Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Virgil Stănescu: "Cu noul antrenor cred că vom putea să jucăm cu toții la adevărata valoare"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
02.01.2012

Virgil Stănescu, jucătorul cu cel mai impresionant CV din Divizia A masculin

Virgil Stănescu, pivotul echipei BC Mureș și fostul căpitan al echipei naționale de baschet masculin a României, a vorbit pentru cititorii TotalBaschet despre parcursul echipei sale în prima jumătate a sezonului regulat în Divizia A - ediția 2011/12.

Ce părere ai despre parcursul echipei tale în tur?

Cred că am avut un început mai timid, în care am încercat să ne cunoaștem mai bine și să legăm anumite relații de joc. Cred că am avut momente bune dar și unele la care am arătat că mai avem mult de lucru.

Consideri că sunteți în grafic pentru îndeplinirea obiectivului?

Cred că în prima parte am pierdut niște meciuri pe care cu greu le vom îndrepta. Însă am avut un sfârșit care ne-a readus pe calea pe care ne-o dorim cu toții!

În afara rezultatelor, lucru vizibil în mod evident, cum privești schimbarea la nivelul băncii tehnice operată la începutul lunii decembrie la BC Mureș? Ce parere ai despre Srecko Sekulovic?

A fost bine venită schimbarea și asta nu numai din prisma rezultatelor ci felul în care ne formăm ca și echipă cu pretenții! Cred că venirea noului antrenor ne-a întărit vizibil capacitățile defensive și stilul dinamic de joc pe care ni-l cere.

Noul antrenor a declarat că ar vrea să schimbe sistemul ofensiv. Te-ar avantaja acest lucru?

Cu siguranță, pentru că am încredere în capacitățile dânsului și în viziunea pe care ne-a arătat că o are asupra jocului.

Ești mulțumit de evoluțiile tale? Ce părere ai despre jocul tău din tur?

Eu sunt genul de jucător care înțelege mult mai bine un sistem bine pus la punct! Îmi place baschetul organizat cu roluri bine definite și disciplinî. În tur am avut multe momente în care ne sustineam reciproc pe teren după ureche, dar care nu erau, tactic, cele mai ordonate. Cu venirea noului antrenor, cred că vom putea cu toții să jucăm la adevărata noastră valoare.

Cum te descurci cu naveta București - Târgu Mureș? A fost o decizie mai bună decât să joci undeva în străinatate chiar dacă banii acolo ar fi fost mai mulți?

Este greu. Încerc să fiu alături de familie pe cât se poate. Însă, este un sacrificiu pe care ni l-am asumat ca familie.
Am considerat că este mult mai bine, că sunt totuși în țară și pot fi mult mai flexibil. Am nevoie de familie și o plecare în străinătate ar fi fost mult mai dificilă. Cred că am trecut de momentul respectiv din viața mea odată cu venirea celui de al doilea copil. În anumite situații banii sunt pe locul doi!

Foto: Radu Roșca (www.staychill.net)

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gregorie :

    Din bucataria muresana
    Antrenorul ungur le dadea sa manance numai Kurtos Colac inmuiat in palinca, motiv pentru care la meciul cu Dinamo jucatorii au hotarat sa il dea afara pe ungur prin jocul slab practicat. Noul antrenor a declarat ca le schimba meniul dar daca se obisnuiesc si cu asta nu o sa inceapa sa vomite iarasi?

    cu 12 ani în urmă (03.01.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!