Stiri Cupa României Masculin

Branko Cuic: „Dacă se anulează campionatul, ce s-a jucat până acum nu poate fi șters cu buretele”

Branko Cuic: „Dacă se anulează campionatul, ce s-a jucat până acum nu poate fi șters cu buretele”

Starea de urgență din România cauzată de virusul SARS-COV2 s-a prelungit până pe cel puțin 16 mai, ceea ce face activitatea sportivă practic imposibilă până la mijlocul lunii viitoare și aduce nori tot mai negri asupra perspectivei că sezonul LNBM s-ar putea relua.

Președintele CSM CSU Oradea, Șerban Șere, a vorbit săptămâna trecută despre posibilitatea ca sezonul să se încheie. Șere a precizat atunci că titlul ar trebui fie acordat celor două echipe aflate la egalitate de puncte în LNBM, U-BT Cluj și Oradea, fie niciuneia dintre echipe.

Într-o reacția acordată baschet.ro, directorul sportiv Branko Cuic a susținut că nu se poate problema ca două echipe să fie campioane în același sezon:

„Este greu să vorbim acum despre reînceperea sau anularea campionatului, când sănătatea oamenilor este mai presus decât sportul. Totuși, dacă se anulează campionatului, o chestiune este clară. Ce s-a jucat până acum nu poate fi șters cu buretele. Nu are rost sa vorbim ipotetic despre ce ar fi fost daca... Nimeni nu stie ce se va intampla. Luând în calcul meciurile disputate până acum, noi suntem pe primul loc, însă la egalitate de puncte cu CSM CSU Oradea. Clasamentul ne dă dreptate, deoarece în acest sezon avem un bilanț de 4-2 în meciurile directe cu Oradea. (2-1 in campionat ce decide locul 1). Orice decizie luată pe viitor va fi intens dezbătută, dar consider că, în cazul în care se îngheață campionatul, ar trebui să se păstreze clasamentul actual. La fel au procedat și țări importante din baschetul european, cum ar fi Lituania sau Serbia.

Sunt de acord în totalitate că meciurile cu Oradea erau foarte strânse. Îmi dorec ca pe viitor să se păstreze acest echilibru, deoarece doar așa putem să ne facem unii pe ceilalți mai buni. Și noi ne doream să se termine campionatul altfel. Nu se compară nimic cu situația clară, când o echipă câștigă pe teren. Și aici nu mai este vorba de U-Banca Transilvania sau Oradea. Nu vreau să le uităm pe CSU Sibiu, Dinamo sau Timișoara, echipe care au arătat că au potențialul să facă surprize. În rest, îmi doresc să ieșim cu toții sănătoși și mai puternici din această criză și să ne revedem pe teren cât mai repede”, a spus oficialul clujenilor, pentru site-ul nostru.

*foto: facebook Branko Cuic

3 comentarii la aceasta stire:
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    Cuic
    Plin de fair-play,.. Ce legatura are meciul din Cupa Romaniei cu titlul de campioana. Pt acel meci ati castigat un trofeu. Vreti sa mai luati inca unul pe baza aceluiasi meci?
    Din faza a II-a au jucat doar 4 meciuri Oradea si Clujul. Nici macar jumatate. Atat timo cat nu s-a jucat tur-retur nu poti invoca meciurile directe. Mai degraba iei clasamentul de la finalul primei faze, pt ca acolo s-a jucat pana la capat. Faza a Ii-a nu e concludenta in situatia de acum.

    Eu as inclina sa nu se acorde titlul in acest sezon. Altfel va fi greu de justificat un titlu acordat oricareia dintre echipe.

    cu 3 ani în urmă (07.04.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    N-am inteles
    de unde frica de a acorda titlul la 2 echipe ? Pe deoparte Cuic are dreptate ca nu se poate sterge tot sezonul, pe de alta sa amesteci mere cu pere si prune ( numai in unele zone din ardeal se face amestecatura asta de tuica ) respectiv Campionat, Cupa , Competitii Europene. Asa cum era de asteptat Oradea poate invoca lipsa partidei retur din grupa 1-6, pe de alta parte Clasamentul la finalul primei partii ( cum stam cu infirgerea impotriva Craiovei ?!). Alta lipsa de logica : cum sa ingheti Campionatul la un moment de acum 3 luni ? REPET pentru satisfacerea orgoliului celor doua echipe ( sau conducatori) dar si ca propaganda pentru baschet , ar fi interesanta organizarea unei serii de cel mai bun din 3 la inceputul sezonului. Fara ca aceasta sa insemne ACORDAREA TITLULUI pentru sezonul actual. Eventual se poate acorda o placheta cu titlul : FIRST AGAINST CORONA ! : ) De ce n-am fi si noi creativi, daca tot nu putem copia Lituania sau Serbia la organizare ?

    cu 3 ani în urmă (08.04.2020) Raspunde
  • uplifter :

    Campionat
    Dacă nu se poate relua și nu vad care ar mai putea fi timpul efectiv necesar, acest sezon trebuie închis fără nicio campioana. În baza la ce sa se acorde? Sa fim serioși, este o lipsa totala de respect fata de celelalte echipe sa vorbim numai de Oradea și de Cluj, chiar dacă e clar ca ar fi fost favoritele. Dar pe sistemul de playoff, sa nu uitam ca orice echipa ar fi putut da lovitura.
    Asta a fost anul asta, sa dea Dzeu sa trecem peste, sa fim sănătoși inclusiv la cap și sa nu mai muscam declarații gen titlu împărțit la 2 echipe (de ce nu câte o bucățică la toate echipele din playoff d-le Sere).
    Sănătate!

    cu 3 ani în urmă (08.04.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!