Stiri Cupa României Masculin

Care au fost cele mai bune prestații reușite de baschetbaliștii autohtoni în prima etapă

Care au fost cele mai bune prestații reușite de baschetbaliștii autohtoni în prima etapă

La finalul săptămânii trecute au avut loc șapte partide din cadrul primei etape a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Campionatul românesc a început cu meciuri surprinzătoare, cu jocuri încheiate la diferențe mari de scor, dar și cu dueluri în care s-au consemnat reveniri spectaculoase.

Chiar dacă străinii au fost principalii remarcați ai disputelor, românii nu s-au lăsat mai prejos și au avut câteva prestații impresionante. Iată cinci dintre cele mai bune linii statistice înregistrate de către jucătorii autohtoni:

1. Tudor Gheorghe (FC Argeș Basketball)

După eliminarea prematură din Cupa României, FC Argeș Basketball s-a răzbunat pe CSM Miercurea Ciuc, impunându-se cu scorul de 114 la 56. Elevii lui Tudor Costescu au înscris nu mai puțin de 20 de coșuri de la mare distanță, iar 6 dintre acestea au fost reușite de Tudor Gheorghe.

Fundașul în vârstă de 24 de ani a evoluat aproape 24 de minute și a adunat 18 puncte, 5 pase decisive, 3 intercepții și 2 recuperări. Tudor a avut 6 din 9 la aruncările de 3 puncte și a terminat cu un indice al eficienței de +24.

2. Mirel Dragoste (BC CSU Sibiu)

O formație care nu a început prea bine noua ediție a Ligii Naționale este BC CSU Sibiu. Gruparea pregătită de Dan Fleșeriu a pierdut pe teren propriu disputa cu BC Athletic Constanța, scor 65-84, după un meci în care apărarea a suferit foarte mult.

Galben-albaștrii au avut doar doi jucători cu mai mult de 10 puncte înscrise: Lucas Tohătan și Mirel Dragoste. Cel din urmă, cu un indice de +16, a fost cel mai eficient baschetbalist al echipei sale. Mirel a adunat 14 puncte, 7 recuperări, o intercepție, o pasă decisivă și un procentaj de 80% al aruncărilor de 2 puncte (4/5).

3. Bobe Nicolescu (CSM CSU Oradea)

Vicecampioana României a trecut repede peste dubla-manșă cu SCM U Craiova din Cupa României și s-a deplasat la București, pentru confruntarea cu Dinamo. După o primă repriză echilibrată, jucătorii lui Cristian Achim au controlat jocul și au câștigat cu 77 la 61.

Bobe Nicolescu a făcut un meci foarte bun, adunând 13 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive și un capac. Căpitanul roș-albaștrilor a înscris 3 coșuri de la distanță și a fost perfect din interiorul semicercului (2/2). Cu un singur turnover comis în peste 25 de minute, Bobe a înregistrat un indice al eficienței de +15.

4. Luca Vasile (Rapid București)

La prima partidă în Liga Națională după 12 ani, Rapid București a reușit să revină de la un deficit de 12 puncte înregistrat înaintea actului decisiv și s-a impus cu 84 la 77. Așadar, feroviarii au revenit pe prima scenă a baschetului românesc cu un succes.

Unul dintre cei mai interesanți autohtoni ai Rapidului este Luca Vasile, care a contabilizat 11 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive și o intercepție. Jucătorul născut în 2001 a marcat 3 coșuri de 3 puncte și 2 aruncări libere, având +14 la eficiență.

5. Christian Chițu (CSM Ploiești)

O altă grupare ce a avut parte de un duel echilibrat este CSM Ploiești. Aflată în deplasare pe terenul lui CSM Galați, echipă ce reușise surpriza în Cupa României, trupa lui Mihai Popa a câștigat, după prelungiri, cu scorul de 80 la 78.

Unul dintre cei mai importanți jucători ai prahovenilor a fost Christian Chițu. Tânărul baschetbalist a adunat 14 puncte, o recuperare și o intercepție, ratând doar 2 aruncări de-a lungul partidei (2/3 de 2 puncte, 3/3 de 3 puncte, 1/2 de la libere). Christian a comis două greșeli și a terminat cu un indice al eficienței de +12.

Următoarea etapă va începe mâine, 5 octombrie. Programul îl puteți accesa la următorul LINK.

*foto: Facebook – FC Argeș Basketball

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!