Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vlad Moldoveanu a jucat ultimul meci al carierei sale

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
07.04.2023

Vlad Moldoveanu a jucat ultimul meci al carierei sale

Dinamo București a pierdut un meci pe care l-a avut în mână în mai multe rânduri și a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Naționale. Alb-roșii au condus și la 12 puncte în partida pierdută cu scorul de 87-94 cu Rapid București. Acest eșec, coroborat cu succesul Timișoarei din ultima rundă cu FC Argeș, au condus la finalul sezonului pentru gruparea pregătită de Sotiris Manolopoulos.

Partida din Sala Sporturilor din Giulești a reprezentat cel mai probabil ultimul meci al carierei pentru Vlad Moldoveanu. Veteranul de 35 de ani a anunțat în luna octombrie a anului trecut că acest sezon va fi ultimul pentru el ca jucător, iar evoluțiile sale în tricoul lui Dinamo București nu au dezamăgit.

La ultimul său meci, Moldoveanu a strâns 18 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție, adunând 20 de unități la eficiență. Extrema lui Dinamo a transformat 4/11 aruncări din acțiune, 1/4 din spatele semicercului și 9/10 de la linia de pedeapsă.

Astfel, Vlad termină ultimul sezon al carierei cu medii de 13.2 puncte, 5.1 recuperări și 2.1 pase decisive. El a evoluat în 21 dintre cele 26 de meciuri ale lui Dinamo, ratând doar două jocuri din sezonul regulat și alte trei din Top 10. Câinii Roșii au pierdut toate aceste meciuri.

Vlad Moldoveanu a absolvit American University în 2011, după care a urmat o carieră în Europa, unde a jucat la Benetton Treviso, Le Havre, Kalev/Cramo, Turow Zgorzelec, Stelmet Zielona Gora, U-BT Cluj-Napoca, Buyukcekmece, Ifaistos Limnou, CSO Voluntari și Dinamo București. El și-a trecut în palmares trei titluri de campion (în România, Polonia și Estonia), trei Cupe ale României, două Supercupe ale României și două Supercupe ale Poloniei. El a fost desemnat MVP-ul finalei din 2014 a campionatului Estoniei.

De-a lungul carierei sale, Moldoveanu a bifat și prezențe în cele mai importante competiții inter-cluburi de pe Bătrânul Continent. Jucătorul român a prins 18 meciuri în Euroligă, la Turow Zgorzelec și Stelmet Zielona Gora și a avut medii de 8.2 puncte și 2.9 recuperări, cu 54% din spatele arcului de cerc. În Eurocup, Vlad are 39 de prezențe și medii de 10.3 puncte și 4.1 recuperări, cu un procentaj de 39% de la trei puncte.

Nu în ultimul rând, trebuie amintit că Moldoveanu a îmbrăcat tricoul naționalei de seniori a României în 27 de rânduri, având medii de 14.7 puncte, 6 recuperări și 1.7 pase decisive. El a fost în lotul Vulturilor la EuroBasket 2017. Ca și component al loturilor de juniori, Vlad a contribuit la obținerea primului loc la Campionatul European U18 – Divizia B, din 2006, organizat chiar în România.

*foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

 

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea StayMe7o77 :

    Passing the torch to Cățe
    Felicitări pentru cariera frumoasă!

    M-a durut sa scriu ceva pozitiv :)) dar am facut un efort

    cu 11 luni în urmă (07.04.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu clamun :

    Felicitări
    Felicitări, mai bine așa, decât să cazi in derizoriu. Probabil că la anul o sa vedem ceva mai multe arbitraje fair play. Pe de altă parte cei de la voluntari i-au anunțat și sfârșitul, de i-au pus tricoul in hall of fame, in sala?

    cu 11 luni în urmă (08.04.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!