Stiri Cupa României Masculin

CSM Miercurea Ciuc revine pe parchetul Ligii Naționale după aproape o lună

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
25.11.2022

CSM Miercurea Ciuc revine pe parchetul Ligii Naționale după aproape o lună

CSM Miercurea Ciuc și CSM Târgu Mureș deschid ziua de sâmbătă în etapa cu numărul șapte a Ligii Naționale. Duelul va avea loc de la ora 17:00 pe terenul harghitenilor.

Elevii lui Laszlofy Botond se vor afla la primul lor joc după pauza competițională, întrucât în runda cu numărul șase au stat pe bară. Miercurea Ciuc a lăsat o impresie plăcută în ultimele două meciuri, reușind să obțină o victorie, și un eșec la diferență de două puncte în fața unei echipe de cupe europene.

Succesul a venit în fața celor de la CSM Târgu Jiu, pe teren propriu, la primul meci în care Porter Troupe a pregătit gruparea gorjeană. În meciul de pe teren propriu, harghitenii s-au impus cu 92-87, la capătul unui duel în care au fost conduși până în ultimul sfert.

Miercurea Ciuc a fost aproape să producă o surpriză pe terenul lui SCM U Craiova. Într-un meci în care au avut inițiativa pentru cea mai bună parte din timp, oaspeții din Bănie au pierdut cu 78-76 după un coș reușit de Dimitrije Nikolic.

Meshack Lufile este cel mai bun marcator al echipei în această stagiune, cu o medie de 16 puncte pe meci. El este urmat de Amedeo Casale, care pe lângă 14.8 puncte pe meci adaugă și 7.5 recuperări și 6 pase decisive în medie.

De cealaltă parte, CSM Târgu Mureș a jucat deja două meciuri după pauza provocată de meciurile naționalelor. Primul a fost restanța cu SCM U Craiova, câștigată la limită, 75-73.

Al doilea meci a avut loc tot pe teren propriu, dar a consemnat un eșec de această dată pentru gruparea nou-promovată. Elevii lui George Trif au dat piept cu Rapid București și au pierdut cu 62-81 în propriul fief.

Târgu Mureș are două victorii și patru eșecuri până la acest moment. Cu excepția meciului cu Rapid București, celelalte trei eșecuri au venit la un total de doar 9 puncte. Cea mai dramatică înfrângere a venit în meciul de la Pitești, cu FC Argeș, pierdut cu 106-108 după două reprize de prelungiri.

Jonathan Person conduce echipa mureșeană la capitolul punctelor și al paselor decisive înregistrate în medie, cu 17.5 și 4.7 la aceste două capitole. Szabolcs Santa este liderul la recuperări, cu o medie de 9.3

Partida dintre CSM Miercurea Ciuc și CSM Târgu Mureș va avea loc sâmbătă, 26 noiembrie, de la ora 17:00 și poate fi urmărită pe FRB TV.

*foto:Attila Pinti/szekelysport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!