Stiri Cupa României Masculin

Care este echipa ideală a etapei a 12-a

Care este echipa ideală a etapei a 12-a

Weekend-ul 17-19 decembrie a fost plin de baschet, în special datorită zilei de sâmbătă când s-au disputat nu mai puțin de șase meciuri din Liga Națională. Aceasta a fost ultima etapă din acest an calendaristic, urmând ca în luna ianuarie să se desfășoare cele trei runde rămase din faza turului.

Iată care au fost cei mai buni jucători ai etapei cu numărul 12.

1. Lucas Tohătan (BC CSU Sibiu)

Tânărul fundaș român continuă să aibă evoluții extrem de solide în acest sezon. În victoria obținută de galben-albaștri împotriva lui CSM Miercurea Ciuc (96-80), Tohătan a adunat 19 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări, 2 intercepții și un indice al eficienței de +26.

Fundașul băimărean a înscris trei triple din patru aruncări (75%) și a avut procentaje bune atât din interiorul semicercului (5/8 – 62%), cât și de la linia de libere (8/12 – 67%).

2. Stephen Holt (CSM CSU Oradea)

Vicecampioana României a obținut sâmbătă cea de-a zecea victorie consecutivă în toate competițiile. CSM Oradea s-a impus cu scorul de 89 la 58 împotriva Stelei București, iar cel mai bun jucător a fost Stephen Holt.

Americanul din lotul lui Cristian Achim a strâns 15 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive și o intercepție. Holt a marcat șase din cele opt aruncări ale sale și a obținut 22 de unități la eficiență.

3. Cecil Williams (CS Dinamo București)

Chiar dacă Timișoara vs. Craiova și Cluj vs. Pitești erau considerate derby-urile acestei etape, surpriza a venit din Ștefan cel Mare, acolo unde CS Dinamo București și CSM Baschet Petrolul Ploiești au oferit cel mai spectaculos duel al rundei.

Williams, cu 25 de puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive, 3 intercepții și 2 capace, și-a condus echipa spre o victorie ce a necesitat trei reprize suplimentare: 111-109. Jucătorul în vârstă de 26 de ani a avut un indice al eficienței de +28 și a fost numit de redacția noastră MVP-ul etapei a 12-a.

4. Demetris Morant (CSM Focșani)

Elevii lui Mihai Petruț au obținut sâmbătă cea de-a cincea victorie din actuala ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin, după ce s-au impus cu 78 la 73 pe terenul lui CSM Târgu Jiu. Un mare merit în acest succes îl are Demetris Morant.

Baschetbalistul originar din Miami, Florida, a contabilizat 14 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă, 2 intercepții și 3 capace în puțin sub 31 de minute jucate. Morant a avut 5/6 din acțiune, 4/4 de la libere și +24 la eficiență.

5. Eric Thompson (CSO Voluntari)

Ultimul sportiv inclus în echipa etapei este Eric Thompson, pivotul lui CSO Voluntari, grupare ce a avut parte de un meci ușor cu BC Athletic Constanța: 87-62. Thompson a jucat mai puțin de 23 de minute, însă a impresionat cu un double-double: 17 puncte, 10 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție, 2 capace.

Fostul baschetbalist al lui Hapoel Eilat a avut 8/11 din acțiune (73%), a obținut 3 recuperări ofensive și a terminat cu un indice al eficienței de +26.

*foto: Daniel Uță/BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!