Stiri Cupa României Masculin

Cele mai impresionante prestații individuale din actualul sezon al LNBM

Cele mai impresionante prestații individuale din actualul sezon al LNBM

Cum sportul la nivel mondial este oprit datorită pandemiei de coronavirus, încercăm să stăm aproape de baschet și să ne amintim, într-o ordine aleatorie, de unele dintre cele mai valoroase prestații individuale din acest sezon de LNBM. 

Ronnie Harrell Jr. vs CSM Oradea, scor 85 la 83 (etapa I)

Prima prestație individuală de excepție a avut loc chiar în prima etapă a sezonului regulat, când CSA Steaua București, antrenată de Cătălin Burlacu a reușit să profite de avantajul terenul propriu și să surprindă campioana en-titre a României, CSM Oradea. 

Ronnie Harrel Jr, aflat la primul meci din carieră în calitate de jucător profesionist, a fost unul dintre principalii remarcați în "surpriza" din sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul din Capitală. Americanul a fost titular pentru trupa lui Cătălin Burlacu și a încheiat partida cu 25 de puncte, venite după 3 coșuri din 5 aruncări de la 2 puncte, 4 din 6 de la 3 puncte și 7 din 8 de la linia de fault. Harrell a mai adăugat 7 recuperări, 2 pase decisive și o minge pierdută, pentru un index al eficienței de 28 de unități și 8 la capitolul „+/-”.

În ciuda debutului impresionant, Harrel nu s-a integrat în sistemul echipei antrenate de Cătălin Burlacu și și-a reziliat contractul cu gruparea militară, după partida cu U-BT Cluj-Napoca din 18 ianuarie 2020. 

Troy Franklin vs. BCM Pitești, scor 99 - 96 (etapa VIII)

Fundașul lui BCM Timișoara și-a condus echipa din teren în victoria de pe terenul lui BCM U Pitești, Franklin a a stabilit și un nou record stagional la coșuri de trei puncte marcate într-un meci din GVA. El a izbutit 8 coșuri de la distanță în Trivale și și-a depășit propriul record, de 7 triple marcate în meciul cu CSM CSU Oradea. Franklin a terminat cu 8/14 la 3 puncte în jocul de la Pitești, pentru un procentaj de 57%. Baschetbalistul de la Timișoara și-a completat punctele cu 9/10 de la linia de fault și a mai înregistrat 9 pase decisive, 2 recuperări, o intercepție și un turnover pentru 34 la eficiență.

Patrick Richard vs BCM Pitești, scor 89 - 90 (etapa IX)

Recordul stabilit de Troy Franklin nu a stat mult în picioare, shooter-ul celor de la U-BT Cluj-Napoca, Patrick Richard, a fost de neoprit în etapa a IX-a, când a înscris de 9 ori de la distanță, chiar împotriva celor de la BCM Pitești. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by U-Banca Transilvania (@ubancatransilvania) on

Richard a fost folosit de Mihai Silvășan timp de 32 de minute, perioada în care a reușit 28 de puncte, 3 recuperări, 6 pase decisive, 3 intercepții și un capac pentru un indice la eficiență de 30 de unități. Din punct de vedere individual, Richard a stabilit noi recorduri personale la puncte marcate și eficiență. Principalul realizator al Clujului nu a reușit să înscrie de la 2 puncte (0/3), însă a reușit să termine partida cu un incredibil procentaj de 69% (9/13) la 3 puncte și unul de 100% (1/1) la libere. 

Kris Richard vs U-BT Cluj-Napoca, scor 82 - 74 (etapa X)

Kris Richard a avut un aport deosebit în prima partidă câștigată de CSM Oradea împotriva lui U-BT Cluj - Napoca în stagiunea 2019/2020. extrema campioanei României a fost cel mai eficient jucător de pe teren, cu un indice de 21 la acest capitol statistic, datorită celor 18 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive și o intercepție în aproape 29 de minute petrecute pe teren. Richard a terminat partida cu procentaje de 56% (5/9) la două puncte, 50% (1/2) la trei puncte și 100% (5/5) la libere.

Randal Falker vs SCM Timișoara, scor 71 - 61 (etapa V - TOP 6) 

Falker și-a purtat echipa în spate în victoria de pe terenul lui SCM Timișoara. Pivotul american  a reușit 28 de puncte, 11 recuperări (8 ofensive!), 2 pase decisive și 2 intercepții în mai puțin de 30 de minute petrecute pe parchet. Punctele lui Falker au venit după 11/13 de la 2 puncte, 1/2 de la 3 puncte și 3/3 de la linia de fault. În urma acestei prestații, baschetbalistul american a acumulat un indice al eficienței de 36 de unități.

Omari Gudul vs U-BT Cluj-Napoca, scor 94 - 88 (etapa XIII) 

Pivotul african a pus serios umărul la treabă în victoria lui SCM Craiova de pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca, echipă care la ora desfășurării partidei era neînvinsă pe teren propriu. Gudul a fost extrem de util pentru echipa sa și a adunat 17 puncte, 4 recuperări, 4 intercepții, 2 pase decisive și un capac. La nivelul aruncărilor, baschetbalistul născut în Republica Democrată Congo a avut un procentaj de 80% (8/10). Prin urmare, Gudul a obținut un indice al eficienței de +22, al doilea cel mai bun din cadrul echipei sale.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Octagon Romania (@octagonromania) on

Cu sigurantă aceste realizări nu sunt singurele evoluții spectaculoase din stagiunea 2019/2020, o stagiune care sperăm că va aduce în continuare bucurie și entuziasm iubitorilor baschetului. 

*foto: facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!