Stiri Cupa României Masculin

Cele mai bune prestații ale românilor în etapele 2 și 3

Cele mai bune prestații ale românilor în etapele 2 și 3

În săptămâna care a trecut, Federația Română de Baschet a programat două etape din Liga Națională de Baschet Masculin. Așadar, au avut loc nu mai puțin de 13 partide, iar trei formații au reușit să câștige ambele meciuri: CSM Ploiești, FC Argeș Basketball și CSO Voluntari.

Aceste jocuri au consemnat și câteva prestații excelente venite din partea baschetbaliștilor autohtoni. Iată topul primelor cinci performanțe:

1. Alexandru Olah (SCM Timișoara)

Gruparea lui Dragan Petricevic a avut parte de un meci strâns și în etapa a treia a Ligii Naționale, câștigat cu scorul de 87 la 83 în fața lui Dinamo București. Olah a evoluat foarte bine în cele 37 de minute în care s-a aflat pe teren. Pivotul timișorean a adunat 19 puncte, 12 recuperări, 3 capace, 2 pase decisive și o intercepție, pentru un indice al eficienței de +29.

2. Vlad Moldoveanu (CSO Voluntari)

Înainte de înfrângerea cu SCM Timișoara, trupa lui Hristu Șapera a pierdut în etapa secundă în fața lui CSO Voluntari, tot în prelungiri (84-81). Și în acel joc unul dintre autohtonii adversarei a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren. Mai exact, Moldoveanu a contribuit cu 20 de puncte, 12 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție, un capac și +25 la eficiență.

3. Cătălin Baciu (CSM Oradea)

În primul meci de pe teren propriu din campionat, vicecampioana României s-a impus în fața lui CSM Târgu Jiu la o diferență de 19 puncte: 89-70. Baciu a fost de neoprit în interiorul semicercului, terminând cu un procentaj de 73% la nivelul aruncărilor (8/11). În total, pivotul Oradiei a avut 20 de puncte, 8 recuperări, o pasă decisivă, dar și 26 de unități la eficiență.

4. Nicolae Ciucă (CSM Miercurea Ciuc)

Trupa din Harghita are parte de un început slab de sezon și, drept dovadă, a pierdut toate partidele de până acum. Totuși, în disputa cu CSM Focșani din etapa secundă (68-50), fanii lui CSM Miercurea Ciuc pot găsi un motiv de bucuria: prestația lui Ciucă. Tânărul de 22 de ani s-a remarcat cu 12 puncte, 11 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție și un capac, pentru un indice al eficienței de +17.

5. Christian Chițu (CSM Ploiești)

CSM Miercurea Ciuc a pierdut și meciul din etapa a treia, iar unul dintre cei mai buni jucători ai adversarilor a fost Chițu. Acesta, în victoria obținută cu 89 la 63 de CSM Ploiești, a reușit 18 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări și o intercepție. Drept urmare, baschetbalistul român a terminat cu +16 la capitolul eficienței.

Reamintim că trei meciuri au fost amânate în cele două etape: Craiova – Cluj, Constanța – Galați, Galați- Steaua.

*foto: Facebook – Baschet SCM Timișoara – pagină oficială

1 comentariu la aceasta stire:
  • Popescu Marcu-George :

    Bravo
    Alexandru Olah , Vlad Moldoveanu , Cătălin Baciu , Nicolae Ciuca si Christian Chițu

    cu 2 ani în urmă (12.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!