Stiri Cupa României Masculin

Avancronica meciurilor de miercuri (23.03) din Liga Națională

Avancronica meciurilor de miercuri (23.03) din Liga Națională

Runda a 25-a din Liga Națională de Baschet Masculin a rămas cu cinci partide care să se dispute miercuri, 23 martie, după amânările de la Focșani și Ploiești, în vreme ce întâlnirea dintre Rapid și U-BT Cluj s-a jucat în devans.

Iată programul întâlnirilor care pot fi urmărite pe FRB TV între orele 17.00 și 19.00:

CSM VSKC Miercurea Ciuc - CSM Târgu Jiu - ora 17.00, FRB TV

Două formații ieșite din cursa pentru playoff, ciucanii fiind într-o serie de înfrângeri în campionat, unde n-au învins pe nimeni în ultimele șase etape. CSM Târgu Jiu a legat două victorii, după ce anterior nu câștigase de la trecerea lui Claudiu Alionescu pe post de antrenor principal.

Singurele meciuri câștigate de Miercurea Ciuc în acest sezon au fost pe teren propriu, unde au 4-8 bilanț. De partea cealaltă, gorjenii au posibilitatea să ajungă la patru victorii și în deplasare, după ce în sala proprie au atins acest prag în confruntarea cu Rapid București.

Formația din Târgu Jiu stă mai bine la majoritatea datelor statistice, fiind într-o poziție excelentă la recuperări (38.5, locul trei în ligă). CSM Miercurea Ciuc iese în evidență mai tare la recuperările defensive, singurul capitol la care este în Top 8.

FC Argeș Basketball - CS Dinamo București - ora 18.00, FRB TV

Piteștenii au ales să facă schimbări la nivelul lotului în ultimele ore, despărțindu-se de Mihai Gavrilă și aducându-l pe Kostas Gontikas, contingentul de străini al „vulturilor” ajungând acum la șapte. Tudor Costescu a fost lipsit în derby-ul cu CSO Voluntari de serviciile lui Jevtovic și Gavrilă, duel pe care piteștenii l-au pierdut cu 89 la 81 în Ilfov.

Dinamo s-a redresat cu un succes la scor împotriva lui CSM Miercurea Ciuc, după ce pierduse anterior la Sibiu un meci care a necesitat o repriză de prelungiri. Bucureștenii au patru victorii în ultimele cinci runde, trei rezultate pozitive fiind pe teren propriu.

Ofensiva grupării în alb-roșu a adus peste 80 de puncte în medie în această perioadă, minimul fiind atins într-o confruntare cu CSM Galați (75-58). FC Argeș are a patra ofensivă din campionat (83.5 puncte) și a doua medie de assist-uri (20.6) respectiv la procentajele din interiorul arcului de cerc și de la distanță (56.2 respectiv 38.1%).

Ambele grupări au jucători în Top 5 la mai multe capitole, cum ar fi Ilari Seppala la pase decisive (4.9 în medie), Goran Gajovic la procentajele de afară (47.1%, primul în LNBM), Toarlyn Fitzpatrick la capace (1.3) respectiv Keith Clanton la recuperări (9.3), Viktor Gaddefors la încercările bune de două puncte (58.8%) respectiv Nenad Miljenovic de la linia de fault (72.4%).

Athletic Constanța - SCM U Craiova - ora 19.00, FRB TV

Bilanț asemănător în ultimele cinci partide din campionat pentru cele două formații, 2 victorii și 3 eșecuri, Constanța pierzând de două ori la rând. Craiova are trei dueluri consecutive cu peste 80 de puncte marcate, însă într-o singură ocazie  încasat mai puțin de 85 de puncte.

Oltenii rămân în Top 3 în privința mediei de puncte, 85.4, în vreme ce Athletic conduce campionatul la media de recuperări (39.7). Situația din clasament este de partea Craiovei, -, spre deosebire de – cât au dobrogenii. În tur, SCM Universitatea s-a impus cu 95-83, meci încheiat cu 44 de posesii pierdute în total (24 Constanța, 20 Craiova).

Adika Peter McNeilly este singurul din tabăra „Gladiatorilor din Tomis” aflat în primii trei la vreun capitol (45.6% de la distanță). Michael Qualls (22.5 puncte, 2.0 intercepții), Troy Franklin (6.6 pase decisive) respectiv Joshua Hawley (64.2% din interiorul arcului de cerc) se încadrează în această categorie din partea grupării din Bănie.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball, Veres Nándor, SCM Craiova

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!