Stiri Cupa României Masculin

Ce reguli se vor aplica în competițiile interne pentru sezonul 2022/2023

Ce reguli se vor aplica în competițiile interne pentru sezonul 2022/2023

O serie de decizii ale Consiliului Director au fost publicate într-un comunicat apărut pe frbaschet.ro, printre acestea regăsindu-se și detalii despre cum se vor desfășura competițiile interne în sezonul 2022/2023.

FRB notează că s-a votat în unanimitate regula cu doi români pe parchet tot meciul în Cupa României (masculin), dintre care cel puțin unul să fie jucător U23 (născut în 2000 sau mai mic). Mai departe, în Cupa Federației (masculin și feminin) se va juca doar cu jucători români.

Tot numai cu jucători români vor avea loc și Campionatele Naționale de baschet 3x3, în vreme ce în Liga 1 (masculin) urmează să se aplice Regulamentul Specific, cu maxim doi străini pe teren și trecuți foaia de joc cu 12 jucători.

În cadrul comunicatului apare și o precizare legată de LNBM și LNBF, respectiv Cupa României la baschet feminin pentru sezonul 2022/2023, unde „se mențin Regulamentele Specifice, cu amendamentul că atunci când vor fi comunicate normele de aplicare pentru Ordinul MS nr. 500/2022 pentru fiecare sport, acestea să fie inserate cu celeritate în regulamente și să fie aplicate obligatoriu în campionatele menționate”.

Altfel spus, ordinul la care se face referire este așa numita „regulă Novak”, prin care ponderea de participare a sportivilor români trebuie să fie de cel puțin 40%. În cele mai importante sporturi care au început deja sezonul 2022/2023, fotbalul și handbalul, cluburile primesc amenzi dacă nu respectă această normă.

*foto: Facebook Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!