Stiri Cupa României Masculin

CSM Petrolul Ploiești, victorioasă după o repriză de prelungiri în duelul cu SCM Timișoara

CSM Petrolul Ploiești, victorioasă după o repriză de prelungiri în duelul cu SCM Timișoara

CSM Petrolul Ploiești a reușit o revenire importantă în sfertul patru, după ce a fost condusă la 14 puncte și s-a impus în prelungiri în fața celor de la SCM Timișoara. Rezultatul final a fost 86-78 în dreptul echipei lui Mihai Popa, la capătul unui meci care a durat două ore și jumătate.

CSM Petrolul: Reggie Johnson, Vlad Corpodean, Kenny Funderburk, Bogdan Popa, Veljko Brkic

SCM Timișoara: Makale Foreman, Nikola Gajic, Antonio Năsturescu, Edward Petrescu, Igor Kesar

Partida s-a întrerupt la 5-6 în favoarea timișorenilor după problemele reapărute în Polivalenta craioveană și jocul s-a reluat după un sfert de oră, moment în care formațiile au mers tot cap la cap. Corpodean i-a ajutat pe prahoveni să intre într-un run de 8-2, perioadă stopată cu punctele lui Lazar după o recuperare ofensivă (13-10). După acest scor a urmat o nouă întrerupere de lungă durată, care ulterior le-a prins mai bine celor de la CSM Petrolul și sfertul de debut s-a terminat cu 24-17.

Cele două echipe au întâmpinat destule probleme în atac în momentele care au deschis sfertul cu numărul doi, galben-albaștrii putându-se desprinde la 29-19 la jumătatea acestui parțial. Prahovenii au cerut time-out la +10, într-un moment în care ambele combatante au suferit în cazul aruncărilor de la distanță și Kesar a oprit perioada modestă în ofensivă cu reușita de la 31-23. Perioada rămasă până la pauză a adus și puncte de la linia de fault și la vestiare s-a intrat cu 36-26.

Bănățenii au revenit treptat și s-au apropiat la două puncte (36-34), iar peste o serie de atacuri s-au dus în față cu tripla lui Kesar de la 40-42. Echipa lui Dragan Petricevic a continuat sfertul trei excelent și și-a format un avantaj din două cifre la 42-52, ajungând apoi până la +14 pe parcursul acestui parțial. Timișoara a încheiat cele 10 minute după pauză cu 33 de puncte marcate și a condus cu 48-59.

Funderburk și Brkic au contribuit la apropierea ușoară a Ploieștiului (53-62), iar cu tripla lui Popa ecartul a scăzut la șapte lungimi. Același Funderburk a fost precis la linia de fault pentru 61-67 și Dimitrijevic a răspuns cu un layup, pentru ca timișorenii să solicite un timp de odihnă cu două minute până la final. Brkic a înjumătățit handicapul (65-69), tot el fiind ulterior sancționat cu un fault antisportiv de care bănățenii n-au profitat și diferența a devenit de o singură posesie. Funderburk și Scott-Grayson și-au împărțit perechile de libere, americanul prahovenilor fiind cel care a egalat la 71 și a trimis jocul în overtime.

Galben-albaștrii au dus scorul la 78-71 după două minute din prelungiri și i-au forțat pe timișoreni să ceară time-out. Prahovenii au fost capabili să se mențină la conducere, desprinzându-se și la 10 puncte, iar în cele din urmă au câștigat cu 86-78 la capătul a două ore și jumătate petrecute pe parchet în acest meci din Polivalenta craioveană.

Kenny Funderburk a ieșit în evidență cu un double-double format din 32 de puncte și 11 recuperări, pe lângă care a avut 6 assist-uri. Veljko Brkic l-a urmat cu 17 puncte, 10 recuperări și 3 capace, în timp ce Reggie Johnson a contribuit cu 15 puncte și 4 recuperări.

Djordje Dimitrijevic a răspuns cu 22 de puncte și 9 pase decisive, Igor Kesar a stat cu 19 puncte și 7 recuperări, iar Nikola Gajic a adunat 9 puncte și 12 recuperări.

