Stiri Cupa României Masculin

CSA Steaua București obține primul succes în grupa 11-18 a Ligii Naționale

CSA Steaua București obține primul succes în grupa 11-18 a Ligii Naționale

CSA Steaua București a câștigat în deplasarea de la Miercurea Ciuc din debutul fazei secunde a Ligii Naționale de Baschet Masculin, 86-71 vineri seara (03.02) în grupa 11-18. Ciprian Enache a fost în postura de antrenor principal pentru Steaua în acest meci.

Miercurea Ciuc: Luka Igrutinovic, Amedeo Casale, Zoltan Zerkula, D’Andre Bernard, Meshack Lufile

Steaua: Strahinja Jovanovic, Albert Stan, Zarko Djuric, Titus Nicoară, James Farr

Steliștii au început perfect din acțiune și aveau trei coșuri marcate în puțin peste un minut (2-6), Igrutinovic având apoi o reușită dublată de capacul lui Lufile, diferența de două posesii refăcându-se cu liberele lui Farr (6-10). Nicoară mărea diferența la șapte puncte, harghitenii replicând cu un run de 7-2 și coșul lui Frolov era bun pentru 13-15 cu două minute și jumătate rămase din primul parțial. Draskovic își transforma liberele și apoi Țîbîrnă completa revenirea gazdelor pentru câteva momente (17-16), scorul după primele 10 minute fiind 19-20 în dreptul Stelei.

Ciucanii începeau foarte bine sfertul cu numărul doi și Draskovic făcea 25-21 de la libere, urmând apoi posesii pierdute în ambele tabere și Mandisodza puncta de la semi-distanță pentru Steaua înaintea unei reușite cu sticla pentru Igrutinovic și apoi Frolov termina cu layup o acțiune în viteză la 29-23. Bucureștenii cereau time-out la 31-26 pentru gazde la jumătatea parțialului, diferența devenind iar de șapte puncte și Steaua reușea să marcheze pe contraatac pentru 33-28. Draskovic semna prima triplă a harghitenilor și Nicoară își continua jocul excelent, Casale beneficiind de o liberă suplimentară și completa three-point play-ul la 39-32. Ciucanii au repetat diferența de opt puncte în câteva rânduri pe finalul reprizei și intrau la vestiare cu 44-36.

Gazdele au irosit un layup ușor prin care puteau să-și formeze un ecart din două cifre, Steaua marcând la celălalt panou pentru 47-40 și cu and-one-ul lui Jovanovic diferența scădea la două posesii, același fundaș finalizând apoi pentru 47-45 în dreptul gazdelor, scor la care venea un time-out. Echipele s-au jucat cu atacurile până la layup-ul lui Igrutinovic, răspunsul Stelei venind tot prin Jovanovic, apoi Casale și Farr se întreceau în triple pentru 52-50. Ciucanii s-au desprins cel mult la șapte puncte în ultimele minute din acest parțial, Farr irosind libera suplimentară la 59-56 și scorul după trei sferturi era 61-57 în dreptul amfitrionilor.

Vujadinovic deschidea sfertul decisiv cu o triplă și ecartul era minim, Jovanovic completând revenirea Stelei la 61-62 și tot el scutura plasa de la distanță, în timp ce Vujadinovic marca pe a doua șansă după un layup irosit și era 61-67. Steaua ajungea la un run de 18-0 și la 61-75 venea un nou time-out pentru CSM Miercurea Ciuc, oaspeții continuând seria excelentă și scorul devenea 61-79, primele reușite ale gazdelor venind de la linia de fault cu puțin peste trei minute rămase până la final. Scorul final avea să fie 86 la 71 în favoarea Stelei.

În a doua rundă din grupa 11-18 CSM Miercurea Ciuc (2-5 bilanț) o să joace tot acasă, cu CSM Galați, iar Steaua (5-2) o să primească vizita formației CSM Târgu Jiu.

Titus Nicoară a fost aproape de double-double, 24 de puncte și 8 recuperări, James Farr (18 puncte, 15 recuperări) și Strahinja Jovanovic (17 puncte, 13 pase decisive, 7 intercepții, 6 recuperări) reușind această performanță.

Luka Igrutinovic  (23 de puncte, 4 recuperări, 4 assist-uri) a fost liderul gazdelor, în double figures terminând și Andrija Draskovic (16 puncte, 5 recuperări), respectiv Meshack Lufile (14 puncte, 5/6 din acțiune, 3 recuperări).

*foto: Facebook Steaua București

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!