Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Virgil Stănescu: Personal, nu sunt de acord cu regula U23

Virgil Stănescu: Personal, nu sunt de acord cu regula U23

Fostul internaţional român Virgil Stănescu a vorbit pentru baschet.ro într-un interviu amplu, în care a discutat despre mai multe dintre problemele baschetului românesc.

Stănescu a vorbit şi despre regula U23 din Liga Naţională şi despre deficienţele pe care le are această regulă, la origini bine intenţionată:

"Cum vedeți regula U23 din LNBM, dacă a produs ceva sau poate produce de acum?

Sincer, nu mi-a plăcut niciodată această regulă. Nu cred că încurajează copiii. Cred că forțează anumiți copii și forțează anumite cluburi să ia anumiți copii. Creează niște false așteptări și Liga Națională nu este locul în care să se debuteze fals. S-a văzut acest lucru la 24 de ani, când acel tânăr face 24 de ani și poate nu mai ține pasul pentru că nu-l mai ajută regula și chiar îi taie picioarele. Personal nu sunt de acord cu această regulă.

Considerați că mulți dintre jucătorii tineri nu au bagajul necesar când ajung în Liga Națională?

Nu cred că acel bagaj îl capeți la 19-20 de ani, experiența de joc. Bineînțeles, contează experiența de joc dar contează mai mult experiența de joc reală, în care faci parte din sistem, în care nu ești ascuns în sistem. Cred că mulți dintre acești tineri sunt ascunși în sistem pentru că nu avem de ales, trebuie să jucăm cu un U23 în teren. Atunci cred că nu face bine nici copilului, nici tânărului și nici echipei."

Reamintim că iniţial regula U23 prevedea ca o echipă din LNBM/LNBF să aibă un jucător cu vârsta de până în 23 de ani pe tot parcursul primelor 10 minute. Ulterior, regula a fost modificată pentru prima jumătate a partidei.

Regula a dat aripi mai multor jucători tineri români, precum Lucas Tohătan, Dragoş Diculescu sau Tudor Gheorghe, în timp ce mai mulţi jucători români „veterani” s-au arătat deranjaţi de faptul că sunt discriminaţi din pricina vârstei şi ei nu au beneficiat de o astfel de regulă când şi-au câştigat minutele pe parchet.

*foto: facebook Steaua București Baschet

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    De acord cu Virgil
    Asa totusi ca un usor stimul, as cere ca U23 sa aiba 10- maxim 15 minute cumulat pe total partida. De ce sa nu intre 2-3 jucatori pe final de meci 2-3 minute cind diferenta de scor o permite ? De ce in primul si nu in al 3-lea sfert ? Valoarea nu trebuie IMPUSA, ci DOVEDITA. Slovenia ( campioana europeana, ca exemplu ) a impus asa ceva ? Si totusi l-a dat pe Doncic, format mai mult de Real Madrid. Vedem cu totii ca sunt tot mai multi copii si juniori care pleaca sa se formeze la cluburi si academi din strainatate ( cred ca la ora asta sunt peste 30 de baieti si fete). Mai sunt cei nascuti acolo si care poate ar prefera nationala Romaniei. De ce sa nu avem rabdare ca acesti tineri sa creasca ? De ce sa "pacalim" capionatul si asa diluat ? ... Ma rog, acum cu pandemia s-a dus naibi si "spectacolul" ca nu mai intereseaza pe nimeni cu cine se joaca in sali goale. Sa nu creada cineva ca se vor da mai mult de 1-2 meciuri ( de baschet) la TV. Optimist vorbind...

    cu 3 ani în urmă (07.08.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!