Stiri Cupa României Masculin

Caledonia Gladiators este prima adversară pentru CSU Sibiu la revenirea în FIBA Europe Cup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
16.10.2023

Caledonia Gladiators este prima adversară pentru CSU Sibiu la revenirea în FIBA Europe Cup

BC CSU Sibiu revine după doi ani și jumătate în cupele europene. Gruparea ardeleană debutează miercuri, 18 octombrie, de la ora 18:00, în grupele FIBA Europe Cup, cu un meci pe teren propriu împotriva scoțienilor de la Caledonia Gladiators.

Formația din Glasgow a fost înființată în 1998, pe când avea sediul în capitala Scoției. Prima identitate a echipei a fost Edinburgh Rocks, iar patronatul era reprezentat de un grup de oameni de afaceri din zonă. A fost a treia echipă din Scoția ce a participat în British Basketball League, după Murray Livingston și Glasgow Rangers.

În 2002, gruparea s-a mutat în cel mai mare oraș al Scoției, Glasgow, și a preluat numele de Scottish Rocks. După patru sezoane petrecute în Meadowbank Arena, noua casă a devenit Braehead Arena, cu o capacitate de 4000 de locuri. Sezonul 2002/03 a coincis și cu primul trofeu din istorie, după ce Rocks au reușit să câștige titlul din BBL, în urma unei finale cu Brighton Bears.

În 2009, numele clubului a devenit Glasgow Rocks. Această identitate a fost păstrată preț de 13 ani, înainte ca în vara anului 2022 să fie preluat numele de Caledonia Gladiators, sub care echipa activează la acest moment. Pe lângă titlul din 2003, în palmaresul formației se mai regăsește și o medalie de aur în BBL Trophy, obținută în sezonul anterior.

Câștigarea BBL Trophy a adus și prima participare în cupele europene pentru Gladiators. Inițial, scoțienii au fost repartizați în preliminariile Basketball Champions League, unde au fost eliminați de Fribourg Olympic după un eșec cu 51-57.

Gareth Murray este antrenorul echipei pentru al patrulea sezon consecutiv. Alături de el, Caledonia a jucat un sfert de finală și o semifinală în BBL, a câștigat BBL Trophy o dată și a ajuns de două ori în semifinalele din BBL Cup.

După cinci etape disputate în sezonul actual din British Basketball League, Gladiators ocupă locul al șaselea, cu un bilanț de 3-2. Cele două înfrângeri au venit la scor, 78-96 cu Sheffield Sharks, respectiv 65-93 cu London Lions. În schimb, gruparea din Glasgow a trecut de Manchester Giants (97-79), Surrey Scorchers (86-79) și Plymouth City Patriots (99-83).

În lotul pentru acest sezon, Gladiators au șapte jucători străini. Unul dintre ei, Ian DuBose este cel mai valoros jucător al echipei în debutul de sezon, cu medii de 15.3 puncte, 4.5 recuperări și 4.5 pase decisive. Autohtonul Patrick Whelan îl urmează cu 14.5 puncte și 3.5 recuperări în medie. Bosniacul Fahro Alihodzic se remarcă cu 10.8 puncte și 7.8 recuperări pe meci.

Disputa dintre BC CSU Sibiu și Caledonia Gladiators este programată miercuri, 18 octombrie, de la ora 19:00 și poate fi urmărită în direct pe Digi Sport 4 sau pe canalul de YouTube FIBA – The Basketball Channel.

*foto: Facebook/Caledonia Gladiators

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!