Stiri Cupa României Masculin

CSM Oradea încearcă a 14-a victorie consecutivă

Adrian Micinic

Adrian Micinic
26.01.2013


Liga Națională

Etapa 19

Arena Antonio Alexe

17-1 Fișa meciului 3-15

CSM Oradea și BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc se vor confrunta în cursul serii de duminică (27.01), la Arena Antonio Alexe, într-un meci contând pentru etapa a 19-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2012/13. Partida este transmisă în direct la DigiSport.

Roș-albaștrii vin după victoria muncită de la Sibiu, scor 83-76, având o serie activă de 13 succese înlănțuite și se situeaZă pe prima poziție a clasamentului. În schimb, harghitenii au pierdut pe teren propriu, scor 56-87, în fața lui U Mobitelco Cluj, într-o partidă dominată categoric de oaspeți. Ciucanii se află în căutarea primei victorii în retur și ocupă locul al 14-lea în ierarhia la zi.

Ținând cont de forma de moment, de statutul pe care îl au în acest sezon competițional, locul de desfășurare, respectiv bilanțul confruntărilor directe, meciul are o favorită certă, CSM Oradea. Acest lucru este amplificat de jocul pe care cele două echipe îl dezvoltă. Bihorenii sunt apreciați ca fiind una dintre echipele cele mai sudate și care promovează un baschet colectiv bine pus la punct. În schimb, formația din Miercurea Ciuc nu strălucește pe joc colectiv și nici nu dispune de individualități de excepție.

Dacă CSM Oradea se identifică prin jocul cu pivotul, aspect esențial în succesul echipei, BC Miercurea Ciuc poate să pună probleme prin stilul mai puțin convențional pe care îl promovează. Indiferent de formula pe care o folosește, Laszlofy Botond mizează în principal pe aruncările de pe semicerc.

Bogdan Țibîrnă ar trebui să revină pe parchet la acest meci în angrenajul CSM-ului după absența cauzată de răceala care l-a împiedicat că facă deplasarea la Sibiu. De asemenea, ceilalți jucători afectați de virusul gripal se simt mai bine și ar trebui să joace. În schimb, BC Miercurea Ciuc nu va putea miza pe sârbul Sasha Avalic, jucător accidentat la genunchi și operat de curând la menisc. Astfel, ciucanii sosesc la Oradea cu cinci străini în efectiv.

Meciul este arbitra de o brigadă alcătuită din Ciprian Stoica, Fabiana Nițu și Cosmin Priscă. Comisar din partea FR Baschet este Viorel Constantinescu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!