu s-au stresat prea mult in privinta Cupei Romaniei, nu vor lua campionatul atunci nu va mai ramane nimic de spus... sau va ramane dar doar de catre suporteri ca la nivel de fapte realitatea pare ca va ramane neschimbata.

      cu 2 ani în urmă (27.04.2021)
    Raspunde
  • Benjamin :

    ...
    O victorie care ghidila ego-ul marelui Costescu. Zicea cineva cu ceva timp in urma ca el e singurul care creste si acorda timp tinerilor. Oare deaia l-a lasat pe Maciuca pe banca dupa o gresala? (sau mi-a scapat mie ceva?). Stiu, e off topic, dar probabil Fleseriu e singurul care are incredere in tineri - intr-o echipa cu pretentii- si care mi se pare ca are un comportament decent in ceea ce ii priveste.
    Revenind in ograda noastra. Nu e capat de lume ca am pierdut. Ne-au lipsit multi jucatori si cred ca se vede oboseala de ieri. Adevarul e ca, asa cum au mentionat si altii, suntem lipsiti de claritate in atac. Dupa fiecare timeout aveam aceiasi schema.. Wright nu pare genul de pg potrivit stilului nostru de joc (la scouting stam prost de ceva ani). E mai degraba pe stilul lui Silva: executant, fara prea multe pareri si comentarii. Se vede tot mai clar ca in playoff o sa ne fie tot mai dificil cu doi pivoti. Santa e doar de antrenament - nu i se acorda timp si nici nu exista scheme pt el. Grasu, e tanar si e clar ca presiunea isi spune cuvantul. (Sa fie si aici problema de scouting?).
    Ramane de vazut ce o sa fie. E clar ca nu suntem invincibili si e cu atat mai clar ca lupta o sa fie tot mai grea pt titlu in conditiile in care e ecchipa acum.

    cu 2 ani în urmă (27.04.2021) Raspunde
  • Ciucâ :

    Respect
    Lipsâ totalâ de respect fațâ de suporterii Clujului de iubitorii baschetului şi toți participanții la competiție din partea celor doi de pe banca lui U. Pe fațâ joacâ sâ şi aranjeze play offul cum vor iei, pe Timişoara o va bate sâ joace cu ea ın primul tur şi cu Oradea ın funcție de clasamentul de la ora meciului ın aşa fel ca Oradea sâ joace ın primul tur şi semifinale cu echipe puternice. Benjamin fii sigur câ Costescu ınțelege ce se petrece şi profitâ câ nui prost.bravo exemplu bun cu Fleşeriu, 16 puncte Gavriloaia ın prima reprizâ şi dupâ aceea la uitat be bancâ?ıncredere ft mare ın tineri. Costescu nu ia avut pe Gheorghe Uțâ Popa şi ın locul lui Mâciucâ a jucat Axinte care nu cred câ este bâtrân. Oradea este favorita mea la titlu ptr câ Clujul nu ia ın serios unele meciuri şi va fi greu dupâ aceea sâ şi revinâ

    cu 2 ani în urmă (27.04.2021)
    • Benjamin:

      ...
      Gavriloaia avea 4 greseli. Cred ca mai degraba l-a tinut pe banca pentru a-l baga in meci daca e nevoie de 3 pct pee final. Daca vorbim de Fleseriu, uita-te cum se comporta cu Tohatan.
      Da, Axinte a fost in forma buna si merita felicitat. Categoric ca au fost absente si la voi, iar intr-un context in care il ai pe Maciuca (care e cat de cat unul dintre tinerii de perspectiva si care are evolutii bune) pe pozitia de roman ii joci doar pe Axinte si Voinescu in conditiile in care, ai un jucator de lot national pe banca si esti si obisnuit sa joci cu o rotatie mare de romani (popa, uta, t.gheorghe, maciuca).

      cu 2 ani în urmă (27.04.2021)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Locul 8
      Da, e o "bataie" intre Dinamo si Timisoara pt locul 7, Dinamo mai are meci cu Oradea, Timisoara cu "U" si Craiova. Ca sa nu zicem ca au si meci direct, deci departe de a se decide totul asa usor. Tinand cont ca Dinamo a pierdut in tur impotriva Timisoarei, ultimul meci ar putea fi decisiv. Dar nu consider ca aceasta e principala problema a Clujului, cu cine joaca in primul tur ...

      cu 2 ani în urmă (27.04.2021)
    Raspunde
  • Ciucâ :

    Razv‐an
    Problema Clujului este ca Oradea sâ joace 2 tururi grele (voluntari sibiu piteşti craiova) sâ vinâ obositâ ın finalâ, dar poate avea surprize neplâcute ınainte

    cu 2 ani în urmă (27.04.2021)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      care?
      Si care ar fi cele 2 tururi? Cel mai probabil Oradea va termina pe 2 (are avantaj in meciurile directe cu SB, joaca cu "U" la Oradea). Primul tur - Timisoara/Dinamo nu cred ca poate fi o problema, Semifinala probabil cu Sibiul - dar daca Sibiul pierde cu Voluntari, e alta discutie. Oricum ar fi semifinalele se joaca, oricare din cele 4 echipe - "U", Oradea, Sibiu, Voluntari au sanse si nu va fi nici o serie usoara.
      In alta ordine de idei, daca vroiau un traseu mai greu pt Oradea, pierdeau cu SB si trageau tare cu Oradea, sa termine Sibiul pe 2, nu crezi?Ca pt noi varianta convenabila era cu Oradea pe 3 si Voluntari pe 6.

      cu 2 ani în urmă (27.04.2021)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      clasament
      Eu nu vad ca sigura pozitia Oradiei pe 2-3. Meciurile de joi si vineri sunt dificile pt ca se pare ca au probleme de efectiv (cel putin asa reiese din articolul de pe site-ul propriu). O infrangere cu Craiova o pune intr-o situatie dificila pt acestia vor avea avantajul meciurilor directe. Atunci se va vedea daca rezultatul cu Pitestiul a fost calculat de Cluj sau nu. Daca a fost calculat vor pierde sigur cu Oradea (oricum ar fi un rezultat nu foarte surprinzator nici daca ambele echipe ar juca la potential maxim). Dar tinand cont de problemele medicale aparute la lotul de jucatori eu cred ca vor menaja titulari cei de la Cluj pt a nu risca absente noi in play-off. Ceea ce ar fi de inteles, cel putin pt mine ca spectator neutru.

      cu 2 ani în urmă (28.04.2021)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Clasament
      In afara de locul 1 - "U" si locul 7/8 - Dinamo/Timisoara restul pozitiilor "se joaca". Chiar daca Sibiul e doar la mana lor. La fel si Oradea, chiar daca au un program mai ... lung.

      cu 2 ani în urmă (28.04.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @razv-an
      eu vad altceva, Sibiul depinde de Oradea, chiar daca castiga tot, are nevoie de o infrangere a oradenilor pentru a lua locul 2; daca Oradea castiga tot, vor fi pe locul 2, datorita rezultatelor directe.

      cu 2 ani în urmă (28.04.2021)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      @Gyke
      Cum spuneam si mai sus, Oradea are cele mai mari anse la locul 2. Sibiul e la "mana ei" sa isi asigure cel putin locul 3 - Ca daca pierde cu Voluntari se poate intrevedea o semifinala la Cluj. Sau poate isi doresc asta, ca parca au un complex mai mare fata de Oradea. Si n-au nici macar un cantec sa-i adoarma ca ar fi peste bihoreni.

      cu 2 ani în urmă (29.04.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!