Stiri Cupa României Masculin

CSM Focșani și-a trecut în cont o nouă victorie în faza a doua a campionatului

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
10.03.2023

CSM Focșani și-a trecut în cont o nouă victorie în faza a doua a campionatului

CSM Focșani a obținut cea de-a treia victorie în patru meciuri din faza a doua a campionatului. Vrâncenii au trecut de CSM VSKC Miercurea Ciuc cu scorul de 70-66 în etapa a 22-a și ajung la un bilanț de 5-5, în timp ce adversarii lor stau la 2-8.

CSM Focșani: Cătălin Petrișor, Pavle Reljic, Adika Peter-McNeilly, Myles Thomas, Ionuț Berceanu

CSM Miercurea Ciuc: Luka Igrutinovic, Zoltan Zerkula, Amedeo Casale, Meshack Lufile, Vladyslav Frolov

Lufile a deblocat tabela, înainte ca gazdele să înscrie șase puncte consecutive, prin Berceanu și Thomas. Frolov a întrerupt momentul oaspeților cu o triplă, iar Lufile a întors echilibrul partidei. Igrutinovic a înscris pe pătrundere și a dus scorul la 6-9. Petrișor a redus din diferență, dar Casale s-a trecut și el pe lista marcatorilor de la distanță prin două astfel de reușite. Harghitenii au dominat finalul sfertului și conduceau cu scorul de 13-28 după 10 minute.

Vrâncenii au reintrat în meci printr-un run de 6-0, oprit de Draskovic. Reljic a punctat de la libere după reușita acestuia, înainte ca Johnson să înscrie prima triplă a gazdelor. Anikiienko și Legosin au adus un nou parțial de 9-0 pentru echipa lui Mihai Petruț, care reușea să restabilească egalitatea. Frolov a replicat imediat cu un and-one. Au urmat câteva momente de echilibru, astfel că la pauza mare, diferența era de doar o posesie: 34-37 în favoarea formații oaspete.

Peter-McNeilly a deschis a doua repriză cu un coș de trei prin care reușea egalarea. Anikiienko și Legosin au reușit să pună o diferență de patru puncte pe tabelă. Aceasta a fost redusă rapid de Lufile, înainte ca Johnson și Reljic să înscrie la posesii consecutive. Casale a venit cu o triplă și Miercurea Ciuc era din nou la o singură posesie (45-42). Lufile a restabilit egalitatea, iar câteva momente mai târziu, și-a adus echipa la conducere cu un and-one. Totuși, înaintea actului decisiv, scorul era egal: 52-52.

Johnson a inaugurat ultimul parțial cu un coș de la distanță. Thomas i-a urmat exemplul, dar Igrutinovic și Lufile au răspuns cu reușite din interior. După câteva minute de secetă ofensivă, ambele echipe au venit cu câte un coș din afara semicercului, prin Johnson și Draskovic. Vrâncenii s-au distanțat la trei puncte printr-un and-one al aceluiași Johnson. Americanul a punctat apoi din nou din interior, înainte ca Igrutinovic și Casale să își bage echipa înapoi în joc. Focșani s-a impus în cele din urmă cu 70-66.

Kevin Johnson a fost cel mai bun jucător de pe teren și a încheiat cu 24 de puncte. Doar Victor Legosin a mai fost în double-digits pentru gazde, cu 10 puncte. De partea cealaltă, Meshack Lufile a fost cel mai valoros jucător. cu 20 de puncte și 11 recuperări. 

*foto: Facebook/CSM Focșani

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!