Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

VIDEO. Faze discutabile în meciul întâi al seriei dintre SCM U Craiova și BC Mureș Târgu Mureș

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
20.04.2016

BC Mureș Târgu Mureș a reușit să alunge seria neagră de șapte înfrângeri consecutive, în toate competițiile, printr-o victorie obținută in extremis. „Tigrii” au câștigat prima partidă a seriei de playoff cu SCM U Craiova, tocmai în Bănie, acolo unde au avut nevoie de o repriză de prelungiri pentru a triumfa, scor 98-95. De menționat că în minutul 34 gazdele se aflau la zece lungimi diferență, 82-72, iar cu două secunde rămase din timpul regulamentar, la scor egal, craiovenii au irosit două aruncări libere prin Johnson.

Ca urmare a numărului ridicat de mesaje primite pe adresa redacției, site-ul nostru vă pune la dispoziție fazele controversate din finalul partidei lăsând discuția liberă. Credeți că a fost fault la Johnson și la Burlacu? Dar la Martinic, în overtime? A fost abatere de 24 de secunde la Pustahvar? 

Brigada de arbitri a fost formată din Marius Ciulin, Mircea Șerban și Șerban Rașoaga, comisar FRB Marius Marinescu. Meciul doi se joacă miercuri, de la orele 18:00, în direct la Digi Sport 4.

Sursă: Digi Sport

16 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Lex74 :

    Arbitraj
    Un arbitraj INFECT !. NU a fost faut nici la Johnson nici la Burlacu, cu Ciulin la 1 metru de faza , RUSINE, acest om nu are ce cauta in arbitraj.

    cu 8 ani în urmă (20.04.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe number1 :

    Faze discutabile...
    ....si in acest meci si in cel de aseara dintre Steaua si Dinamo, cand nu am inteles mai nimic din ce s-a intamplat in ultimele doua secunde(1 secunda cum era afisat pe ecranul tv.). Este evident ca anumite echipe sunt constant favorizate de niste arbitrii dubiosi.

    cu 8 ani în urmă (20.04.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    arbitraj
    La un meci echilibrat, pe muchie de cutit, asemenea "greseli" pot face diferenta si nu in sensul bun al cuvantului. Parca Dumnezeu a vrut sa repare "gresala" lui Mircea Serban si nu "l-a lasat" pe AJ sa bage liberele :). Cat despre asa zisul fault a lui Lazar la Burlacu nici nu are sens sa mai spun ceva deoarece imaginile sunt clare: pozitie de aparare corecta ca la carte. Sa vedem ce se va intampla azi

    cu 8 ani în urmă (20.04.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    Sunt arbitrii ,care nu fac cinste acestui sport. De ce federația TACE ???

    cu 8 ani în urmă (20.04.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Nu au
      Nu au arbitrii mai bine pregatiti.Cu ei defileazã.

      cu 8 ani în urmă (20.04.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    Eu zic ca nu...dar...
    1) La Johnson - Cel mai aproape de Johnson erau Jurevicus si Fraseniuk care nici macar n-au apucat sa-i "gadile" nadragii lui Johnson. Cred ca la arbitru a functionat un fenomen pe care un psiholog vi-l poate explica mult mai bine si complet decat mine. Pe scurt, atunci cand astepti sa se produca o actiune si te concentrezi sa nu o pierzi, creierul tau poate altera perceptia astfel incat ai impresia ca lucrurile au decurs asa cum te asteptai nu cum s-au petrecut in realitate.
    Mai pe sleau spus, nu e tot una sa observi un fault sau sa "vanezi" un fault. Din pacate, majoritatea arbitrilor nostrii "vaneaza" faulturi motiv pentru care de multe ori vad si ce nu s-a intamplat de fapt.
    E poate cel mai enervant aspect, pentru mine, mai ales cand jocul are verva, cursivitate, gen atac - recuperarea - contra-atac - ratare - recuperare - contra-atac, jocul e dinamic, spectaculos si...zbang!! vine Gheorghe si fishcura ceva ce numa el o vazut si "rupe jocul". De "n" ori am vazut asta, o usoara stanjenire intre atacant-aparator gata! Fault !
    2) Burlacu - La asta e clar, alearga, dribleaza, sare, la panou ptr. aruncare. Ditamai bratul drept face o "secera" care induce o semi-pirueta (in balet se numeste Tour en l'air). Aterizeaza pe calcai si inertia centrifugala a celor multe kile il impinge pe spate si cade omu in cur, ca noa..nu-i balerin ca sa stie cum sa aterizeze.
    3) La Martinic e clar, s-a palit omu de Burlacu, ala s-a si cam speriat si ferit sa nu-l calce in picioare, si Martinic efectiv a derapat in viraj...
    Poate n-ar fi rau sa le recomandam arbitrilor sa schimbe brand-ul de guma de mestecat....orice...numai Orbit nu. Se pare ca le afecteza vederea.
    Cam asta-i parerea mea...de fost jucator... :D

    cu 8 ani în urmă (20.04.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Arbitrii
    Laci Lazar a impins cu pieptul poate, din moment ce ambele maini le avea in aer. La Johnson absolut nici vorba de fault. Ideea nu e ca ar fi ajutat Craiova sau Muresul, ci ca astfel de oameni inca sunt prezenti in baschet si distrug meciuri intregi si spectacolul pentru spectatori din cauza deciziilor inapte. Nu se poate incerca nicicum o petitie publica pentru scoaterea alde Ciulin, Grigoras sau Stoica din arbitraj? Ca deja si restul incep sa o ia pe aratura din cauza acestor "titani".