SCM U Craiova și CSM Petrolul Ploiești vor închide grupa D, meciul de duminică, 17 septembrie, fiind programat de la ora 19.00. SCM Timișoara are 1-1 bilanț la finalul acestui turneu.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

13 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    Dragane
    poate ai invatat ceva din meciul asta(nici pe ala de ieri nu trebuaia sa-l castigi)
    poate inveti si tu ce e aia aparare(dupa ce-ti mai prelungesti cantractul 2 sezoane)
    poate se gandesc si pupincuristii de la redactia sport a RT ce roiesc pe langa tine sa te ia la intrebari(sau poate nu)
    poate anul asta nu mai vem bulan si ramanem unde ne e locul(sti tu,calificarile alea pe sirena)
    poate se va trezi primaria (sau poate nu)

    cu 7 luni în urmă (16.09.2023) Raspunde
  • Doru Iovan :

    Adis
    Nu te supăra ca te întreb. Ești suporterul Timișoarei?
    Urmăresc de mult baschet.ro și la articolele despre Timișoara ai multe comentarii ......"răutăcioase" la adresa echipei din Timișoara

    cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • SCM Timișoara adis:

      @doru
      Sunt suporterul acestei echipe de pe vremea când se numea Elba
      Dacă ai urmărit comentariile mele trebuia să vezi că am criticat antrenorul nu echipa
      Nu poți sta 4 ani la o echipă fără nici un rezultat și să-ți mai prelungești contractul încă 2 ani
      Nu știm ce buget a, avut echipa, sumele pe care au fost aduși jucătorii, etc
      Sunt multe lucruri ascunse pe care nimeni nu încearcă sa le scoată la suprafață
      Excepție face articolul din SPORTTIM de luna trecuta, dar care vad ca nu a, ajuns la urechile cui trebuia
      Și dacă ai observat sunt cam singurul care comentează, restul e tăcere, asta arăta interesul "suporterilor" pentru această echipă

      cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • Doruiovan:

      Adis
      Cum nu știi bugetul echipei , e public ! Dacă dai o căutare vezi cât au buget de la primărie
      Deci tu ai ceva personal cu antrenorul echipei ?
      Atunci înțeleg postările tale, indiferent de ce ar face omul tot l-ai critica .
      Eu observ multe plusuri , și anume : juniorii, mai mult public în tribune și sponsori , bani privați( ceea ce nu a fost niciodată în club )

      cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    Nu ai dreptate
    1.intrarea e liberă
    2.nici așa sala nu e plina
    3.chiar dacă pierzi măcar sa vezi ceva în jocul echipei care să-ți dea ceva speranțe
    4.un suporter are dreptul să critice echipa nu doar sa o laude

    cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • Doruiovan:

      Nu e despre cine are dreptate
      Eu am viziunea mea , tu pe a ta .Din cauza ca ai ceva personal cu antrenorul , viziunea ta e putin alterata .
      Publicul vine în număr mai mare , asta e bine . Ca nu se umple sala .....e o problema a orașului Timișoara.....lipsa infrastructurii .
      În comentariile tale nu am văzut nici o lauda, doar critici adresate direct antrenorului . Zi un lucru pozitiv la echipa !!!!!. Eu personal am observat niște lucruri pozitive .
      As vrea sa avem o echipa care sa câștige cupe , ca pe vremuri , dar banii contează în sportul actual .
      Primăria nu a dat mai mulți bani , avem ceva sponsori privați. Se pare ca doar dacă vin mai multe companii locale alături de club ( ex Cluj , Oradea ) putem sa avem un buget mai mare și sa ne batem acolo sus .
      Pana atunci .....ne vom lupta în mediocritate ca și toate sporturile de echipă din oraș.

      cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • Doruiovan:

      Mai am o întrebare
      Ce ti-a făcut Dragan Petricevic de îl urăști asa mult ? Ti-a furat gagica ? Ai fost jucător și te-a dat afara din lot ?
      Pe la echipa noastră au trecut mulți antrenori de-a lungul anilor .....dar singurul care a făcut ceva a fost Dragan Petricevic!!!! Poți sa îmi zici alt antrenor de după 89 care a făcut ceva notabil la echipa ?

      cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    @&@
    Scuze, nu vreau să intervin în disputa voastră. In fond și la urma urmei este strict o problemă locală. Aș fi și puțin subiectiv deoarece eu îl apreciez pe Dragan, de pe vremea cînd avea 28-29 de ani și mai puțin cu aprox. 60 kilograme. Observ însă un curent dăunător ( venit probabil din folbal) și anume, NUMAI antrenorii sunt de vină și trebuie schimbați. Mentalitatea în niciun caz. Stilul de management idem.
    Dar antrenorii lucrează în general cu materialul clientului ( buget, lot, obiective ). In cazul lui Dragan și chiar Achim cred că ei fac sacrificii ( nu gratuite ) să rămînă și să se chinuie să scoată ceva din materialul pe care îl au la dispoziție. Acum că suporterii au pretenții mai mari nu trebuie blamat, dar nici nu pot fie trimiși să caute bani ( sponsori ) pentru cluburi. Managementul pentru ce e făcut ? Că se fac și multe "jmekerii" cu puținii bani, iară este adevărat.
    Eu zic, să nu puneți tunurile pe antrenori sau nu numai pe ei. Ce le reproșez puținilor antrenori ( poate este doar o impresie ) români este faptul că își acceptă "statutul" de acar Păun, dar și lipsa de dorință de dezvoltare, de progres, de învățare de la alții mai buni, de ce nu chiar să copieze modele externe. Haideți în săli, că uite vine toamna și se strică vremea...

    cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • SCM Timișoara adis:

      ???
      nu am nimic cu nimeni ,daca ai timp citeste articolul de mai jos despre care vorbeam ,si cu asta inchei disputa


      https://sporttim.ro/baschet/intrat-in-baschetul-romanesc-fara-carnet-de-antrenor-capatat-la-o-masa-cu-bunavointa-federala-dragan-petricevic-a-expus-slabiciunile-frb-care-pe-fondul-compromisurilor-si-complicitatilor-a-cr

      PS.
      Predrag Badnjarevic a fost 3 clase peste Dragan, cu el simte-am ca ne putem bate cu orice echipa indiferent de buget(vedeai ca echipa joaca)

      cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • Doruiovan:

      Titi
      Ma bucur ca Dragan e apreciat la Cluj . Cred ca și în Timișoara. Nu poate sa fie apreciat de toți.
      Ai dreptate , vina nu este numai a antrenorilor, dar asa e mentalitatea la noi. Toți din jurul echipei trebuie sa facă eforturi sa aducă bani .

      cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • Doruiovan:

      Adis
      Nu ma pricep la modul în care se obține o licență FIBA. Bănuiesc ca cei de la FIBA nu dau licențele pe ochi frumoși.
      Dacă Dragan nu a avut / nu are carnet de antrenor , cum a antrenat atâtea ani în România, Națională României și a mai antrenat cred și în Egipt , Georgia....nu mai știu exact .
      Ok , tu consideri ca Badnjarevic e mai bun decât Daragan , dar din păcate în sport nu se joaca pe cine joaca mai frumos , se joaca pe trofee !!
      Dar hai spune și ceva pozitiv despre echipa actuala !!!

      cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    ce preferi
    sa fii in primele 2/3 echipe din campionat
    sa joci in fiecare an o finala de cupa
    sau sa termini pe 7/8 in fiecare an si sa fii invitat intr- competitie oarecare
    nu treebuie sa te multumesti cu putin trebuie sa ceri tot timpul mai mult
    jucatori avem din pacate nu avem...

    gata 👍

    cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • Doruiovan:

      Adis
      Ai văzut cât e bugetul SCM ? Sa te bați la primele 2,3 locuri înseamnă să ai banii celor de la Cluj , Oradea , Voluntari , Rapid , Dinamo , mai nou Constanța.
      Din câte știi, sau știe toată lumea ( a fost în presa ) anul trecut Rapid a avut un jucător plătit cu 25.000 de euro net pe luna ......
      Dacă dai o căutare pe net vezi cât e bugetul SCM , vreo 750.000 de euro , și nu au voie sa plătească un jucător mai mult de salariul viceprimarului, adică 16.640 brut , cred ca e 2800 de euro .
      Deci fa un calcul ......
      Încă odată, în sportul din ziua de azi banu contează....exista și excepții, dar sunt puține.
      Eu cred ca nu ești informat corect , sau nu vrei sa fii ......pari ca un om care a jucat baschet sau ai avut contact cu sportul asta ...ar trebui sa îți iei toate informațiile nu doar sa fii răutăcios ca ai tu ceva cu Petricevic .

      cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!