Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

VOTAT. S-a desfiinţat regula jucătorului autohton

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
07.05.2012

În urmă cu puţine momente, la sediul Federaţiei Române de Baschet, s-a stabilit numărul jucătorul străini acceptaţi într-o echipă, în următorul sezon competiţional. Cei prezenţi la Adunarea Generală au votat ca, în stagiunea 2012-2013, echipelor să le fie permis cu şase jucători străini pe foaia de joc, iar regula jucătorului autohton să fie desfiinţată.

Vom reveni cu mai multe detalii !

10 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe soreli :

    Prostie ?
    O mare prostie !! Oare de ce i se mai spune "federatie romana " ?, ale cui interese le apara ? Sa i se spuna "federatia internationala de baschet " iar romanii care vor sa joace baschet sa-si infinteze alta federatie . Binenteles care sa nu fie condusa de o nulitate precum " tocala ".In loc sa incurajam jucatorii autohtoni ii demoralizam .
    Bravo Federeatie !!

    cu 12 ani în urmă (07.05.2012) Raspunde
  • ABC :

    urrraaa....
    in sfarsit o decizie inteleapta. sa speram ca va creste in valoare campionatul de anul viitor....

    cu 12 ani în urmă (07.05.2012) Raspunde
  • ad :

    Nesimtire totala
    huooooo!!!Nesimtitilor..ce e asta??va bateti pur si simplu joc de tara asta,de copii din ea si de toti iubitorii baschetului..CEA MAI PROASTA DECIZIE DE CAND S-A INFIINTAT ASA NUMITA ,,FEDERATIE ROMANA DE BASCHET". am fost total dezamagit..sa nu o mai aud pe toanta aia de tocala ca mai vrea sa creasca numarul de practicanti de baschet ..eu daca as auzi-o as injura-o personal pe aceasta doamna infecta care isi spune presedinta baschetului romanesc..S-a zis cu echipa nationala si cu toate planurile de calificare la campionatele europene..Lasati-le pentru alta data..Cel mai mult imi pare rau pentru copii talentati din tara care acum au inca un motiv FOARTE BUN sa se lase de acest sport.

    cu 12 ani în urmă (07.05.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @ABC
    Cu ce crezi ca influenteaza acest nonsens calitatea sportului? Crezi ca vom vedea doar jucatori straini de prima mana in campionatul nostru? Crezi ca echipele vor cumpara altceva in afara de ce ramane dupa marile campionate? Din pacate tot jucatori de mana a 7-ea vor aduce si asta indiferent ca sunt sarbi sau americani! Eu as fi mers pe obligativitatea unui junior ( pe langa titularul roman obligatoriu ) intr-o repriza a unui meci si asta indiferent ca se pot trece 4-5--6-7 straini pe foaia de joc..... Din pacate Romani, la aceeasi varsta cu strainii sunt mediocrii pentru ca joaca mult prea putin in campionatul intern si acum Federatia Romana de Tocala le mai da o lovitura! Nu vom avea niciodata o nationala peste a Somaliei daca nu investim in ROmani si in talentul lor!!!! asta daca nu se trezeste madame FRT sa nationalizezi 50 de jucatori proveniti din toate ghetourile universului ( ca tot il trimit unii pe Lawrence in ghetoul de unde a venit)! Din pacate traim in romania si asta ne ocupa tot timpul si traim sustinand mediocritatea si defiland cu ea fiind mandrii ca suntem mediocrii sau mai bine zis " Prostul nu ii prost destul daca nu ii si fudul" Personal, chiar daca nu sunt vedete, ma bucur cand vad ca "U" joaca cu 2 sau 3 romani pe teren.... te unge la suflet!

    cu 12 ani în urmă (07.05.2012) Raspunde
  • mihaip :

    FRB= FInternationalaB
    numai cand citesc........" s-a desfiintat regula jucatorului autohton" .........ma apuca fiorii!!!cum se poate asa ceva???? eu stiu ca suntem in UE si ca se incearca un proces de globalizare in urmatorii 40 de ani.......dar pe plan sportiv unde avem cele mai bune modele din lume care s-au format in ROMANIA CAND CONCURAM CU TARI PUTERNICE SI NU AVEAM STRAINI IN CAMPIONATELE NOASTRE SAU ANTRENORI STRAINI.DECI S-A PUTUT. ACUM PT NISTE INTERESE DE CLUB SE UITA DE SENTIOMENTUL NATIONAL. VA DATI SEAMA DRAGILOR UNDE AM AJUNS????? S-A DISCUTAT ASTAZI LA SEDINTA DACA SA SE ELIMINE SAU NU JUCATORUL AUTOHTON!!!! UN ROMAN PE TEREN !!!!!!!LA MINE IN TARA SA VOTEZ DACA SA RAMAN SAU NU........NU POT SA CRED !!! CAND AR TREBUI SA FIE INVERS!!!!! MACAR 3 ROMANI AR TREBUI SA FIE PE TEREN...........VAI DE CAPUL ROMANASILOR NOSTRI !!! IMI PERMIT SA NUMESC FRB VANZATOARE DE TARA!!!( nici nu ar fi trebuit discutata aceasta problema pt unii , ar fi fost normal sa fie macar o samanta de romanas pe teren, obligatoriu( 40 de min), ca traim in Romania!!!!!!NU????
    va multumesc!!!!!bine ca pot sa criu inca, in romaneste!!!!
    ps
    cea mai slaba federatie din ultimii 25 de ani. nu are nici un rol nici o raspundere nici o obligatie!!!!
    DOAR EXISTA!!

