Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vladislav Solopa a înregistrat un nou career-high la puncte în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
04.02.2024

Vladislav Solopa a înregistrat un nou career-high la puncte în Liga Națională

CS Vâlcea 1924 și CSM Galați au oferit unul dintre cele mai spectaculoase meciuri la capitolul ofensiv din această stagiune. Gruparea nou-promovată a obținut cea de-a doua victorie din grupa 11-18 la capătul unei dispute încheiate cu scorul de 118-106, la malul Dunării.

Vladislav Solopa a fost unul dintre protagoniștii acestei dispute, reușind să bifeze un nou record personal la puncte în Liga Națională de Baschet Masculin. Moldoveanul a adunat 30 de puncte și 6 recuperări în aproape 28 de minute petrecute pe parchet, în care echipa sa a fost la +13.

Extrema formației pregătite de Hristu Șapera a transformat toate cele 10 aruncări din interiorul semicercului, precum și trei dintre cele șase tentative din spatele arcului de cerc, reușind să termine astfel cu 31 de unități la eficiență.

La eficiență, Solopa nu a bifat un record al carierei, întrucât în urmă cu aproape 10 ani, tot la începutul lunii februarie, el a avut un monster-game pe când îmbrăca tricoul lui Gaz Metan Mediaș. La 7 februarie 2014, într-un meci câștigat cu 106-48 în fața Farului Constanța, Vlad a adunat 25 de puncte, 17 recuperări, 7 pase decisive și 3 capace, pe când avea doar 18 ani.

Jucătorul celor de la CS Vâlcea este printre cei mai eficienți autohtoni din această stagiune, înregistrând medii de 11.3 puncte și 3.8 recuperări, precum și procentaje de 68% din interior, 51% de la distanță și 44% de la libere pentru +11.8 unități la eficiență.

În etapa următoare din grupa 11-18, CS Vâlcea are un duel de foc, cu una dintre cele mai bine clasate echipe din faza a doua de campionat. Gruparea nou-promovată va juca în deplasare, cu CSM Târgu Jiu.

*foto: Facebook/PinPhoto (Cătălin Margarit)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!