Stiri Cupa României Masculin

Analiză. FC Argeș, în fața unui sezon cu modificări importante în lot și staff-ul tehnic

Analiză. FC Argeș, în fața unui sezon cu modificări importante în lot și staff-ul tehnic

FC Argeș Pitești s-a reunit săptămâna trecută, pe 10 august, și a început pregătirile pentru noul sezon cu un lot schimbat în mare măsură și cu o noutate la nume noi la nivelul băncii tehnice. Piteștenii au putut să prindă Top 4 în campionat doi ani la rând și țintesc o stagiune cât mai reușită și în 2022/2023.

Între primele mișcări pentru conturarea lotului cu care se atacă sezonul următor s-au regăsit Nikola Jevtovic și Mihai Măciucă, două nume importante din rotația de bază. Păstrarea lui Măciucă a devenit cu atât mai importantă, cu cât el este principalul jucător român din lot, primind între 19 și 23 de minute în medie pe parchet în ultimii trei ani.

Mutarea de pe banca tehnică, prin aducerea lui Milan Mitrovic în locul lui Tudor Costescu, acesta alegând Rapidul după două clasări consecutive în Top 4 cu FC Argeș, a produs reacții pozitive în rândul iubitorilor de baschet. Mitrovic, secundul lui Cristian Achim la CSM Oradea în perioada 2014-2021, va avea ocazia să-și înceapă cariera de antrenor principal în Trivale. În staff a revenit în această vară și Sakis Paralikas, bun cunoscător al baschetului românesc.

Rotația jucătorilor români îi va cuprinde pe Radu Voinescu și Lucian Chirof, păstrați din lotul vechi, dar și nume noi cum ar fi Alin Andrieș, Tudor Fometescu, revenitul Mihai Gavrilă sau tinerii Valentin Dănescu și Flavius Ioniță. Andrieș și Fometescu au sosit pentru a acoperi locurile libere lăsate de Dragoș Axinte și Tudor Gheorghe, în cel din urmă caz fiind practic un schimb între Oradea și Pitești unde au fost implicați Fometescu și Gheorghe.

Trecând la străini, Argeșul a suferit modificări importante. Cu excepția lui Jevtovic, toți ceilalți veniți în ultimii ani au părăsit clubul din Trivale. Vorbim despre cel mai bun marcator (Mladen Jeremic), principalul recuperator și jucătorul defensiv al anului în LNBM (Toarlyn Fitzpatrick), principalul pasator (Ilari Seppala), baschetbaliști cu procentaje foarte bune de la distanță (Goran Gajovic și Raynere Thornton) sau un sportiv cu impact important în puținele meciuri alături de piteșteni (Kostas Gontikas).

Noutățile din lotul alb-violeților cuprind nume care nu se vor afla la prima experiență în LNBM, cum ar fi Dragan Zekovic și Andreja Milutinovic. În cazul ambilor merită amintită mâna bună de 3, factor pe care piteștenii dau de înțeles că se vor baza mai mult în noul sezon. Zeko s-a întors în România după o aventură de un sezon în Elveția, unde a bifat cifre mai bune decât în ultimul an la CSM Oradea, iar Milutinovic a avut un parcurs excelent în Ungaria cu Kecskemet, surpriza playoff-ului, prinzând locul 4 în campionat.

Conducătorul de joc pentru noua stagiune o să fie Trey Freeman, un american adus din campionatul Suediei. Freeman vine după un sezon cu cifre peste ce avea Seppala înainte să ajungă în LNBM, părând genul de scorer de care Argeșul are nevoie. Cel mai recent transfer, Josh Cunningham, va îndeplini poziția 4, el sosind din Bosnia și ABA League 2, unde a contribuit cu cel puțin 8 puncte și 5 recuperări în medie pentru Banja Luka.

Piteștenii nu vor fi angrenați în cupele europene, deși beneficiau de dreptul pentru a se înscrie în FIBA Europe Cup, rămânând de văzut cum se vor integra exact noile piese și mai ales, cum se va descurca Milan Mitrovic la primul sezon din postura de antrenor principal.

