Stiri Cupa României Masculin

Avancronica meciurilor de vineri (15.04) din Liga Națională de Baschet Masculin

Avancronica meciurilor de vineri (15.04) din Liga Națională de Baschet Masculin

Liga Națională de Baschet Masculin ajunge la runda cu numărul 29, penultima din sezonul regulat, urmând ca trei meciuri să se joace la aceeași oră vineri, 15 aprilie.

Programul partidelor care deschid etapa este următorul:

CSM Baschet Petrolul Ploiești - U-BT Cluj-Napoca - ora 17.00, FRB TV

Prahovenii au patru înfrângeri consecutive, ieșind din lupta pentru playoff după ce la finalul lunii martie stăteau cu 12-12 bilanț. De partea cealaltă, U-BT are 8-2 în campionat în ultimele 10 partide și este formația cu cele mai puține înfrângeri în Liga Națională.

Clujul a controlat în totalitate meciul tur, campionii României reușind să marcheze 65 de puncte până la pauza întâlnirii și au primit în schimb 26 de puncte. Diferența maximă în BTarena a fost de +52 pentru ardeleni, care s-au impus cu 106 la 64. Mihai Silvășan le-a putut acorda atunci minute tuturor jucătorilor și fiecare sportiv de la U-BT trecut pe foaia de joc a reușit să marcheze.

Ardelenii vin la Ploiești după eșecul din Germania, cu Ludwigsburg, rezultat prin care nemții au împins seria din sferturile BCL în meci decisiv. Disputa care o să decidă ultima calificată în Final 4-ul competiției se va juca cu casa închisă în BTarena.

Campioana României are opt meciuri la rând în campionat cu cel puțin 80 de puncte marcate, în vreme ce Ploieștiul a atins acest prag ultima dată pe 19 martie, în victoria cu 90-83 de la Craiova.

CSM 2007 Focșani - BC CSU Sibiu - ora 17.00, FRB TV

Vrâncenii traversează o perioadă foarte modestă, cu 7 înfrângeri la rând și au ajuns la 8-19 bilanț în întrecerea internă. CSU Sibiu a suferit împotriva lui FC Argeș primul eșec după trei etape și s-a văzut învinsă în Sala Transilvania în premieră în anul 2022.

Galben-albaștrii au 5-9 bilanț departe de casă, cu excepția confruntării de la Pitești reușind să câștige doar pe terenul unor formații care nu sunt pe loc de playoff. Cel mai important succes al Focșaniului pe teren propriu îl reprezintă cel cu 61-56 împotriva lui Dinamo, de pe 11 decembrie 2021, doar o singură formație plecând din Vrancea cu mai puține puncte marcate în actualul campionat.

CSU Sibiu s-a impus în tur cu 87-80, la capătul unui meci în care CSM Focșani n-a condus niciodată, Tanner McGrew bifând un double-double pentru sibieni (17 puncte, 10 recuperări).

Justin Baker, jucătorul lui CSM Focșani, a reușit cu ocazia precedentei partidei pe care au avut-o vrâncenii să devină al doilea baschetbalist în acest sezon al LNBM care termină un meci cu 40 de unități la eficiență. De partea cealaltă, Justas Tamulis este pe locul secund în privința celei mai bune prestații într-un meci, cu cele 39 de puncte marcate în turul cu SCM U Craiova.

CSM VSKC Miercurea Ciuc - CS Rapid București - ora 17.00, FRB TV

Ultimele două clasate se duelează în Harghita, rapidiștii fiind în căutarea victoriei în deplasare în ultimul meci departe de casă în aces sezon. Giuleștenii au 0-14 bilanț în deplasare în Liga Națională, toate cele 7 victorii în primul eșalon fiind obținute pe teren propriu.

CSM Miercurea Ciuc este gruparea cu cele mai puține victorii în acest sezon, doar în cinci rânduri reușind să câștige ciucanii. Asemenea rapidiștilor, cei de la Miercurea Ciuc n-au putut să se întoarcă cu victorie din deplasarea în sezonul 2021-2022.

Rapid va fi lipsită de Luca Vasile, Devon Bookert și Cristi Popa în această partidă, pe lângă Erik Copes, indisponibil de mai multe săptămâni.

Cele două formații nu s-au mai întâlnit în acest sezon, turul fiind amânat din cauza Covid-19. Acel duel va fi recuperat pe 21 aprilie, în fieful Rapidului.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu, u-bt.basketball, Rapid București Baschet Masculin / Mihai Tomescu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!