Stiri Cupa României Masculin

CSM Miercurea Ciuc a bifat prima victorie stagională în LNBM

CSM Miercurea Ciuc a bifat prima victorie stagională în LNBM

CSM VSKC Miercurea Ciuc a spart gheața în stagiunea 2021-2022 a Ligii Naționale de Baschet Masculin, trecându-și în cont prima victorie, scor 84-74 cu Dinamo București într-un meci din etapa a 9-a, disputat sâmbătă (20.11) în Sala Sporturilor „Erőss Zsolt”.

Amfitrionii au început cu un prim 5 format din Vujadinovic, Kelemen, Bogdanovic, Lam și Lufile, de partea cealaltă Hristu Șapera trimitându-i pe parchet pe Miljenovic, Coconea, Gaddefors, Williams și Clanton.

Dinamo și-a impus în startul meciului și a preluat conducerea după 40 de secunde prin Clanton, bucureștenii ducându-se la 9-2 într-o perioadă în care i-au ținut pe ciucani cu 1/7 din acțiune. După o perioadă de aproape două minute fără coș, Gaddefors a reușit să mențină avantajul lui Dinamo la trei posesii în față (11-4), replica harghitenilor venind prin Vujadinovic și Lufile (11-9). Miercurea Ciuc și-a prelungit run-ul la 10-0 și Bogdanovic a finalizat pe contraatac pentru 14-11, seria fiind oprită de Berceanu, cu 1/2 la libere. Gazdele au avut 50% din spatele arcului de cerc în sfertul inaugural, în care și-au menținut avantajul și conduceau cu 20-17.

Ciucul a deschis sfertul doi cu un coș de 3 puncte și o aruncare liberă (24-17), Dinamo apropiindu-se la 26-25 prin coșul de la semi-distanță reușit de Coconea. Bogdanovic a pus cinci puncte la rând în favoarea amfitrionilor (31-25) și Lam a refăcut ecartul de trei posesii cu tripla sa, 34-27. Oaspeții au redus din diferență cu o serie bună, 37-34. Finalul reprizei le-a aparținut „câinilor roșii”, care au întors de la -4 și au intrat în avantaj la cabine, 39-38, grație treiței lui Gaddefors, după ce i-au forțat pe adversari să rateze două aruncări și să piardă o posesie.

Recuperările și assist-urile au fost de partea harghitenilor în prima repriză, iar procentajul reușitelor din spatele arcului de cerc a rămas ridicat (53%). Dinamo a bifat 22 de puncte în paint, iar rezervele au contribuit cu 11 puncte, spre deosebire de ciucani, care au avut 0 la acest capitol în primele 20 de minute.

Lock Lam și Sebastian Ionescu au punctat pentru Miercurea Ciuc și formația lui Botond Lászlófy a preluat conducerea (42-39), avantajul urcând la două posesii după tripla lui Ionescu, 45-41. Gazdele și-au prelungit seria pozitivă până la 49-41 și au ratat inițial șansa desprinderii la +10, Bogdanovic irosindu-și ambele libere, dar apoi Basti Ionescu a finalizat o acțiune rapidă cu lay-up (51-41). And-one-ul lui Lam a ajutat Ciucul să se ducă la 56-45, de unde Dinamo a bifat cinci puncte consecutive și Miljenovic a redus avantajul la două posesii (56-50). Câte un coș de ambele părți s-a mai înscris înaintea încheierii acestui sfert și harghitenii conduceau cu 59-52.

Asemenea precedentelor două parțiale și acum gazdele au pornit mai bine, Bogdanovic și Ionescu contribuind pentru 65-53. Dinamo a replicat cu un parțial de 7-0 și s-a revenit la două posesii între, până la tripla lui Vujadinovic (68-60). Bucureștenii au venit la șapte puncte în spate de câteva ori, 72-65, alley-oop-ul lui Lam urcând avantajul gazdelor la 9 puncte, ulterior Ciucul ducându-se la 77-67 cu un minut și jumătate până la final. Dunk-ul lui Lufile a fost urmat de tripla lui Nottage, care a consemnat scorul final, 84-74 în favoarea formației din Harghita. 

CSM VSKC Miercurea Ciuc trece la 1-7 bilanț după acest succes și scapă de ultima poziție, în timp ce Dinamo coboară la 4-5 în Liga Națională. Următorul meci al harghitenilor va fi restanța cu CSM Oradea (30 noiembrie), după care se deplasează la Târgu Jiu în etapa a 10-a. Dinamo o să primească vizita lui FC Argeș Basketball runda viitoare.

Mihajlo Bogdanovic s-a remarcat din tabăra învingătorilor, cu 21 de puncte, 6 recuperări și 7 assist-uri alături de 3/4 din spatele arcului de cerc, fiind urmat de Branislav Vujadinovic și Lock Lam, ambii cu câte 19 puncte. De la Dinamo principalii marcatori au fost Nenad Miljenovic (20 de puncte, 7 pase decisive), Keith Clanton (15 puncte, 13 recuperări) și Viktor Gaddefors (12 puncte, 5 recuperări).

 

*foto: arhivă szekelyhon.ro (Veres Nándor)

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    ....
    În timp ce urca în autocar, martorii spun că Șapi șoptea:
    - Ciuc, încă una și mă duc...

    cu 2 ani în urmă (21.11.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!