Stiri Cupa României Masculin

BC PH Miercurea Ciuc pierde onorabil în fața campioanei

Csiki Zsolt Csaba

Csiki Zsolt Csaba
02.03.2013

BC PH Miercura Ciuc

75-91

(22-24, 11-17, 25-23, 17-27)

CSU Ploiești
3-22 Statistică 18-7

În cadrul etapei 25. a LNBM s-au întâlnit la Sala Sporturilor din Miercurea Ciuc echipa locală BC Perla Harghitei Csikszereda și CSU Ploiești.

Gazdele au început partida cu Harris, Bubalo, Hajdic, Filipovic și Corpodean, în replică oaspeții trimițând pe parchet cinciul Miletic, Burlacu, Timermanis, Tica și Vlahovic.

Primul sfert a stat sub semnul echilibrului, după ce ploieștenii au pus primele cinci puncte pe tabelă, gazdele au revenit și chiar au preluat conducerea cu 6-5 în minutul 3. Ploieștiul a apăsat pe accelerație și s-a distanțat la 8-14 și 10-17 în minutul șase, dar Ciucul a revenit pe tabelă grație unui parțial de 9 puncte, 19-17 în minutul 8. De aici s-a mers cap la cap, prima pauză consemnând un avantaj minim al oaspeților 22-24.

Sfertul doi începe cu un forcing al ploieștenilor și după un parțial de 9 puncte tabela arăta 24-33 în minutul 5. De aici elevii lui Arnautovic au controlat jocul și chiar au mai reușit să pună puncte între ei și adversar, în minutul 9 scorul fiind 28-41, cea mai mare diferență al primei jumătăți, moment în care Lászlofy Botond cere minut de odihnă. Sfaturile antrenorului par a fi ajutat echipa, deoarece ciucanii reușesc să înscrie ultimele cinci puncte ale sfertului, scorul pauzei fiind 33-41.

În sfertul trei după ce înscrie primele cinci puncte, Ploieștiul se rezumă la a răspunde coșurilor marcate de adversar, și chiar permite o mică revenire al acestora, la 6 puncte la finalul secvenței. BC PH Miercurea Ciuc a câștigat penultimul sfert și se întrezărea un ultim sfert disputat. Scor înaintea ultimului sfert: 58-64.

Sfertul patru începe bine pentru gazde, și după două minute scurse aceștia se apropie la doar 3 puncte de CSU Ploiești, scor 63-66. Acesta a fost însă cea mai mică distanță dintre cele două echipe în ultimul act, ploieștenii reușind un parțial de 5-14, ducând scorul la 68-80 când mai erau de jucat 5 minute. În ultimele cinci minute CSU Ploiești nu a mai avut emoții, și pe baza intrării la gazde a rezervelor scorul s-a mărit, după ultimul fluier al arbitrilor tabela arătând 75-91.

Per total putem afirma că s-au adeverit calculele hârtiei, dar deși au pierdut partida, gazdele au opus o replică dârză, luptând până în ultimul sfert de la egal la egal cu campioana en-titre a României. De cealaltă parte, Ploieștiul a jucat cât a trebuit pentru a asigura victoria, doar Vlahovic petrecând pe parchet mai mult de 30 de minute. rotația de 10 jucători permițând odihnirea titularilor care duc minute grele în campionat. De notat că toți cei zece  jucători ploieșteni care au intrat pe teren au reușit să marcheze puncte. De la gazde îl putem evidenția pe tânărul Vlad Corpodean care a primit cele mai multe minute, 37:20, fiind foarte aproape de double double.

De la învingători s-au evidențiat Virgil Stănescu cu 17 puncte și 4 recuperări pentru un coeficient de eficiență de 19, Cătălin Burlacu 15 puncte și Robert Nyakundi cu 13 puncte. La Perla Harghitei Vlad Corpodean a înscris 13 puncte la care a adăugat 9 recuperări pentru un indice de eficiență de 20. Alături de el s-a evidențiat Franjo Bubalo cu 20 de puncte, 6 pase decisive și 4 mingi furate, pentru un indice de 20. Marijo Hajdic a înscris la rândul său 17 puncte cu 9 recuperări.

După această partidă Ploieștiul urcă pe doi cu 18 victorii, dar restul echipelor au un meci mai puțin disputat, iar Miercurea Ciuc urcă pe 14 până la meciul Constanței de la Oradea.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!