Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

William Franklin, prestații solide la turneul de la Sibiu

Adrian Micinic

Adrian Micinic
01.10.2012

William Franklin a revenit pe parchet la un an depărtare de accidentarea suferită la genunchiul piciorului drept. Americanul a ajutat-o din plin pe CSM Oradea să se califice în faza sferturilor de finală în Cupa României.

Primul joc oficial pentru Will după recidiva suferită în meciul de Cupa României împotriva lui BC Miercurea Ciuc, în luna septembrie a anului 2011, s-a consemnat pe 28 septembrie 2012, împotriva lui BC Mureș. A petrecut 18 minute și 23 de secunde pe parchet, perioadă în care a ordonat ofensiva CSM-ului și a distribuit mingea cu inteligență. Franklin a terminat meciul cu 3/4 la aruncările de două puncte și 1/3 la trei puncte pentru un total de 9 puncte. A adăugat o recuperare și o intercepție. În primul său joc oficial americanul nu a forțat lucrurile, fiind mai mult decât decent, ba chiar foarte activ, în faza defensivă, însă a ordonat jocul pe acțiuni poziționale în faza ofensivă. Astfel, a terminat meciul cu un indice de 8 la eficiență.

A doua zi, împotriva lui BC Miercurea Ciuc, Will a petrecut 23 minute și 18 secunde pe parchet. A avut 1/2 la aruncările de două puncte, 0/2 la trei puncte, respectiv 2/2 la linia de pedeapsă pentru un total de 4 puncte. A distribuit 5 pase decisive și a adăugat o recuperare, o intercepție respectiv trei posesii pierdute pentru un coeficient de 5 la eficiență. În cadrul acestui meci Oradea a jucat mai ritmat, lucru ce l-ar fi avantajat pe acel Will Franklin care a venit la Oradea în urmă cu un an. De această dată însă, după o operație la genunchi, cu dificultăți la pătrundere și după un an de incactivitate acest joc nu este, cel puțin deocamdată, unul care să-l avantajeze pe Will. Cu toate că a pasat excelent.

În fine, Franklin a ieșit la rampă pe parte de finalizare în jocul cu Energia Rovinari. El a marcat patru coșuri de la mare distanță și a înscris 16 puncte în prima repriză a acestei confruntări. A fost principalul motiv al desprinderii CSM-ului din prima repriză. Una care în cele din urmă a fost decisivă. Will a avut 2/3 la două puncte și 4/6 la trei puncte, pentru 16 puncte. A adăugat 7 recuperări (două ofensive), 3 pase decisive, o intercepție și 2 posesii pierdute pentru un coeficient de 22 la eficiență. A fost principalul marcator al echipei sale și cel mai eficient jucător al partidei.

Din punct de vedere statistic, William a terminat turneul de la Sibiu cu medii de 9.7 puncte, 3.0 recuperări, 2.7 pase decisive, 1.0 intercepții și 1.7 posesii pierdute pentru 11.7 la eficiență.

În cadrul turneului de la Sibiu jucătorul de 1.83 metri a arătat o parte a calităților pentru care Oradea a insistat să-l păstreze în pofida problemelor medicale. El și-a 'hrănit' colegii cu mingi extrem de utile, cel care a recepționat mingea găsindu-se într-o situație favorabilă de a marca. De fapt, aceasta este caracteristica principală în jocul lui Franklin: capacitatea de a-și pune colegii în valoare astfel încât acesta, în momentul în care primește mingea, poate să finalizeze fără a-i fi contestată aruncarea.

În plus, statistica aruncărilor libere arată cât este de sigur pe propria aruncare. De asemenea, în momentul în care simte mingea el poate să marcheze foarte mult într-un interval de timp extrem de scurt. 

Nu trebuie omis faptul că din punct de vedere defensiv nu s-a menajat, iar fizicul său oferă un plus la acest capitol. Atât în apărarea individuală cât și în cea colectivă Will a arătat foarte bine. Cu precizarea că nu se poate mișca la fel de bine precum o putea face înaintea accidentării.

Ca o primă concluzie, aportul lui William Franklin la turneul de la Sibiu a fost unul extrem de important. Chiar și atunci când statistic nu este productiv, prezența pe parchet a fundașului american este extrem de importantă. El are suficientă experiență, are o cunoștință a jocului extrem de bună, datorită căreia poate să-și pună în valoare colegii. Are fizic pentru a fi util în apărare. Are inteligență specifică unui jucător clasic de poziția 1 și aruncă extrem de bine.

Dacă poate să facă progrese din punct de vedere fizic și în timp va avea pătrundere decentă, atunci CSM Oradea poate deveni un pericol și mai mare pentru orice echipă. Desigur cu mențiunea că și celelalte elemente trebuie să se ridice cel puțin la nivelul cunoscut. Lucru care, în marea parte, s-a întâmplat la Sibiu.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Welcome back
    Anul trecut la turneul Antoni Alexe le spuneam prietenilor mei ca Will este un conducator de joc complet. Cand l-am vazut accidentandu-se m-am intristat profund, mai ales cand am auzit perioada de repaus. CSM Oradea a avaut mereu conducatori de joc buni: Mandache, David Morris, Tyronn Mitchell sau Gedi... dar Will e de departe cel mai complet. Cel putin asta arata cand e pe teren. E solid, disciplinat, inteligent si creativ. Cred cu tarie ca daca "il tin balamalele" ii vom putea multumi pentru multe meciuri castigate. A fost o strategie buna sa il mentinem in lot cu tot riscul care inca exista si va exista probabil tot sezonul. Insa ce a aratat la Sibiu este exact de ce are CSM Oradea nevoie: siguranta dirijorului care stie sa puna in practica ceea ce cere antrenorul. Welcome back Will si mult succes!!!

    cu 11 ani în urmă (01.10.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!