Stiri Cupa României Masculin

CSM Târgu Jiu obține prima victorie stagională

CSM Târgu Jiu obține prima victorie stagională

Astăzi, 5 ianuarie, s-au disputat ultimele trei meciuri din etapa a 13-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Unul dintre aceste jocuri s-a desfășurat în Târgu Jiu, acolo unde echipa din localitate (0-10) a primit vizita lui CSM Miercurea Ciuc (2-9).

CSM Târgu Jiu: Porter Troupe, Shamiel Stevenson, Camil Berculescu, Thomas Kottas, Octavian Ilie

CSM Miercurea Ciuc: Nemanja Manojlovic, Cezar Stănescu, Amedeo Casale, Meshack Lufile, Vladyslav Frolov

Formația gazdă, cu un nou antrenor pe margine în persoana lui Kresimir Basic, a început în forță duelul și s-au distanțat la 8-3 și, apoi, la 11-4. Oaspeții au încercat să revină prin Andrija Draskovic și Casale, însă alb-albaștrii au continuat să domine sfertul inaugural. În cele din urmă, după zece minute, scorul era 17 la 11 pentru CSM Târgu Jiu.

Troupe a deschis secvența secundă cu o reușită de la distanță, iar Stevenson a dus scorul la 22-11. Frolov și Lufile și-au trecut fiecare în cont câte o triplă, însă Xavier Cannefax a oprit run-ul ciucanilor tot cu un coș de trei puncte. Au urmat patru minute în care s-au înscris doar patru puncte, consemnându-se în schimb o mulțime de ratări și greșeli. Pe finalul sfertului al doilea, cele două formații au început din nou să miște în ofensivă și prima repriză s-a încheiat cu un avantaj de zece puncte pentru gorjeni: 34-24.

După revenirea de la vestiare, oltenii au continuat să evolueze excelent și s-au distanțat la 15 puncte: 39-24. Casale, Draskovic și Manojlovic au dat replica pentru harghiteni și jocul a devenit din nou echilibrat. Cu mai puțin de 70 de secunde rămase din sfertul al treilea, Lufile a marcat un layup prin care CSM Miercurea Ciuc s-a apropiat la cinci puncte (47-42), diferență care s-a păstrat și la ultima pauză: 49-44.

În debutul actului decisiv, același Lufile și-a adus echipa la o posesie de adversari (51-48), dar Cannefax a răspuns cu cinci puncte la rând. Elevii lui Laszlofy Botond au continuat cursa de urmărire, în timp ce gazdele au încercat să își mențină avantajul. Cu puțin peste un minut rămas din meci, Casale a condus o ultimă încercare a oaspeților de a reveni în meci, însă CSM Târgu Jiu a gestionat mai bine finalul și a obținut prima victorie stagională: 67-63.

Liderul lui CSM Târgu Jiu a fost Shamiel Stevenson, care a adunat 26 de puncte, 10 recuperări și 3 capace. Acesta a fost urmat de Porter Troupe (13 puncte), Xavier Cannefax (10 puncte) și Octavian Ilie (9 puncte, 6 recuperări).

Din tabăra adversă s-au remarcat Meshack Lufile (18 puncte, 7 recuperări), Andrija Draskovic (17 puncte, 5 recuperări) și Amedeo Casale (15 puncte). 

Datorită acestui succes, formația gorjeană a obținut primul succes din acest sezon, după zece înfrângeri. De partea cealaltă, trupa harghiteană a ajuns la un bilanț de 2-10 în conferința A a Ligii Naționale.

În următoarea etapă, CSM Târgu Jiu se deplasează pe terenul lui CSM Târgu Mureș, în timp ce CSM Miercurea Ciuc primește vizita lui CS Rapid București.

*foto: csmtargujiu.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    bine
    sper ca echipa sa obtina mai multe victorii in acest sezon, dupa aceasta serie nefasta de infrangeri

    cu 1 an în urmă (09.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!