Stiri Cupa României Masculin

CSA Steaua București se deplasează pe terenul lui CSM Miercurea Ciuc

CSA Steaua București se deplasează pe terenul lui CSM Miercurea Ciuc

Sâmbătă, 23 octombrie, CSM Miercurea Ciuc va primi vizita lui CSA Steaua București, într-un meci din etapa a 5-a a Ligii Națională de Baschet Masculin. Pe baza rezultatelor obținute până în acest moment, formația oaspete pare să fie favorită la câștigarea jocului.

Steaua a disputat cinci partide până în acest moment și are un bilanț de două victorii și trei înfrângeri. Trebuie, însă, menționat că cele trei insuccese au venit în fața lui U-BT Cluj-Napoca, cea mai în formă grupare din campionat.

În rest, elevii lui Eugen Ilie le-au învins pe BC CSU Sibiu (78-73) și pe Rapid București (91-88). Trupa militară ar mai fi trebuit să o întâlnească pe CSM Galați, dar confruntarea a fost amânată, din cauza cazurilor de Covid-19 depistate în rândul lotului pregătit de Florin Nini.

De partea cealaltă, Miercurea Ciuc a pierdut toate cele șase jocuri disputate în stagiunea 2021-2022. Mai mult decât atât, diferența medie între echipa lui Laszlofy Botond și adversarele sale a fost de peste 30 de puncte.

Cea mai drastică înfrângere a venit, pe teren propriu, în compania lui FC Argeș Basketball (56-114), iar cea mai „blândă” a survenit în runda secundă, contra lui CSM Focșani (50-68).

Totuși, harghitenii s-au întărit după ultimul meci și au adus un jucător francez, în vârstă de 27 de ani. Joris Ortega a evoluat în sezonul 2020-2021 în liga a treia germană, pentru TSV Oberhaching Tropics, și acum vine să o ajute pe CSM Miercurea Ciuc să se claseze cât mai sus.

În schimb, CSA Steaua București nu a făcut nicio modificare în lot. Cei mai periculoși jucători ai roș-albaștrilor rămân, în continuare, fundașul KJ Jackson și pivotul Terrell Carter. În plus, gruparea din Capitală are baschetbaliști cu o mână impresionantă, precum Zarko Djuric sau Karlo Vragovic.

Aceștia îi vor avea drept adversari pe ex-iugoslavii Mihajlo Bogdanovic, Branislav Vujadinovic și Lazar Djurovic. De asemenea, Nicolae Ciucă, Zoltan Zerkula, Cornel Cioacătă, Norbert Kelemen și Sebastian Ionescu vor contribui din postura de autohtoni pentru gazde.

Statistic, Steaua o domină pe Miercurea Ciuc la toate capitolele. Cele mai mari diferențe se observă la nivelul punctelor (79.3 – 54.3) și al eficienței (83.3 – 45.0). Mai mult decât atât, steliștii aruncă mai bine atât din acțiune, cât și de la linia de libere.

Încleștarea din Sala Sporturilor „Eross Zsolt” începe la ora 17:00 și poate fi urmărită, în direct, pe canalul de YouTube al Federației Române de Baschet.

*foto: Răzvan Păsărică/Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!