Obiectivele vor rămâne în continuare importante, mai ales după două sezoane încheiate în finala mică a Ligii Naționale, o clasare în primă fază pe locurile 2-3 în conferința A reprezentând un target realist. Mai dificilă se anunță, pe hârtie, misiunea argeșenilor în Cupa României, unde pentru calificarea în Final 8 vor avea de înfruntat echipele CSM Oradea și CSM Petrolul Ploiești, în una dintre grupele puternice ale primului tur.

Noutăți Milan Mitrovic (antrenor) Zielona Gora
Mihai Gavrilă revenire
Tudor Fometescu CSM CSU Oradea
Josh Cunningham Borac Banja Luka
Valentin Dănescu junior, LPS Pitești
Flavius Ioniță junior, LPS Pitești
Andreja Milutinovic Kecskemeti TE
Dragan Zekovic Geneva Lions
Trey Freeman  Sodertalje Kings
Alin Andrieș SCM U Craiova
Plecări Tudor Gheorghe CSM CSU Oradea
Dragoș Axinte CSO Voluntari
Goran Gajovic CSM Târgu Mureș
Kostas Gontikas Promitheas Patras
Toarlyn Fitzpatrick Hapoel Afula
Raynere Thornton PTG Sokol Lancut
Ilari Seppala Saint-Chamond
Mihai Căprărescu retragere
Mladen Jeremic Rapid București
Tudor Costescu (antrenor) Rapid București
Sub contract Mihai Măciucă  
Lucian Chirof  
Radu Voinescu  
Nikola Jevtovic  

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Echipa va juca
    As mai adauga ca noutate si faptul ca din luna noiembrie echipa va juca meciurile de pe teren propriu in Pitesti Arena, o sala cu 5 k de ... oportunitati.
    Probabil ca al saselea jucator strain va veni din ianuarie, pe bugetul de anul viitor; sau daca se vand in presezon vreo 1500 de abonamente cu locuri transferabile in noua arena (catre nucleul de baza de suporteri) poate fi adus mai repede.
    Insa echipa poate prinde locurile 4-6 in LNBM.
    Ca si sugestie/rugaminte pentru dl redactor-sef: ati putea face o analiza/interviuri cu primele 8 echipe din liga - legat de marketingul sportiv (programe de fan-shop, campanii de abonamente, parteneriate samd) - plus bune practici din Spania sau Germania?

    cu 1 an în urmă (18.08.2022)
    • Istrate David:

      Idee
      Mulțumim frumos pentru sugestie! Vom ține cont de ea. Până când ne gândim la o formă, am realizat în urmă cu vreo doi ani câteva interviuri cu oamenii care se ocupă de marketing la Cluj, Sibiu și Oradea:

      https://baschet.ro/liga-nationala-de-baschet-masculin/stiri/simona-otel-rolul-unui-club-nu-este-doar-activitatea-sportiva-in-sine
      https://baschet.ro/liga-nationala-de-baschet-masculin/stiri/gabriela-visan-tot-ceea-ce-am-reusit-s-a-datorat-faptului-ca-suntem-o-adevarata-familie
      https://baschet.ro/liga-nationala-de-baschet-masculin/stiri/alex-rad-imi-place-sa-cred-ca-rolul-meu-e-acela-de-a-face-experienta-suporterilor-mai-frumoasa

      Enjoy!

      cu 1 an în urmă (18.08.2022)
    • FC Argeș Pitești Leul Albastru:

      Campanii frumoase
      Si eu va multumesc pentru raspuns si pentru link-urile interviurilor. Am inteles cum comunicarea si campaniile facute au fost o componenta a performantei baschetbalistice din cele trei comunitati.
      Sper ca proiectele intrerupte de pandrmie au fost reluate si ca aduc valoare si bucurie in viata suporterilor, dar sunt si un exemplu despre cum poti face mai mult cu ceea ce ai la dispozitie.
      Sunt convins ca veti gasi formatul potrivit si materialul va fi folositor pentru mediul baschetbalistic.

      cu 1 an în urmă (18.08.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!