Stiri Cupa României Masculin

Care este echipa ideală a etapei a noua

Care este echipa ideală a etapei a noua

Duminică, 21 noiembrie, odată cu terminarea disputei dintre CSM Galați și U-BT Cluj-Napoca, s-a încheiat etapa a noua a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Campionatul românesc ia o pauză de o săptămână, perioadă în care naționala de seniori va juca împotriva lui Luxemburg, în precalificările EuroBasket 2025.

Profităm de această săptămână mai liniștită pentru a aduce în fața voastră echipa ideală a ultimei runde jucate.

1. KJ Jackson (CSA Steaua București)

Etapa a noua a consemnat două meciuri încheiate la o diferență de un punct, însă cel mai spectaculos joc a fost cel dintre BC Athletic Neptun Constanța și CSA Steaua București. După prelungiri, formația lui Eugen Ilie s-a impus cu 111 la 107.

Cel mai bun jucător de pe teren, desemnat de redacția noastră drept MVP al etapei, a fost KJ Jackson. Fundașul Stelei a reușit 28 de puncte, 8 pase decisive, 7 intercepții, 3 recuperări și un capac, obținând un indice al eficienței de +39.

2. Porter Troupe (CSM Târgu Jiu)

Rapid, una dintre celelalte două echipe din Capitală, nu a avut același succes ca Steaua, fiind învinsă, pe teren propriu, de CSM Târgu Jiu la o diferență de un singur punct: 77-78. Victoria a fost adusă de Malik Morgan, prin două libere marcate la finalul confruntării.

Totuși, liderul gorjenilor a fost Porter Troupe, care a adunat 23 de puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții în aproape 37 de minute petrecute pe teren. Cu un procentaj din acțiune de 46% (6/13), americanul a avut 26 de unități la eficiență.

3. Josh Hawley (SCM U Craiova)

SCM U Craiova a făcut spectacol pe terenul lui CSM Baschet Petrolul Ploiești și s-a impus cu 96 la 77 într-un meci din care n-au lipsit dunk-urile. Ca urmare a acestui rezultat, formația olteană se menține pe locul al treilea, cu șase victorii și trei înfrângeri.

Cel mai eficient baschetbalist al Craiovei (+32) a fost Josh Hawley, care a terminat în double-double. Acesta a jucat mai puțin de 25 de minute, timp în care s-a remarcat cu 21 de puncte, 11 recuperări, 4 intercepții și o pasă decisivă, având un procentaj foarte bun din semicerc (2 puncte: 8/10 – 80%).

4. Lock Lam (CSM Miercurea Ciuc)

Runda a noua a consemnat prima victorie a lui CSM VSKC Miercurea Ciuc în actuala ediție de campionat. Harghitenii au învins-o pe CS Dinamo București cu scorul de 84 la 74, furnizând surpriza acestei etape.

MVP-ul trupei antrenate de Laszlofy Botond a fost Lock Lam, alt jucător ce a reușit un double-double. Power forward-ul canadian a contabilizat 19 puncte, 12 recuperări, 4 intercepții, 3 pase decisive și un indice al eficienței de +34.

5. Rareș Uță (BC CSU Sibiu)

O altă grupare ce a obținut primul succes după mai multe eșecuri este BC CSU Sibiu. Elevii lui Dan Fleșeriu au câștigat încleștarea cu SCM OHMA Timișoara, scor 80-79, și și-au adjudecat a doua victorie stagională.

Așadar, ultimul baschetbalist inclus în formația ideală a etapei este Rareș Uță, care a reușit cea mai bună prestație a carierei. Pivotul care peste o lună va împlini 24 de ani s-a remarcat cu 21 de puncte, 8 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție, un capac și +30 la eficiență.

Runda a zecea va începe în 3 decembrie, când SCM Timișoara primește vizita lui CSA Steaua București.

*foto: Facebook – BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!