Stiri Cupa României Masculin

Concluziile lui Patrick Richard după duelul cu Umana Reyer Venezia din EuroCup

Concluziile lui Patrick Richard după duelul cu Umana Reyer Venezia din EuroCup

Ieri, 25 octombrie, U-BT Cluj-Napoca a pierdut pentru a doua oară în EuroCup la o diferență de maxim cinci puncte. Umana Reyer Venezia a jucat foarte bine în BTarena și a rezistat în fața asalturilor de pe final ale clujenilor, câștigând cu 85 la 80.

După meci, Patrick Richard (12 puncte, 8 pase decisive, 3 recuperări) s-a arătat foarte dezamăgit de jocul făcut de el și colegii săi:

E frustrant. Nu am jucat cel mai bun baschet al nostru. Evident și ei erau într-o situație disperată, fiindcă aveau un bilanț de 0-2. Nu ne-am găsit ritmul în niciun moment. Am luptat și asta este un lucru bun pentru că le-am arătat suporterilor că luptăm până la final, dar trebuie să fim mult mai buni. Am ratat multe aruncări deschise, layup-uri și asta se poate întâmpla uneori. Dar la lucrurile pe care le putem controla trebuie să fim mai buni, mai ales în apărare. Am luptat tot meciul și, la final, lucrurile nu au mers în favoarea noastră. Dar nu putem vorbi despre finalul jocului ca o scuză pentru faptul că am pierdut. A început cu prima parte a partidei. Nu am dat tonul din punct de vedere al intensității și, chiar dacă am avut momente bune, nu am fost constanți. Dar ne întoarcem la treabă și avem o săptămână la dispoziție înaintea jocului din Lituania.

Întrebat dacă revenirea de pe final le dă încredere și dacă apărarea italienilor a făcut diferența, căpitanul lui U-BT a răspuns următoarele:

Întotdeauna suntem încrezători pentru că știm nivelul de muncă pe care îl depunem. Simțim că aparținem acestui loc. Dar sunt unele greșeli mici pe care nu le putem face la acest nivel. Au fost momente în care nu am făcut un box-out sau am pierdut mingi ușoare. Trebuie să fim echipa care nu face aceste greșeli. Ne întoarcem la muncă și încercăm să fim pregătiți pentru a obține o victorie în deplasare. Poți spune că defensiva a făcut diferența dar am avut multe aruncări deschise pe care le-am ratat. Au jucat bine în apărare dar tot am avut câteva aruncări. Eu, personal, trebuie să înscriu acele aruncări. Am făcut asta constant de-a lungul carierei mele. În acest moment sunt într-o perioadă mai grea dar e ok. Așadar, cu toate că apărarea lor a fost bună, am reușit să ne creem oportunități de a arunca, însă nu am reușit să înscriem.

U-BT Cluj-Napoca nu joacă în etapa a 5-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, astfel că elevii lui Mihai Silvășan au o săptămână de pauză până la jocul din EuroCup, împotriva lui Lietkabelis.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!