    cu 8 ani în urmă (20.04.2016) Raspunde
  • SCM "U" Craiova fanCraiova :

    .
    Eu zic sa puneti si faulturile care i-au fost date lui Mohammed , care a avut un nr de libere aproximativ egal cu intreaga echipa a Craiovei , daca tot va dati impartiali . Si puneti si faulturile ofensive ale lui Lazar , care trebuia eliminat de prin sfertul 3 . E unul clar la Bozovic unde il impinge cand acesta era in saritura .

    cu 8 ani în urmă (20.04.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș zoli4ever:

      @fanCraiova
      Pe parcursul meciului ati primit si voi, am primit si noi faulturi care nu-si aveau locul. In fiecare meci, in fiecare liga, in fiecare tara exista greseli de arbitraj, la faze neclare.
      DAR... Problemele incep cand este vorba de decizii clar intentionate care vor sa decida meciul (cu 2 secunde inainte de final la egal la o faza nediscutabila). Si nu una... ci una dupa alta... si alta...

      cu 8 ani în urmă (20.04.2016)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    Bravo totalbaschet!
    Daca noi suporterii dorim sa schimbam ceva in baschetul romanesc va trebui sa producem multe clipuri asemanatoare. Ba chiar un canal pe youtube unde se pot posta mai multe montaje de acest gen. Eu nu ma supar daca vor fi clipuri prin care se demonstreaza ca a fost favorizat Mures, este mult mai important sa ii gasim pe cei care "gresesc" tot timpul. Felicitari totalbaschet

    cu 8 ani în urmă (20.04.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cld :

    Total Baschet
    Domnilor, este buna ideea, dar trebuie facut cu toate fazele, nu doar ce ar "ajuta" Craiova. Stie toata lumea ca Johnson si Burlacu sunt "labili" la libere in momente de presiune! Toata lumea! Nu este primul meci pierdut de ei astfel. Sper ca nu doriti sa defaimati echipa Craiovei printr-un videoclip in care se vad doar intr-o directie faulturile acordate... Sau poate tineti cu noi si vreti sa spuneti ca am fost defavorizati prin aceste faulturi?!
    Oricum, profesionalism este atunci cand sunt analizate toate fazele, nu doar unele cu o tenta anume ( inca nu stiu care)...

    cu 8 ani în urmă (20.04.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cld :

    Faulturi...
    Au fost multe faze cand Muresul s-a apropiat si pe fondul faulturilor acordate de arbitrii, unele corect, altele total incorect... Oricum, a fost un meci frumos, ma bucur ca am putut sa il vad si sa ma bucur de un joc spectaculos. Felicitari ambelor echipe!

    cu 8 ani în urmă (20.04.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @cld
    Cred ca exagerezi, prin faptul ca a prezentat un video cu faze discutabile din punct de vedere al ARBITRAJULUI care nu au nimic de-a face cu jucatorii niciunei echipe echipa de le Totalbaschet nu aduce nici o defaimare echipei din Craiova. Nu au fost alese faze de fault la intamplare ci faze discutabile care au avut loc in momente decisive ale meciului si care puteau influenta rezultatul. Arbitrajul a fost cu greseli in ambele parti dar ceea ce este clar ca lumina zilei este faptul ca in momente cheie ale meciului unii dintre arbitrii au incercat (cu rea intentie vadita) sa influenteze rezultatul meciului. Cat despre faulturile asupra lui Alhaji ar trebui sa te documentezi un pic (statisticile de pe frbaschet sunt foarte detaliate) si ai sa observi ca Alhaji este cel mai faultat jucator al BC Mures iar asta se datoreaza in principal patrunderilor in viteza ce nu pot fi intodeauna oprite regulamentar. Sper ca in meciul de azi arbitrajul sa fie la un nivel MULT mai ridicat din punct de vedere calitativ decat in primul meci. Si nu in ultimul rand: fie ca cei mai buni sa castige!

    cu 7 ani în urmă (20.04.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe CELEZE:

      @oldboy
      Te rog sa imi spui ce parere ai de arbitraj in meciul 2, tot asa impartial nu??

      cu 7 ani în urmă (20.04.2016)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @adrian.or
    Te rog sa te uti cu atentie cum se apara Laci Lazar, sare vertical (nu in fata nu in spate) cu ambele brate sus! Ce fault a facut asa? Burla a venit spre el, a sarit, a aruncat l-a atins tangential pe Laci (aflat in pozitie corecta de aparare) si (asa cum spunea si Oldtimer) a cazut datorita atractiei gravitationale :)

    cu 7 ani în urmă (20.04.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Da
      Eu inteleg, eram ironic :)

      cu 7 ani în urmă (20.04.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!