Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Victorii pentru favorite în primele meciuri ale zilei din Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
08.01.2023

Victorii pentru favorite în primele meciuri ale zilei din Liga Națională

Ziua de duminică în Liga Națională a debutat cu trei partide programate de la ora 17:00. Toate aceste confruntări s-au încheiat la diferențe de două cifre.

Rapid București a reușit cea mai spectaculoasă prestație. Giuleștenii s-au impus cu scorul de 102-67 în fața celor de la CSM VSKC Miercurea Ciuc. Într-o dispută de pe terenul harghitenilor, oaspeții s-au instalat rapid la conducere și nu au mai cedat inițiativa până la finalul partidei. La pauza mare, avantajul era deja de 20 de lungimi (46-26), iar gazdele nu au reușit să mai reducă din daune până la finalul încleștării.

Tyler Stone a fost din nou cel mai bun marcator al Rapidului și a strâns 22 de puncte și 8 recuperări. Tot 22 de puncte a adăugat și Josip Bilinovac. Nadav Yankowitz a avut cel mai bun meci al său în tricoul Rapidului și a totalizat 9 puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive și 4 intercepții. Keljin Blevins a terminat cu 11 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive.

Andrija Draskovic a fost cel mai bun marcator de la Miercurea Ciuc și a încheiat cu 17 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Nemanja Manojlovic a avut 14 puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive. Meshack Lufile a fost celălalt jucător în double-digits, cu 10 puncte.

După acest joc, Rapid București ajunge la un bilanț de 10-3, în timp ce CSM Miercurea Ciuc are două victorii și 11 eșecuri.

CSM Constanța continuă lupta pentru calificarea în play-off, după succesul cu scorul de 82-71 de pe terenul Lagunei București. Gladiatorii din Tomis au avut o misiune dificilă în a își adjudeca succesul, întrucât au fost conduși atât după primul sfert (28-21), cât și la pauza mare (40-39). Marinarii au reușit să întoarcă soarta partidei în a doua jumătate și au reușit în cele din urmă să se impună la 11 puncte.

Jarrid Rhodes a înscris 19 puncte de pe banca trupei lui Alexandru Olteanu. Nate Johnson l-a urmat cu 17 puncte. Jakob Cebasek a înscris și el 16 puncte din postura de titular, în timp ce Egidijus Mockevicius a flirtat cu un double-double (9 puncte și 10 recuperări).

Lukas Aukstilkalnis a fost cel mai bun jucător al Lagunei și a totalizat 25 de puncte și 4 pase decisive. Radu Paliciuc a avut și el o prestație reușită, reușind să strângă 16 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive și 3 intercepții.

Prin succesul de astăzi, CSM Constanța înregistrează un record de 7-4, în timp ce Laguna București rămâne cu o singură victorie pe lângă cele 1-12.

Nu în ultimul rând, CSM Târgu Mureș continuă să se agațe de ultima speranță în vederea obținerii unui loc în Top 5 la finalul meciurilor din Conferința A. Elevii lui George Trif s-au impus cu scorul de 77-66 în fața celor de la CSM Târgu Jiu. Sfertul patru a fost decisiv în economia partidei, întrucât mureșenii au intrat la -3 și au reușit să câștige la +11.

Goran Martinic a fost omul meciului și a reușit să strângă 24 de puncte, 2 recuperări, 6 pase decisive și 4 intercepții. Goran Gajovic a înscris 14 puncte, în timp ce Jonathan Person a totalizat 12 puncte și 5 pase decisive.

Shamiel Stevenson a reușit un double-double, cu 16 puncte și 10 recuperări. Andriy Agafonov a avut 10 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive și 2 capace.

CSM Târgu Mureș are un bilanț de 5-8 după jocul de azi, în timp ce CSM Târgu Jiu este ultima în Conferința A, cu un bilanț de 1-11.

*foto: Facebook/CSM Constanța 

4 comentarii la aceasta stire:
  • Suporterrrr :

    Top 5
    Puteti realiza un articol despre echipele implicate in lupta pentru top 5 (Dinamo, Voluntari, CT, Galati)

    cu 1 an în urmă (08.01.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    top 5
    Teoretic lupta se da intre Galati si Constanta ( Da toate cele 5 echipe - inclusiv Timisoara- sunt apropiate si pot aparea surprize). Plus ca inca mai sunt multe meciuri directe intre ele.
    Voluntari e pe val, mai are 2 meciuri cu Steaua si Focsani, plus cele 2 meciuri cu CT si GL - se califica fara probleme
    Timisoara - are deja 8 victorii, plus un meci cu Steaua. Mai are 3 meciuri cu contracandidatele la locul 3-5.
    Dinamo - mai are un joc cu Steaua - plus inca 2 cu contracandidatele la 3-5.
    Galati si Constanta mai au jocuri cu Oradea si Voluntari - unde pleaca cu sansa a doua. In plus Constanta are avantaj in meciul direct cu Galati.

    cu 1 an în urmă (09.01.2023)
    • Suporterrrr:

      As baga o si pe Dinamo in aceeasi oala
      Au 3 infrangeri la rand, Katic e rupt si nu va mai juca, urmatorul meci il au cu Timisoara, dupa care cu Steaua si CT. Momentan au 7-6, meciul cu Timisoara nu vad sa il castige si cred ca, CT ii vor bate (deci cred ca Dinamo termina cu 8-8).
      Constanta are 4 victorii la rand si record de 7-4. Daca reusesc sa fure 2, daca nu chiar 3 meciuri uneia dintre Voluntari, Oradea, Steaua, Dinamo (deplasare) sau Timisoara (acasa) e calificata fara probleme. Meciurile pe care ar trebui sa le castige sunt acasa cu Timisoara si deplasarile de la Bucuresti cu Steaua si Dinamo.

      cu 1 an în urmă (10.01.2023)
    Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Mureș
    Mureșenii joaca cu tupeu, similar cu petrolul în sezonul de debut. Sa vedem cum se misca

    cu 1 an în urmă (10.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!