Stiri Cupa României Masculin

Avancronica partidelor de sâmbătă (02.04) din etapa a 27-a a Ligii Naționale

Avancronica partidelor de sâmbătă (02.04) din etapa a 27-a a Ligii Naționale

Trei partide sunt programate sâmbătă, 2 aprilie, în etapa a 27-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, două dintre acestea urmând să înceapă la ora 17.00. Ziua de baschet o să fie închisă de întâlnirea dintre CSA Steaua București și CSM CSU Oradea.

Programul partidelor de sâmbătă și unde pot fi urmărite:

BC Athetic Neptun Constanța - CSO Voluntari - ora 17.00, FRB TV

Dobrogenii au suferit patru înfrângeri în ultimele cinci etape, trei eșecuri fiind la rând în această perioadă. O singură dată a trecut Athletic de pragul celor 75 de puncte marcate, în acel caz meciul terminându-se cu victoria echipei lui Alexandru Olteanu. În schimb, defensiva a lăsat în trei ocazii 71 de puncte adversarilor (Ploiești, Timișoara și Craiova).

CSO Voluntari are cel mai bun bilanț în Liga Națională în ultimele 10 meciuri, perioadă în care a pierdut o singură dată. Eșecul a venit la mijlocul lunii martie, în restanța de pe terenul lui U-BT Cluj, din acel moment ilfovenii având trei victorii la rând, în toate depășind 80 de puncte marcate. În două cazuri, Voluntari a trecut de echipe aflate pe podium, respectiv FC Argeș și U-BT (meci restant).

Ambele formații conduc ierarhia în LNBM la un capitol statistic, Constanța fiind echipa cu cea mai mare medie de recuperări pe întâlnire (39.8), iar Voluntari aduce 28.0 recuperări defensive.

„Gladiatorii din Tomis” abordează runda aceasta cu 10-15 bilanț, iar deținătoarea Cupei României, cu 21-3 bilanț, poate sta în coasta liderului U-BT Cluj cu un succes la malul Mării Negre.

CSM VSKC Miercurea Ciuc - BC CSU Sibiu - ora 17.00, FRB TV

Sibienii caută să-și îmbunătățească recordul în deplasare, unde au câștigat de 4 ori din 13 ocazii în acest sezon al LNBM. O singură echipă clasată mai bine a putut bate CSU Sibiu departe de casă, respectiv pe FC Argeș, restul meciurilor câștigate fiind la Constanța, Târgu Jiu și Galați, toate aflate sub „vulturi” în clasament.

Ciucanii au avut meciuri consecutive cu puncte marcate peste media obișnuită, reușind să înscrie 86 respectiv 87 de puncte în confruntările cu CSM Târgu Jiu și în deplasarea de la U-BT Cluj. În schimb, patru dispute la rând au harghitenii cu 80+ puncte încasate.

Sibiul s-a impus în meciul tur cu 96 la 80 în Sala Transilvania, fiind fără înfrângere în duelurile cu Miercurea Ciuc.

Formația lui Miguel Angel Hoyo are pentru prima dată în 2021-2022 un bilanț pozitiv de victorii-înfrângeri, cu 13-12 în campionat înaintea acestei partide și poate face un pas important spre playoff cu o victorie. CSM VSKC Miercurea Ciuc are 5-20, aflându-se alături de CSM Galați și Rapid București în grupul echipelor cu cele mai puține victorii.

CSA Steaua București - CSM CSU Oradea - ora 20.00, FRB TV

Echipele traversează o formă asemănătoare în ultimele cinci partide, cu 2-3 bilanț, steliștii fiind într-o serie de două eșecuri. Schimbări au fost în ambele tabere, Eugen Ilie despărțindu-se de Steaua, locul acestuia fiind luat de asistentul Zoltan Safar, iar la Oradea a sosit un jucător nou recent, în persoana lui Strahinja Jovanovic.

Bihorenii au operat modificarea pentru a-l înlocui pe Martynas Paliukenas și potrivit informațiilor apărute pe site-ul vicecampioanei României, Dovis Bickauskis nu va juca în confruntarea cu Steaua. Meciul din capitală o să fie primul pentru „militari” pe teren propriu de la despărțirea de Eugen Ilie.

CSM Oradea este fără victorie în Liga Națională în Sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazul” din finala sezonului 2017-2018, când s-a impus cu 92-89 pe terenul Stelei pentru a cuceri titlul național. De atunci, în meciurile jucate în fieful bucureștenilor în campionat, Oradea două înfrângeri, în ambele cazuri încasând peste 80 de puncte.

Întâlnirile din anul 2021 dintre cele două echipe s-au terminat cu o diferență medie de 23 de puncte în favoarea vicecampioanei României, care a primit în două din trei cazuri sub 60 de puncte.

Steaua stă cel mai bine la capitolul punctelor pe întâlnire, 80.2, pe a șaptea poziție din acest punct de vedere în Liga Națională, în timp ce Oradea are 19.5 assist-uri și 54.5% procentaj din interiorul arcului de cerc, fiind în Top 5 și la eficiență (95.3), procentajul de la distanță (36.5%), recuperări defensive (27.0) sau la intercepții (7.8), iar în privința posesiilor pierdute, este a doua cu cele mai puține după CSO Voluntari.

*foto: Facebook CSO Voluntari - Baschet, BC CSU Sibiu, CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!