Stiri Cupa României Masculin

Akos Szentkuti va participa la un try-out pentru Basketball Braunschweig

Akos Szentkuti va participa la un try-out pentru Basketball Braunschweig

Akos Szentkuti, baschetbalist ce a jucat în stagiunea 2022-2023 pentru U-BT Cluj-Napoca, va participa la un try-out de trei zile în Germania, la Lowen Braunschweig, a anunțat Vlad Moldoveanu, agentul tânărului jucător român.

Născut în 4 ianuarie 2006, Szentkuti a evoluat pentru alb-negri la U13, U14, U15, U16, U17 și U18, fiind selectat și la echipa de seniori a ardelenilor. Sportivul de 1.89 metri a debutat în Liga Națională în stagiunea 2020-2021, însă a jucat mai mult în sezonul 2022-2023, când a intrat în 18 partide, având medii de 1.7 puncte, 0.8 recuperări, 0.6 pase decisive și 0.6 intercepții.

Szentkuti a avut un aport important în Cupa României, unde a contabilizat 4.3 puncte, 1.0 recuperări și 0.8 pase decisive. După Final 8-ul de la Constanța, câștigat de U-Banca Transilvania, acesta a fost numit „cel mai de perspectivă jucător”.

În această vară, Szentkuti a făcut parte din lotul naționalei la Campionatul European U18, divizia B, unde România s-a clasat pe locul 7. În 8 partide jucate, a strâns 5.0 puncte, 2.5 recuperări și 1.8 pase decisive.

„Câștigătorul unei triple în România și cel mai bun jucător U23 al Cupei, Akos Szentkuti va participa la un try-out de 3 zile pentru Lowen Braunschweig, echipă din Bundesliga. Apoi, Akos va lua decizia finală în legătură cu destinația sa pentru următorul capitol”, a anunțat VM Hoops Agency.

La Braunschweig, Szentkuti se va antrena sub supravegherea lui Liviu Călin, antrenor care lucrează de peste 30 de ani în cadrul clubului german. În sezonul 2022-2023, Basketball Braunschweig a avut un bilanț de 12 victorii și 22 de înfrângeri, clasându-se pe poziția a 14-a.

*foto: u-bt.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    succes
    In momentul de fata era prea crud pentru ce se doreste la U, daca-l slefuiesc nemtii poate va straluci.

    cu 8 luni în urmă (07.08.2023)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      oare avea loc?
      adica vrei sa zici ca ultimii promovati is mai apti ca el? mie mi-a placut de acest baiat si cum s-a dezvoltat. Dar cred ca nu avea loc de Lapuste ca na...stiti si voi a cui baiat e:). Eu ma bucur ca pleaca si posibil sa se dezvolte mai bine pe orice plan.

      cu 8 luni în urmă (07.08.2023)
    Raspunde
  • varu silvois :

    nu te supara
    dar din respect nu pot raspunde la intrebarea ta cu juniorii promovati.

    cu 8 luni în urmă (07.08.2023)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      De ce?
      Eu mi-am spus o părere. Poate cu lapuste la înaintare am fost mai dur. Dar de ce sa nu-l păstrezi pe kuti mic și sa promovezi alți juniori care știm și noi câte minute vor prinde in următorul sezon.

      cu 8 luni în urmă (07.08.2023)
    • varu silvois:

      pe de o parte se anuntase deja cum ca Kuti mic
      nu va semna si atunci s-a facut loc pentru cei doi juniori noi, care sunt in lot doar pt a capata experienta, asa cum s-a intamplat cu toti juniorii pana acum, fara a si juca.. Pe de alta parte eu nu am zis ca nu e de perspectiva, ci doar ca in momentul de fata e prea crud si ca poate fi slefuit afara. Nu avea sens sa faci comparatia pe fondul comentariului meu pozitiv in care iam urat succes si....sa se intoarca barbat. Hai U!

      cu 8 luni în urmă (07.08.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!