Stiri Cupa României Masculin

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în etapa a zecea din LNBM

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în etapa a zecea din LNBM

Etapa a 10-a a fost una reușită pentru câțiva jucători autohtoni, aceștia reușind prestații notabile. Meciurile din această rundă s-au jucat pe 10 și 11 decembrie, fiind înregistrate șase victorii pentru echipele vizitatoare.

Între cele mai bune prestații ale românilor în această etapă în opinia site-ului nostru se regăsesc următorii:

Amedeo Casale (CSM VSKC Miercurea Ciuc)

În ciuda înfrângerii cu Craiova, Amedeo Casale a bifat încă o prestație foarte bună în acest sezon și și-a depășit recordul de puncte marcate pentru echipa sa în ediția 2022/2023 a Ligii Naționale. El a avut 21 de puncte, 7 recuperări și o intercepție în acest duel, cifrele ajutându-l pentru un index al eficienței de 20 de unități.

Casale a încheiat cu 6/8 la două puncte, 2/6 de la distanță și 3/5 de la libere, fiind pentru a șasea oară în opt meciuri de campionat când este în double figures.

Vlad Moldoveanu (Dinamo București)

Moldoveanu a fost liderul lui Dinamo la Galați, fostul internațional român ajungând la trei meciuri consecutive în double figures. Vlad a totalizat 22 de puncte, 4 assist-uri și 2 recuperări în acest joc, totul pentru un index al eficienței de 23 de unități.

Fără ratare a fost acesta la aruncările de două puncte (7/7) și la libere (5/5), singurele momente în care nu a fost precis fiind în privința încercărilor de la distanță, unde a stat cu 1/5.

Mario Lazăr (CSM Constanța)

Continuă perioada excelentă din ultimele meciuri pentru Lazăr, jucătorul Constanței ajungând la trei meciuri consecutive în double figures, fiind foarte aproape ca în toate trei să încheie cu double-double. În duelul cu CSA Steaua a totalizat 16 puncte, 9 recuperări și o intercepție pentru 22 de unități la eficiență.

Lazăr a stat cu 6/9 la două puncte și 4/5 la libere în această rundă. Câte o recuperare i-a lipsit pentru double-double în duelurile cu Dinamo și Steaua din etapele 9 și 10.

Szabolcs Santa (CSM Târgu Mureș)

Szabi a contribuit cu 12 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive și o intercepție pentru CSM Târgu Mureș în duelul de acasă cu FC Argeș, nou-promovata fiind învinsă la șapte puncte diferență. Cifrele au fost suficiente pentru 17 unități la eficiență.

O singură aruncare liberă a irosit Santa (6/7), restul punctelor venind prin aruncări de două puncte, zonă unde a stat cu 3/6. În acest sezon de LNBM, pivotul Mureșului are șase meciuri în double figures.

Alexandru Olah (Rapid București)

Rapidistul și-a ajutat echipa cu cifre foarte bune în disputa cu CSU Sibiu, el terminând cu 13 puncte, 8 recuperări, 2 capace și o intercepție în 28 de minute pe parchet, totul pentru 17 index al eficienței și +12 la +/-.

Olah a stat cu 6/10 la două puncte, și-a ratat singura încercare de la distanță și la libere a încheiat cu 1/2. Pivotul celor de la Rapid a fost pentru a treia oară în double figures în această ediție de campionat.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!