Stiri Cupa României Masculin

CSM Petrolul Ploiești se duelează cu CSM VSKC Miercurea Ciuc în playout

CSM Petrolul Ploiești se duelează cu CSM VSKC Miercurea Ciuc în playout

CSM Petrolul Ploiești și CSM VSKC Miercurea Ciuc sunt adversare în prima rundă din playout-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin, prahovenii fiind gazde pentru întâlnirile din 11 și 13 aprilie.

Se întâlnesc astfel echipele care au fost pe primul (Ploiești) și ultimul loc (Miercurea Ciuc) în grupa 11-18, CSM Petrolul câștigând acea fază cu un bilanț total de 12 victorii și 2 înfrângeri, în timp ce harghitenii au pierdut duelurile directe cu Laguna Sharks, formație cu care au fost la egalitate (2-12), astfel terminând pe ultima poziție.

Duelurile directe dintre Ploiești și Miercurea Ciuc în acest sezon datează din Conferința A, acolo unde prahovenii s-au impus cu 103-45 în tur, respectiv cu 99-77 în retur. De altfel, CSM Petrolul Ploiești nu a pierdut încă vreun meci în fața celor de la CSM Miercurea Ciuc.

CSM Petrolul are în multe cazuri cifre care ar fi putut-o duce în playoff, formația prahoveană fiind în Top 8 la puncte (82.0), assist-uri (20.9), eficiență (96.4), recuperări defensive (26.5) sau capace (2.1). În privința procentajelor din acțiune, galben-albaștrii au din nou cifre solide, fiind echipa care aruncă cel mai bine de la distanță (40.1%), iar la două puncte au în medie un procentaj de 56.4%. Miercurea Ciuc pierde cele mai multe posesii din toată liga (18.0) și este ultima la procentajul triplelor transformate (27.4%).

Prahovenii au evoluat bine în acest sezon acasă, unde au terminat sezonul regulat cu 8-4 bilanț, având un bilanț pozitiv și departe de casă (7-5). CSM Miercurea Ciuc nu a putut să câștige în deplasare (0-12) și se află într-o perioadă dezastruoasă, cu 18 înfrângeri la rând în Liga Națională.

Veljko Brkic și Meshack Lufile sunt liderii celor două echipe la puncte, Amedeo Casale și Bogdan Popa se remarcă la media de recuperări, iar Kwamain Mitchell este principalul pasator de la CSM Petrolul.

Sala Olimpia o să fie gazda partidelor din 11 și 13 aprilie, ambele de la ora 18.00. Meciurile o să fie în direct pe FRB TV.

*foto: csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!