Stiri Cupa României Masculin

CSM Târgu Mureș și CSM Galați au câștigat în debutul rundei a doua din grupa 11-18

CSM Târgu Mureș și CSM Galați au câștigat în debutul rundei a doua din grupa 11-18

Etapa a doua din cadrul grupei 11-18 în Liga Națională de Baschet Masculin a început cu duelurile de la Miercurea Ciuc și București, învingătoare în aceste partide ieșind formațiile care au jucat în deplasare: CSM Galați și CSM Târgu Mureș. Au fost ultimele dueluri pentru aceste echipe înaintea pauzei datorate acțiunilor echipelor naționale.

La București s-au întâlnit Laguna Sharks și CSM Târgu Mureș, formații care au fost adversare în precedentul sezon al Ligii 1. Mureșul și-a trecut în cont a patra victorie în tot atâtea dueluri cu gruparea din Capitală.

Laguna a debutat în formula Blondin, Aukstikalnis, Paliciuc, Brosser, Johnson, iar Mureșul a replicat cu Person, Gajovic, Mathis, Șolopa și Santa.

Duelul nou-promovatelor a început cu cinci puncte la rând pentru Mureș, care a ajuns ulterior la +5 din nou cu reușita lui Șolopa de la 7-12, același jucător mărind ecartul la șase lungimi, de unde Laguna a putut să egaleze cu triplele lui Aukstikalnis și Paliciuc, 20-20, scorul după primele 10 minute fiind 20 la 22 pentru oaspeți. „Rechinii” au trecut în față în cel de-al doilea sfert și au rămas fără Johnson pentru restul reprizei, după o accidentare suferită cu mai puțin de cinci minute rămase până la pauză, Martinic transformând liberele cu care Mureșul revenea la conducere, 29-31. Mureșenii conduceau cu 31-39 la pauză, după un sfert al doilea în care și-au ținut adversara la 11 puncte marcate.

Stăncuț își aducea echipa la patru puncte în urmă cu o reușită din spatele arcului de cerc, CSM Târgu Mureș desprinzându-se la 36-46 la jumătatea celui de-al treilea parțial, diferența maximă din această perioadă devenind de 17 puncte și echipa lui George Trif conducea cu 45-58. Vizitatorii și-au consolidat avantajul din două cifre în parțialul final, perioadă în care s-au desprins cel mult la 19 puncte și în cele din urmă au câștigat cu 67 la 80.

Goran Martinic a fost liderul Mureșului cu 16 puncte și 3 pase decisive, iar de la gazde s-a remarcat Lukas Aukstikalnis cu 24 de puncte și 4 recuperări.

Mureșul (5-3 bilanț) o să joace acasă cu CSM Galați în primele zile din martie, iar Laguna (0-7) are un joc restant la Ploiești pe 27 februarie.

În celălalt meci programat la ora 17.00 s-au întâlnit CSM VSKC Miercurea Ciuc și CSM Galați, învingători fiind cei din urmă. Harghitenii au avut un prim 5 format din Igrutinovic, Casale, Zerkula, Bernard, Lufile, iar în echipa de start a gălățenilor s-au regăsit Mitrovic, Petică, Harris-Dyson, Prijovic și Calenic.

Ambele s-au aflat la conducere în primele minute, gazdele formându-și un avantaj de două posesii după and-one-ul lui Lufile (15-11), diferența crescând la +5 cu trei minute rămase din primul parțial, moment în ruma căruia CSM Galați a prins un run de 13-0 și mergea la opt puncteîn față, după primele 10 minute scorul fiind 22 la 28. Dunărenii au fost aproape de un ecart format din două posesii (29-38), Casale și Draskovic reducând la cinci puncte handicapul gazdelor, Prijovic transformându-și apoi liberele la 33-43 pentru CSM Galați. Avantajul vizitatorilor era de 7 puncte la pauză, 36-43, după un parțial al doilea în care niciuna nu a atins 20 de puncte.

Galațiul a mers în multiple rânduri la +9 în debutul reprizei secunde, Mitrovic fiind liderul echipei pe lista marcatorilor (43-52), apoi după câteva puncte ale harghitenilor Prijovic scutura plasa de la distanță și Stan puncta pentru 46-57. CSM Galați a păstrat un avantaj din două cifre și avea 57-68 la intrarea în perioada decisivă. Oaspeții au ajuns la +13 cu șase minute înainte de final, Miercurea Ciuc venind la șase puncte în urmă și într-un final s-a terminat cu 77-87 pentru CSM Galați la capătul unui meci cu 28 de posesii pierdute de către amfitrioni.

Luka Mitrovic și Nedeljko Prijovic au marcat 26, respectiv 25 de puncte pentru Galați, iar Amedeo Casale și Luka Igrutinovic au avut 17 puncte pentru CSM Miercurea Ciuc.

Harghitenii (2-6 bilanț) vor avea un joc pe terenul Lagunei București în primele zile ale lunii martie, iar CSM Galați (8-0) merge în fieful lui CSM Târgu Mureș.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!