    cu 12 ani în urmă (07.05.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Agelu :

    @Ad
    Azi maine si la juniori introducem aceiosi regula ! Si la nationala pe cine mai cheama ? Ce sa ne mai chinuim cu juniori, U 23.... hai sa-i luam direct pe juniorii americani, sarbi, lituanieni , turci......si facem niste echipe beton ! Ai banu' - anul viitor castigi la U16 -U18 ! Ce juniori romani ? Sa puna mana pe sapa daca au dezamagit-o pe Doamna Presedinta ! Sau sa merga in .....cercetare sa vada cum se castiga banul !
    Oare aia de la fotbal cum au facut sa existe Liga si Federatia cu diferite atributii ? Onor FRB nu vede ca au aceisi probleme ? Sute de jucatori straini in Liga 1 si la echipa nationala nu au pe cine selectiona ? Echipe intregi de juniori care nu vor face niciodata pasul la profesionism ?
    Si eu ii criticam pe cei de la fotbal ca sunt ....limitati in gandire !
    Mie mi se pare un mod de a gandi de pe azi pe maine .

    cu 12 ani în urmă (07.05.2012) Raspunde
  • zapacitu79 :

    bambilici
    1. se poate afla cum a votat fiecare membru in parte?
    2. propun sa facem o campanie ca sa nu mai fie finantate cluburile de baschet de la buget. is curios cati din marii conducatori de club vor mai fi la echipe!!!
    3. retrogradarea a 4 echipe nu a fost votate pt ca sa isi poate face jocurile echipele care isi bat joc de competitie de ani de zile. echipe gen craiova, dinamo etc.
    4. acum sunt fericiti acei conducatori care doreau jucatori straini pt ca sunt ieftini si prin scoaterea regulii vroiau sa puna presiune pe romani ca sa le scada salariile.
    5. s-a luat vreo masura pt ca sa nu mai avem parte de final four-ul cupei romaniei in sali de 350 de locuri sau vom continua bataia de joc la adresa iubitorilor de baschet?
    6. sper sa se desfiinteze cat mai repede fr de bambilici

    cu 12 ani în urmă (07.05.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca mihaicj :

    demisia tocala !
    De ani de zile federatia isi bate joc de suporteri si nu are nicio contributie la dezvoltarea baschetului romanesc! Aici nu mai e vorba de subfinantare, aici e incompetenta, indiferenta si de multe ori rea-vointa!

    cu 12 ani în urmă (07.05.2012) Raspunde
  • lala :

    Acel jucator roman joaca in strainatate
    Oare daca Vlad Moldoveanu nu avea unde sa bata mingea, regula era "doi jucatori autohtoni in teren"?

    cu 12 ani în urmă (07.05.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Pe cand jucatori ca Pop, Corpodean, Dragos Andrei, Paliciuc, Dani Popescu sau Tibarna au ajuns sa scoata capul in lume, sa zicem asa, tocmai datorita acestei reguli, s-au trezit ei sa o scoata.Avantaj dupa parerea mea doar pentru Ploiesti, Sibiu si poate inca una sau doua(de ce pt Ploiesti?...de aia).Era foarte bine pentru ca uneori din diverse motive tinerii erau fortati sa joace in meciuri si momente decisive.Din punctul meu de vedere nu exista echipa in romania care sa poata aduce 6 straini de valoare asa ca o sa fie peste tot 2,3, maxim 4 straini buni si foarte buni, iar restul mediocri, urmand ca diferenta sa se faca tot de romani, insa de cei valorosi si capabili sa joace la un anumit nivel pana cand acestia se vor retrage si ne vom trezi ca nu mai avem pe cine baga in afara de straini....la U clar raman sa intre vesnic ca romani Paul, Silvasan si Chetreanu....cand ei se retrag dat fiind ca bat la 30 de ani sau chiar au cine va juca...pt Pop sau Corpodean va fi prea tarziu atunci sa ii mai faci jucatori.Acum eu dau doar un exemplu...sunt sigur ca la CJ tinerii vor mai prinde minute totusi, e o investitie in viitor fiecare minut dat celor doi.Daca nu crestem situatia e dramatica pentru ca sunt jucatori valorosi care curand dispar sau vor fi incapabili sa presteze la acelasi nivel....Fometescu, Carutasu, Stanescu, Lapuste, Dumitrescu si alti 3 boi pe care nici nu vreau sa ii pomenesc(1 Timisoara, 2 Ploiesti) sunt la final de cariera....ramane o gaura in urma lor imensa....asadar peste 3 ani ca banuiesc ca astia nu o sa ne faca o surpriza si sa joace pana la 40+ ani ca Jordan, o sa fie criza de romani si o sa fie nevoie nu de 6, ci de 10 straini+2 juniori la multe din echipa...

    cu 12 ani în urmă (07.05.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!