Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Virgil Stănescu: "Am practicat o zonă la care clujenii nu au avut niciun răspuns"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
28.01.2012

BC Mureş Târgu Mureş i-a aplicat echipei campioane en-titre cea mai drastică înfrângere din ultima perioadă, învingând-o pe teren propriu cu scorul de 76-54. Partida s-a desfăşurat sâmbătă seară la Sala Sporturilor Horia Demian şi a contat pentru etapa cu numărul 19 a Diviziei A masculine de baschet.

La finalul confruntării, site-ul nostru a stat de vorbă cu căpitanul mureşenilor care afirmă că diferenţa s-a făcut în apărare. Stănescu adaugă faptul că deşi diferenţa finală a fost de 22 de puncte meciul nu a fost la fel de uşor pe cât o arată scorul.

Dacă îţi spunea cineva, înainte de meci, că veţi învinge la 22 de puncte pe "U" Mobitelco ce i-ai fi răspuns ?

Că este foarte greu, şi nici nu a fost uşor. Diferenţa nu face dreptate valorii echipei din Cluj-Napoca. A fost un meci greu pentru a obţine acest succes, iar ei nu au reuşit să găsească un răspuns apărării noastre zonă şi mă bucur că am respectat toate indicaţiile tactice pe toată durata partidei. Este un meci foarte important pentru noi, pentru că veneam după două înfrângeri consecutive şi se vede ce înseamnă baschetul. Când odată pierdem pe aruncările de trei puncte, acum avem un procetaj foarte bun la acest capitol şi obţinem victoria.

Să înţeleg că diferenţa a fost făcută de apărare ?

Cred că am reuşit să fim uniţi şi să ne apărăm exact cum ni s-a spus, să fim disciplinaţi,  să practicăm o zonă la care ei nu au avut niciun răspuns.

Crezi că după cele două victorii cu Cluj-Napoca, BC Mureş are un avantaj în faţa lor în eventualitatea unei confruntări în playoff ?

Este un mare avantaj pentru că suntem adversari direcţi şi tinem pentru acelaşi lucru. În cazul în care vom avea acelaşi număr de puncte cred că acest lucru va face diferenţa. Mă bucur că am reuşit să ne ridicăm după două meciuri pierdute chiar şi dacă am avut probleme medicale. Azi am reuşit să luăm din atribuţiile celor care au lipsit şi să facem din nou ca lucrurile să fie rotunde.

Foto: Radu Roşca

2 comentarii la aceasta stire:
  • popcorn14 :

    bv
    Cel mai bun, iubit si respectat baschetbalist roman!

    cu 12 ani în urmă (28.01.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Stanescu
    Mi-a placut uimirea de pe fatza lui Stanescu cand l-a aplaudat o sala intreaga in momentul in care a iesit cu 5 greseli....

    cu 12 ani în urmă (29.01.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!