Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorie pentru SCM Universitatea Craiova contra lui BC Mureș

Eduard Popa

Eduard Popa
07.01.2018

scm u craiova bc mures

SCM U Craiova au reușit să treacă de BC Mureș Târgu Mureș scor 84-69, într-o partidă care a contat pentru etapa a XIII-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Cu noul director tehnic Aco Todorov pe bancă aflat alături de secundul Dan Ioan, SCM U Craiova a început meciul în formula Martinic, Siriscevic, Vîrnă, Samuels, Aleksandrov, în timp ce Barnabas Szaszgaspar a jucat cu Person, Steff, Pita, Borșa și Santa.

Soarta Mureșului a devenit una dificilă în momentul în care Jonathan Person a suferit o accidentare după numai 5 minute de joc. Cu toate acestea, mureșenii au condus după 10 minute cu 25-20, grație în mod special lui Dino Pita și Szabolcs Santa. Mureșenii au avut un avantaj de 6 puncte după coșul lui Norbert Steff (29-23), dar Kikos și Martinic au egalat la 29. Cele două echipe au mers apoi umăr la umăr, dar ultima fază a Craiovei a fost una foarte spectaculoasă. Samuels a salvat mingea din aut, Martinic a cules mingea și a pasat-o la alley-oop pentru Siriscevic care a învins buzzer-ul primei reprize și a stabilit scorul la 38-36.

Craiova a pornit ca din pușcă în sfertul al treilea. Grație unui run de 14-2, elevii lui Dan Ioan s-au dus la 14 puncte, scor 52-38. Mureșenii au răspuns prin Pita, Santa și Engi-Rosenfeld și au intrat înainte de ultimul sfert la doar 7 puncte, scor 60-53. Bogdan Stăncuț a apropiat BC Mureș la 6 puncte la începutul sfertului patru, dar apoi craiovenii au dominat finalul meciului și nu ai mai dat nicio șansă adversarului. Samuels, Paasoja sau Aleksandrov și-au adus și ei contribuția și au adus o victorie destul de clară pentru Craiova, scor 84-69.

Goran Martinic a totalizat 22 puncte, 11 pase decisive, 8 recuperări, 2 intercepții pentru un indice de +38 la eficiență împotriva fostei sale echipe. Nemanja Aleksandrov a adăugat 17 puncte, Jamar Samuels a încheiat cu 13 puncte, 10 recuperări, 5 pase decisive, iar Ivan Siriscevic a totalizat 11 puncte și 10 recuperări. De partea cealaltă Dino Pita a reușit 19 puncte, Szabolcs Santa a reușit un double double cu 18 pct și 11 recuperări în timp ce Bogdan Stăncuț a marcat 12 puncte.

În urma acestui meci ambele echipe ajung la 5 victorii și 6 înfrângeri.

Pentru SCM U Craiova urmează miercuri restanța de pe teren propriu, în compania lui Phoenix Galați, pentru ca mai apoi să joace weekendul viitor pe terenul celor de la Timba Timișoara, în timp ce BC Mureș va primi vizita celor de la CSM Steaua Eximbank București.

*foto: Sportul Doljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!