Stiri Cupa României Masculin

CSM Târgu Mureș, în căutarea unui nou succes pe teren propriu

CSM Târgu Mureș, în căutarea unui nou succes pe teren propriu

Duminică, 20 noiembrie, se vor disputa ultimele două partide din cadrul etapei a șasea a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Unul dintre aceste meciuri are loc la Târgu Mureș, acolo unde formația lui George Trif primește vizita lui CS Rapid București, grupare neînvinsă până în acest moment.

CSM Târgu Mureș a avut parte de un început de sezon dificil, în care a arătat multe momente bune de joc, reușind să ofere o replică solidă în fața adversarilor mai puternici, însă adesea a fost învinsă la diferențe mai mici de cinci, șase puncte.

Totuși, la mijlocul acestei săptămâni, alb-albaștrii au obținut un succes important, în fața lui SCM U Craiova, scor 75 la 73, și au demonstrat că pot gestiona bine finalurile de meci. Succesul a venit în urma unor prestații excelente reușite de Jonathan Person (23 de puncte) și Goran Gajovic (13 puncte, 13 recuperări).

De partea cealaltă, CS Rapid București nu a mai disputat niciun joc oficial din 31 octombrie, când a obținut o victorie tare muncită, pe terenul lui BC CSU Sibiu. Atunci, gazdele au fost aproape de o revenire spectaculoasă pe final, dar Tyler Stone (22 de puncte, 7 recuperări) și Darius Odom-Johnson (20 de puncte) au asigurat succesul oaspeților.

Datorită acelui rezultat, giuleștenii au ajuns la un bilanț de 4-0 în LNBM, în timp ce mureșenii au două victorii și trei înfrângeri, până în acest moment al stagiunii.

Din punct de vedere statistic, CSM Târgu Mureș stă mai bine la recuperări (41.8 – 41.5), aruncări libere (72.2% - 65.9%), aruncări de trei puncte (33.9% - 33.3%) și capace (2.4 – 1.0). În schimb, Rapid București marchează mai multe puncte (90.5 – 86.0), adună mai multe pase decisive (18.5 – 17.2) și intercepții (10.3 – 7.2), comite mai puține greșeli (11.3 – 13.6), aruncă mai bine din interiorul semicercului (58.3% - 54.6%) și este mai eficientă (107.5 – 100.4).

Duelul din „jungla mureșeană” îi va aduce față în față pe doi dintre cei mai buni jucători din acest debut de sezon. Este vorba de Jonathan Person (19.4 puncte, 5.2 pase decisive) și de Tyler Stone (24.0 puncte, 10.8 recuperări).

De asemenea, o confruntare interesantă va fi și între Szabolcs Santa, baschetbalistul autohton cu cele mai bune statistici din această ediție, și Alexandru Olah, unul dintre pivoții de bază ai naționalei României.

Disputa dintre CSM Târgu Mureș și CS Rapid București va începe la ora 18:00 și va putea fi urmărită, în direct, doar pe FRB TV.

*foto: Facebook – CSM Târgu Mureș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!