Stiri Cupa României Masculin

CSM Mediaș, prima formație care obține calificarea în turul secund al Cupei României 2019-2020

CSM Mediaș, prima formație care obține calificarea în turul secund al Cupei României 2019-2020

CSM Mediaș este prima echipă care a obținut biletul pentru turul secund al Cupei României la baschet masculin, după o dublă victorie cu CSM VSKC Miercurea Ciuc. Medieșenii s-au impus cu 87-70 în returul de pe propriul teren, pe sferturi 31-23, 19-15, 17-14, 20-18. Gazdele au condus în permanență și meciul al doilea și s-au calificat cu 166-133 la total.

În prima manșă, de acum trei zile de la Miercurea Ciuc, scorul a fost 63-79, astfel că medieșenii începeau returul cu un avans de 16 puncte. CSM Mediaș i-a avut în formula de start la meciul doi pe Titus Nicoară, Andrei Iliescu, Stefan Nikolic, Jonathan Barnes și Jacob Gibson. CSM VSKC Miercurea Ciuc a răspuns cu Adrian Movileanu, Arnold Laszlo, Matevz Magusar, Marko Cergic și Meshack Lufile.

Gazdele returului au început partida cu un run de 15 puncte, astfel că și-au asigurat un avantaj mai mult decât confortabil la total. Oaspeții au marcat primele puncte după trei minute și jumătate. Ciucanii s-au apropiat la șase puncte, iar la prima pauză tabela arăta 31-23. Diferența s-a menținut între 7 și 11 puncte în sfertul secund, iar tripla lui Nicoară stabilea scorul la pauza mare, 50-38.

Revenirea de la vestiare a adus reușite de după semicerc de ambele părți și mai mult de trei minute fără coș pentru gazde. Oaspeții au profitat și s-au apropiat la 8 puncte, dar a fost rândul ciucanilor să nu înscrie timp de trei minute și medieșenii s-au dus la 17 puncte în față. La ultima pauză tabela arăta 67-52. În sfertul patru diferența a scăzut în mai multe rânduri la 7 lungimi, dar CSM Mediaș s-a distanțat din nou și s-a impus la final cu 87-70.

Gazdele au făcut diferența cu cele 13 reușite de la distanță, față de 9, iar la libere transformate scorul a fost 14-9. Ambele formații au marcat de 17 ori din semicerc. A fost o diferență importantă și la recuperări, 40-27. Medieșenii au marcat 30 de puncte după greșeli adverse, față de 18. 35-11 a fost scorul la puncte înscrise de jucători veniți de pe bancă și 22-5 la puncte pe contraatac.

Octavian Popa Calotă a fost cel mai bun marcator al gazdelor, cu 15 puncte, plus 5 pase decisive. Pentru CSM Mediaș au mai înscris: Iliescu 13 puncte, Siladji 12 puncte (8 recuperări), Nicoară 11 puncte (8 recuperări), Gibson 11 puncte, Nikolic 10 puncte (6 assist-uri), Harding 8 puncte și Barnes 7 puncte (10 recuperări).

Meshack Lufile a fost cel mai eficient de la oaspeți, cu 15 puncte și 8 recuperări. Tot 15 puncte au înscris și Magusar (plus 5 recuperări, 6 assist-uri) și Movileanu (5 pase decisive). Pentru CSM VSKC Miercurea Ciuc au mai înscris: Cergic 14 puncte (5 recuperări), Olariu 6 puncte, Lokodi 3 și Nagy 2 puncte.

Medieșenii sunt primii calificați în sfertul doi al Cupei României, în care vor intra și echipele clasate pe locurile 5-8 în precedenta ediție de campionat. Retururile celorlalte trei partide din prima fază a cupei se dispută miercuri. Cele două adversare de astăzi vor începe la finalul săptămânii partidele din a doua grupă valorică a campionatului. CSM Mediaș primește vizita celor de la CSM 2007 Focșani, iar CSM VSKC Miercurea Ciuc va întâlni CSM Târgu Jiu.

*foto: csmmedias.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!