Stiri Cupa României Masculin

Conferința A: Programul și transmisiunile etapei a doua

Conferința A: Programul și transmisiunile etapei a doua

Liga Națională de Baschet Masculin revine în acest final de săptămână cu etapa a doua, cea în care sunt programate șapte partide în perioada 7-10 octombrie. Derby-urile rundei se joacă vineri, la Pitești și Oradea, în timp ce la București o să fie epilogul etapei.

Conferința A propune următoarele dueluri în etapa a doua:

Vineri, 7 octombrie

FC Argeș Basketball - U-BT Cluj-Napoca – ora 18.00, Digisport 3, Prima Sport 3, FRB TV

O semifinală anul trecut în LNBM, acum duelul dintre FC Argeș și U-BT Cluj propune formații aflate în situații diferite, ardelenii fiind cu ocazia acestei partide la ultima repetiție înaintea debutului absolut în EuroCup. Clujul are a 5-a partidă consecutivă departe de casă în acest început de sezon 2022/2023, bilanțul fiind de 3 victorii și un eșec, iar FC Argeș o să joace pentru prima dată în fața propriilor fani. În prima rundă U-BT a câștigat la Ploiești, iar FC Argeș a pierdut la o posesie diferență la Sibiu, în timp ce în privința duelurilor directe campioana en-titre are cinci victorii la rând cu alb-violeții.

Luni, 10 octombrie

CSM VSKC Miercurea Ciuc - BC CSU Sibiu – ora 18.00, Digisport 4, Prima Sport, FRB TV

Eliminate din Cupa României după meciurile din primul tur, cele două revin în campionat cu un meci în care Sibiul este favorită să se impună. Galben-albaștrii n-au pierdut până acum niciodată cu ciucanii, în multiple întâlniri directe înregistrându-se diferențe mari de scor.

Harghitenii au eșecuri pe linie în acest debut de sezon, în campionat pierzând cu 36 de puncte diferență în runda inaugurală, iar în Cupă cu 45 și 22. Sibiul vine după o victorie muncită cu FC Argeș în campionat, partidă în care procentajul triplelor bune a fost de 52%, CSU Sibiu fiind prima în această ierarhie în LNBM.

Ultimul duel direct dintre cele două a avut loc tot la Miercurea Ciuc în returul sezonului regulat de anul trecut, scorul fiind 78-75 pentru CSU Sibiu.

Rapid București - CSM Petrolul Ploiești – ora 19.45, Digisport 4, Prima Sport, FRB TV

Epilogul etapei are loc în Sala Rapid, acolo unde giuleștenii au obținut victorii clare până în acest punct fie că vorbim despre campionat sau Cupa României. O să fie un prim test bun pentru rapidiști cu CSM Petrolul, după dueluri cu echipe mult mai slab cotate, prahovenii oferind o replică pe măsură campioanei U-BT în runda inaugurală a campionatului.

Rapid este singura care a atins suta în LNBM și conduce clasamentul și la recuperări, iar la assist-uri și aruncări bune de două puncte se află în Top 3. Cele două formații au reușit cele mai multe intercepții în prima etapă (10 Ploiești, 9 Rapid).

Anul trecut și-au împărțit victoriile, mai întâi fiind 85-61 la Ploiești pentru CSM Petrolul și apoi 91-77 în Sala Rapid pentru giuleșteni.

Partida dintre CSM Târgu Mureș și SCM U Craiova a fost amânată pentru 16 noiembrie la cererea oltenilor, aceștia urmând să debuteze în grupele FIBA Europe Cup pe teren propriu în data de 12 octombrie cu un duel românesc, în fața lui CSO Voluntari.

Formația care stă în etapa a doua este CSM Târgu Jiu.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!