Stiri Cupa României Masculin

Avancronica meciurilor de sâmbătă (26.03) din Liga Națională

Avancronica meciurilor de sâmbătă (26.03) din Liga Națională

Etapa a 26-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin debutează sâmbătă, 26 martie, cu trei partide care se vor juca la aceeași oră. Întâlnirile sunt la Cluj-Napoca, Târgu Jiu respectiv Voluntari și pot fi văzute pe canalul de YouTube al FRB.

Iată cele trei dueluri de sâmbătă (26.03) din campionat:

U-BT Cluj-Napoca - CSM VSKC Miercurea Ciuc - ora 18.00, FRB TV

Prima și penultima clasată se întâlnesc în el mai dezechilibrat duel al rundei, U-BT revenind în țară după calificarea în Top 8 BCL. În sferturile competiției amintite, ardelenii și-au aflat adversara, urmând să se întâlnească cu MHP Riesen Ludwigsburg pentru un loc în Final Four.

În privința campionatului, clujenii au ajuns la 21 de victorii în acest sezon, pierzând o singură dată în 22 de partide din Liga Națională. Formația lui Mihai Silvășan are cele mai bune medii la puncte, assist-uri, eficiență respectiv la procentajele de la două și trei puncte. În partea cealaltă a clasamentuliui se află ciucanii, care sunt ultimii la puncte, assist-uri, eficiență respectiv la recuperările ofensive.

Miercurea Ciuc a putut încheia o serie de eșecuri, impunându-se în runda de la mijlocul săptămânii pe teren propriu împotriva lui CSM Târgu Jiu (86-81). Mihajlo Bogdanovic și Lock Lam au avut 26 respectiv 25 de puncte marcate în acea dispută.

U-BT o să fie la al treilea meci consecutiv acasă în LNBM, după confruntările cu CSO Voluntari și CSM Galați, în ambele cazuri campionii României reușind să marcheze 97 de puncte.

CSM Târgu Jiu - FC Argeș Basketball - ora 18.00, FRB TV

Gorjenii n-au putut lega trei victorii, fiind învinși la Miercurea Ciuc (66-61), ultimele patru meciuri ale formației din Târgu Jiu terminându-se cu maxim cinci puncte diferență. În acest interval, alb-albaștrii au avut o singură dată peste 80 de puncte marcate, restul partidelor terminându-se cu 74, 77 respectiv 68 de puncte în dreptul lor.

FC Argeș a revenit cu un succes după ce seria de victorii s-a încheiat pe terenul lui CSO Voluntari. Piteștenii au trecut cu 66-61 în Trivale de CS Dinamo și se află pe poziția secundă în campionat. Kostas Gontikas a debutat cu ocazia acelei partide, terminând cu 6 puncte, 3 recuperări și 3 assist-uri.

Prestația defensivă reușită de alb-violeți i-a adus trupei lui Tudor Costescu cel de-al șaselea meci în Liga Națională cu sub 70 de puncte încasate pe teren propriu în acest sezon. Doar CSM Focșani a plecat de la Pitești cu mai puține puncte marcate decât Dinamo.

Aproape la toate datele statistice se află în Top 8 formația argeșeană, în timp ce Târgu Jiu stă foarte bine la media de recuperări (38.8), dar este între primele trei din campionat ca număr de posesii pierdute pe întâlnire.

CSO Voluntari - CSM Baschet Petrolul Ploiești - ora 18.00, FRB TV

Cel mai interesant duel de sâmbătă are loc la Voluntari, cu CSM Petrolul fiind în luptă pentru un loc de playoff. Prahovenii și-au adjudecat ultimele trei partide din campionat, cel mai recent printr-o revenire de la -13 pe terenul Craiovei. În acest interval, Ploieștiul a trecut de două ori de borna celor 80 de puncte marcate.

CSO Voluntari a jucat ultima dată pe 19 martie, impunându-se în derby-ul cu FC Argeș (89-81), meci în care ambele s-au confruntat cu probleme de lot. Ilfovenii au 11 victorii în sala proprie, singurele eșecuri din campionat suferindu-le departe de casă.

Cifrele țin cu deținătoarea Cupei României, care stă mai bine la media de puncte, la recuperări, assist-uri sau capace, fiind și echipa care pierde cele mai puține posesii pe întâlnire.

În lotul celor două sunt doi dintre cei mai buni pasatori ai ligii, Andrej Magdevski și Sarunas Vasiliauskas, iar Toddrick Gotcher este în primii trei la media de intercepții, împreună cu Magdevski.

*foto: csmploiesti.ro, Facebook CSO Voluntari - Baschet, FC Argeș Basketball, Veres Nándor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!