Stiri Cupa României Masculin

Ce jucători s-au remarcat în prima rundă a playoff-ului LNBM

Ce jucători s-au remarcat în prima rundă a playoff-ului LNBM

Prima rundă a playoff-ului Ligii Naționale de Baschet Masculin a ajuns la final duminică, 23 aprilie, când s-a terminat seria dintre CSO Voluntari și CSU Sibiu, ardelenii fiind cei care s-au calificat ultimii în semifinalele campionatului.

La finalul acestei faze, site-ul nostru a ales 5-ul ideal, pe listă regăsindu-se doi baschetbaliști de la CSU Sibiu.

Gaston Whelan (BC CSU Sibiu)

Conducătorul de joc de la CSU Sibiu a încheiat seria contra lui CSO Voluntari cu medii de 14.4 puncte, 8.2 pase decisive și 3.2 recuperări, fiind jucătorul din echipa galben-albastră care a trecut cel mai mult pe la linia de fault (7.4 aruncări în medie). Sud-americanul a fost în double figures cu ocazia fiecărui meci, în privința punctelor cel mai reușit fiind al treilea joc (16 puncte). În meciurile 3 și 4 a încheiat cu double-double, fiind foarte aproape de această performanță și în disputa care a închis seria.

Până acum în playoff, Whelan este liderul Sibiului la numărul liberelor primite și transformate, la eficiență, precum și la media de assist-uri. El a încheiat prima rundă cu 54.5% procentaj la două puncte, 33.3% de la distanță și 81.1% la linia de fault.

Mladen Jeremic (Rapid București)

Fost jucător la adversara din prima rundă, FC Argeș, Jeremic a adunat medii de 15.3 puncte, 2.7 recuperări și 1.0 intercepții în această pe care Rapidul a câștigat-o în minim de meciuri. Pe lângă cifrele acestea, el a fost al treilea cel mai eficient jucător din lotul lui Tudor Costescu, cu 13.7 index pe meci.

Jeremic s-a evidențiat în special la aruncările de trei puncte, unde a avut 58.8% procentaj, de departe cel mai mare de la Rapid. În plus a contribuit cu 62.5% la două puncte și 75% la libere. Dintre baschetbaliștii utilizați în această serie de către Rapid, Mladen Jeremic a comis cele mai multe faulturi în medie pe partidă. Din punct de vedere statistic, cel mai reușit meci a fost al doilea, când a terminat cu 23 de puncte și 21 index la eficiență.

Leo Meindl (U-BT Cluj-Napoca)

Liderul campioanei în exercițiu în prima rundă, Leo Meindl a avut 22.7 puncte în medie, alături de 3.7 recuperări, 2.3 pase decisive și 2.0 intercepții, el fiind liderul echipei în privința eficienței (23.0 index în medie), precum și la aruncările de un punct și trei puncte (10.0, respectiv 5.3). Brazilianul a fost cel mai faultat jucător de la U-BT în seria cu Craiova.

Meindl a fost în double figures cu ocazia fiecărui duel, meciul 3 ieșind însă în evidență. Atunci a totalizat 34 de puncte, 4 recuperări, 3 intercepții și 2 pase decisive, totul pentru 31 index la eficiență. Până acum el deține recordul de puncte într-un meci din playoff-ul sezonului 2022/2023.

Donatas Tarolis (CSM CSU Oradea)

Principalul marcator de la CSM Oradea în seria cu SCM Timișoara, Tarolis a avut medii de 15.0 puncte, 4.0 recuperări, 1.3 pase decisive și 0.7 intercepții, totul pentru 18.3 index al eficienței, capitol la care a fost al doilea din echipă. Lituanianul a stat cu 4.7 încercări transformate în medie la două puncte, cele mai multe, fiind și unul dintre cei patru jucători din lotul lui Cristian Achim cu 100% procentaj la libere.

Tarolis a fost fără greșeală la aruncări în primul meci al seriei, după care în al doilea a adunat 19 puncte și pe ultimul l-a terminat cu 12 puncte (6/8 din acțiune). Mediile sale au fost peste cele reușite pe parcursul sezonului regulat.

Rareș Uță (BC CSU Sibiu)

Pivotul a fost al treilea marcator pentru CSU Sibiu în prima rundă de playoff prin cele 14.0 puncte în medie pe partidă, alături de 4.4 recuperări, 1.4 pase decisive, 1.0 intercepții și 0.8 capace. Din lotul lui Tomas Rinkevicius, Uță și-a asumat cele mai multe aruncări de două puncte, 8.8, transformând în medie 6 dintre acestea pe meci.

În privința eficienței și a procentajului de la linia de fault a fost al doilea din echipă și doar în meciul 3 nu s-a aflat în double figures la nivelul punctelor. Rămâne însă de văzut cât de repede se poate recupera pentru seria cu CSM Oradea după accidentarea suferită în sfertul patru al ultimei confruntări de la Voluntari.

Semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin debutează pe 25 aprilie cu primul joc dintre U-BT Cluj-Napoca și Rapid București, seria urmând să continue pe 27 aprilie. Confruntările dintre CSM Oradea și CSU Sibiu vor avea loc pentru început pe 28 și 30 aprilie. Toate aceste partide o să fie televizate.

*foto: Răzvan Spechea / BC CSU Sibiu

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Poate ca
    ar fi de mentionat si cei mai buni jucatori din echipele eliminate in aceasta faza. Eu as merge pe Mo Watson si Torok dela Voluntari, Jevtovic de la Pitesti, Nikola Gajic de la Timisoara si mai ales Topias Palmi de la Craiova.
    Ar mai fi de vazut si randamentul/contributia jucatori autohtoni. Aici pe linga confirmatii Uta, Cate, Torok, Olah mi-au placut Blaj-Voinescu, Gavriloaia ( in opinia mea, calificarea Sibiului a plecat de la cosul de 3 de la finalul sfertului 4, meciul 5 ),chiar surpriza Roland Stanciu de la Timisoara.

    cu 11 luni în urmă (24.04.2023)
    • U BT Cluj-Napoca U 66:

      3 din 4
      3 din 4 au fost și jucătorii noștri. Cel puțin cu Tarolis în echipa, nu am fi avut atâtea probl anul acesta.

      cu 11 luni în urmă (24.04.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!