Stiri Cupa României Masculin

CSM Târgu Mureș calcă pe urmele lui BC Mureș și se retrage din campionat

CSM Târgu Mureș calcă pe urmele lui BC Mureș și se retrage din campionat

CSM Târgu Mureș s-a retras din Liga Națională de Baschet și astfel a rămas vacant un loc la startul sezonului competițional 2019/2020. Federația Româna de Baschet a trimis o invitație, aprobată de Consiliul Director, către CSM Târgu Jiu pentru a participa în Grupa B a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Conform comunicatului emis de FRB, CSM Târgu Jiu se poate înscrie în LNBM și urmeaza să evolueze pe pozițiile obținute prin tragere la sorți în calendarul competițional de CSM Târgu Mureș.

Pentru a doua oară în ultima perioadă, orașul Târgu Mureș rămâne fără echipă de baschet pe prima scenă a baschetului românesc. BC Mureș a dispărut din cauza problemelor financiare după ce a jucat finale atât în Liga Națională de Baschet Masculin cât și în Cupa României. Acum a venit rândul lui CSM Târgu Mureș să se retragă din LNBM, după un singur sezon, pe care l-a încheiat pe poziția a 11-a.

În ceea ce o privește pe CSM Târgu Jiu, această formație este continuatoarea lui ACS Târgu Jiu, echipă care a luat startul în sezonul trecut a LNBM. ACS a avut la rândul ei probleme financiare și a fost aproape de retragere din campionat. Gorjenii au improvizat la acea vreme o „cutiei a milei” prin care au mai strâns de la fani o parte din fondurile necesare supraviețuirii.

Se pare că CSM Târgu Jiu aștepta invitația în LNBM și i-a transferat în această vară pe Kylien Ors, Camil Breculescu, Alin Andrieș și Andrei Gheorghe, toți jucători de prima ligă în sezonul 2018/2019. Rămâne de văzut dacă lotul de jucători va fi completat și cu jucători străini.

foto: radioaccent.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • Venus :

    Liga 1
    Asta inseamna ca in Liga 1 au mai ramas inscrise 6 echipe.
    Plus 3 sateliti.

    cu 4 ani în urmă (10.09.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!