Stiri Cupa României Masculin

CSU Sibiu câștigă în prelungiri pe terenul lui Miercurea Ciuc

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
10.10.2022

CSU Sibiu câștigă în prelungiri pe terenul lui Miercurea Ciuc

BC CSU Sibiu a tremurat serios pentru victoria de pe terenul lui CSM Miercurea Ciuc. Ardelenii s-au impus cu scorul de 84-86, la capătul unei dispute ce a avut nevoie de o repriză de prelungiri.

CSM Miercurea Ciuc: Nemanja Manoljovic, Zoltan Zerkula, Amedeo Casale, Vladyslav Frolov, Meshack Lufile

BC CSU Sibiu: Mirel Dragoste, Bariș Ozkan, Daniel Manchon, Roberts Blumbergs, Dallas Walton

Partida a început cum nu se putea mai bine pentru oaspeți. Aceștia au reușit un run de 9-0, toate punctele aparținându-i lui Daniel Manchon. Lufile a marcat primele două puncte pentru harghiteni, dar Ozkan și Dragoste au majorat rapid diferența. Casale a replicat cu un slam-dunk. Au urmat câteva momente în care ardelenii au reușit să înscrie doar de la linia de libere, permițându-le celor de la Miercurea Ciuc să vină la șase puncte (13-19). În cele din urmă, după 10 minute, deficitul elevilor lui Laszlofy Botond era de două cifre: 15-25.

Diferența s-a păstrat în double-digits și în debutul sfertului secund, până la 29-19, moment din care sibienii au încasat 8 puncte consecutive, permițându-le să se apropie la un singur punct. Blumbergs și Ozkan au răspuns repede, iar prin cele două triple marcate au dus scorul la 37-30. Draskovic a ieșit și el la rampă cu cinci puncte consecutive. În cele din urmă, la pauza mare, tabela indica 37-41 în favoarea elevilor lui Miguel Angel Hoyo.

Casale a redus din nou deficitul echipei sale la un punct cu un stop-șut spectaculos din spatele semicercului. Walton și Dragoste au replicat cu câte o reușită din interior. Au urmat câteva minute fără realizări ofensive de ambele părți, înaintea unui and-one în tranziție al lui Whelan. Frolov a încheiat run-ul sibienilor cu un coș pe recuperare ofensivă. Manchon a dus scorul la 42-51 cu o triplă. Zerkula a marcat primele sale puncte datorită unui coș din spatele semicercului. Draskovic a punctat apoi pe contră, iar diferența era de doar patru puncte. Manchon și Manoljovic s-au duelat în reușite de afară, iar înaintea ultimului sfert, scorul era 50-60.

Ultimul parțial a debutat cu tripla lui Cucovic. Lufile a reușit și el un and-one, iar harghitenii reintrau în meci. Vulturii au ajuns la patru puncte fără să reușească să înscrie vreun punct, iar Frolov a restabilit egalitatea. Djordjevic și Manchon au spart gheața pentru Sibiu și au dus avansul la cinci lungimi, înaintea unei triple reușite de același Frolov. Lufile a adus-o pentru prima oară în avantaj pe echipa gazdă, la 72-70. Walton a egalat de la semi-distanță. În cele din urmă, disputa a intrat în prelungiri, la 74-74. Prima reușită din repriza suplimentară i-a aparținut lui Draskovic. Blumbergs și Dragoste au egalat de la libere. Dragoste a adus victoria echipei sale prin două triple consecutive. Scorul final a fost 84-86.

Daniel Manchon a fost cel mai bun marcator al partidei și a încheiat cu 24 de puncte. Mirel Dragoste a ieșit la rampă cu 17 puncte. Tot 17 puncte a avut și Amedeo Casale, care a mai adăugat 10 puncte și 6 pase decisive.

*foto: Bogdan Isailă

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    e bine
    ca ne-am ridicat la nivelul ciucanilor si chiar peste. Cine nu crede, ar fi bine s-o faca.

    cu 1 an în urmă (10.10.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Mda... noroc ca am vazut si eu meciul, ca altfel nu credeam.
      Acum serios vorbind, daca ne uitam in clasament, nu prea putem spune multe, suntem in grafic, 2 din 2, la egalitate cu U-BT si Rapid. Daca ne uitam putin pe parchet, ne cuprinde dezolarea... Dar mergem mai departe, sperand ca principiul calauzitor de sezonul acesta sa functioneze: nu conteaza cat esti tu de slab, important e sa gasesti altii mai prosti/desculti ca tine...

      cu 1 an în urmă (11.10.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!