Stiri Cupa României Masculin

CSM Ploiești, o nouă victorie fără probleme în fața lui CSM Miercurea Ciuc

CSM Ploiești, o nouă victorie fără probleme în fața lui CSM Miercurea Ciuc

Astăzi, 22 decembrie, CSM Miercurea Ciuc și CSM Ploiești au dat startul etapei a 12-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. După o primă repriză echilibrată, oaspeții au preluat inițiativa și au câștigat fără probleme: 99-77.

CSM Miercurea Ciuc: Amedeo Casale, Nemanja Manojlovic, Andrija Draskovic, Lucian Țîbîrnă, Meshack Lufile

CSM Ploiești: Mitchell Kwamain, Octavian Popa Calotă, Bogdan Popa, Veljko Brkic, Andris Misters

Primele puncte ale partidei au fost înscrise de către gazde, iar apoi actul inaugural s-a desfășurat în felul următor: run de 11-0 pentru Ploiești, run de 6-0 pentru Ciuc, run de 5-0 pentru Ploiești, run de 4-0 pentru Ciuc, run de 5-0 pentru Ploiești. Principalii remarcați în această perioadă au fost Manojlovic și Lufile, pentru harghiteni, și Brkic, Misters și Mitchell, pentru prahoveni. Oaspeții au ținut foarte bine de avantaj și, după zece minute, conduceau cu 28 la 17.

În debutul sfertului secund, Cezar Stănescu și Manojlovic au înscris rapid patru puncte, însă Branden Aughburns a răspuns cu un slam-dunk. Elevii lui Laszlofy Botond au continuat să atace, au presat și s-au apropiat la două puncte, 28-30, provocându-l pe Mihai Popa să ceară un timp de odihnă. A urmat un joc echilibrat, cu multă agresivitate și cu anumite contacte clare nefluierate de către arbitri. Pe finalul secvenței, Casale și-a apropiat echipa la un punct de adversari dar Christian Chițu a răspuns cu un coș de la mare distanță. Apoi Stănescu a reușit și el o triplă însă Matija Milin a oferit replica în ultimele secunde ale reprizei, iar galben-albaștrii au intrat la vestiare cu un avantaj de două puncte: 45-43.

După pauza mare, cele două adversare au arătat un ritm alert și o ofensivă bună, oferind un spectacol plăcut de privit spectatorilor. Ploieștenii au controlat cea mai mare parte a sfertului al treilea însă, timp de minute bune, ciucanii au reușit de fiecare dată să oprească parțialul oaspeților și să revină în meci. Până la urmă, pe finalul penultimului act, alb-negrii nu au mai ținut pasul, iar CSM Ploiești s-a distanțat la patru posesii: 73-62.

Elevii lui Mihai Popa au început excelent și sfertul decisiv și nu le-au mai oferit nicio șansă gazdelor, fiind extrem de preciși în atac. În primele cinci minute și jumătate ale ultimei secvențe, CSM Ploiești a realizat un parțial de 18-2 care a pecetluit soarta partidei. Apoi, oaspeții au mai scăzut din intensitate și elevii lui Botond au redus din diferență, însă prahovenii s-au impus cu 99 la 77.

Liderii formației învingătoare au fost Andris Misters (18 puncte), Veljko Brkic (15 puncte), Kenney Funderburk Jr. (15 puncte), Matija Milin (15 puncte) și Octavian Popa Calotă (11 puncte).

De partea cealaltă, s-au remarcat Nemanja Manojlovic (18 puncte), Meshack Lufile (17 puncte) și Haris Cucovic (11 puncte).

Datorită acestui rezultat, oaspeții au ajuns la un bilanț de 8-3 în Liga Națională. În schimb, gazdele au două victorii și nouă înfrângeri.

În următoarea etapă, programată la începutul lunii ianuarie, CSM Ploiești va primi vizita lui CSM Târgu Mureș, în timp ce CSM Miercurea Ciuc va încerca, pe teren propriu, să producă surpriza în fața lui CS Rapid București.

*foto: csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!