Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Zeljko Obradovic și-a dezvăluit filozofia după care se ghidează în munca de antrenor

Zeljko Obradovic și-a dezvăluit filozofia după care se ghidează în munca de antrenor

În acest weekend, BTarena găzduiește un puternic turneu amical, la care participă următoarele echipe: U-BT Cluj-Napoca, Fenerbahce Istanbul, Partizan Belgrad și Mornar Bar. Primele două meciuri vor avea loc în această seară (14.09), adversara formației clujene fiind puternica Fenerbahce Beko.

Sports Festival, inițiatorii acestei competiții, au organizat astăzi o conferință de presă la care au participat Dusko Vujosevic (antrenor coordonator – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca), Zeljko Obradovic (antrenor – Fenerbahce Istanbul), Andrea Trinchieri (antrenor – Partizan Belgrad), Brandis Raley-Ross (jucător – Mornar Bar) și Mirel Alexa (director executiv – Sports Festival). Am profitat de această ocazie pentru a-l întreba pe legendarul antrenor al lui Fenerbahce ce sfaturi le-ar da tinerilor antrenori români, care se confruntă cu o mare presiune. Iată răspunsul lui Obradovic:

Presiunea este ceva ce trebuie să controlezi. Nu cred că există cineva în camera asta care poate pune presiune pe mine așa cum o fac eu însumi. De asta am început să antrenez. Dacă îți place munca ta, atunci în fiecare dimineață te trezești și încerci să fii cel mai bun. E singura cale. Asta le zic și jucătorilor mei la antrenamente: „Nu sunt o persoană care crede că știe totul”. Este mai bine să te dezvolți zi de zi, să asculți de oameni, să împarți idei, să vorbești cu jucătorii. Până la urmă, trebuie să faci ceva ce îți place. Eu îmi iubesc munca și sunt foarte fericit. Dacă într-o zi mă voi trezi și voi simți altceva atunci o să mă duc altundeva, la pescuit.”

Zeljko Obradovic a devenit antrenorul principal al lui Partizan Belgrad în 1991, la vârsta de 31 de ani. De-a lungul carierei sale, acesta a mai trecut pe la Joventut Badalona, Real Madrid, Panathinaikos Atena și Fenerbahce Istanbul, dar și la naționala Iugoslaviei/Serbiei & Muntenegru. Obradovic este unul dintre cei mai titrați antrenori europeni, având în palmares următoarele:

9 Euroligi câștigate

2 Cupe Saporta

11 titluri în Grecia

7 Cupe ale Greciei

4 titluri în Turcia

2 Cupe ale Turciei

Zeljko Obradovic a fost numit de două ori cel mai bun antrenor european al anului (1994, 1995) și de trei ori cel mai bun antrenor al Euroligii (2007, 2011, 2017).

Confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și Fenerbahce Istanbul are loc în această seară (14.09) de la ora 20:25, fiind precedată de un moment special dedicat lui Aleksandar Rasic.

*foto. Facebook - Sports Festival

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!