Stiri Cupa României Masculin

Darius Johnson-Odom este cel mai bine plătit baschetbalist în sezonul 22-23 al LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
29.09.2022

Darius Johnson-Odom este cel mai bine plătit baschetbalist în sezonul 22-23 al LNBM

Rapid București a debutat cu un succes în noul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Giuleștenii au trecut scorul de 100-64 de CSM VSKC Miercurea Ciuc într-o partidă disputată pe teren propriu, la capătul căreia șapte jucători din rotația lui Tudor Costescu au înscris cel puțin 10 puncte.

Unul dintre ei a fost Darius Johnson-Odom. El a încheiat cu 10 puncte și 6 pase decisive, capitol la care a fost lider în disputa din Sala Polivalentă Rapid. Veteranul care a împlinit în ziua partidei cu Miercurea Ciuc 33 de ani este cel mai sonor nume adus de alb-vișinii în această vară.

Americanul are la activ meciuri în NBA, pentru Los Angeles Lakers și Philadelphia 76ers. De asemenea, el și-a trecut în CV mai multe grupări importante precum Trabzonspor sau Olympiacos.

Conform surselor celor de la ProSport, prețul plătit de Rapid pentru un asemenea jucător nu a fost deloc mic. Într-un material al acestei publicații, colegii noștri afirmă că Odom este cel mai bine plătit sportiv din disciplinele de echipă, exceptând fotbalul, din România.

Fundașul giuleștenilor ar avea un salariu lunar de 22.500 de euro, întrecând-o astfel pe Cristina Neagu, care câștigă 20.000 de euro pe lună la CSM București. Informația a fost confirmată și de sursele site-ului nostru. Datorită acestor cifre, jucătorul originar din SUA ar fi devenit cel mai bine plătit jucător din istoria baschetului românesc.

Același material al ProSport afirmă că la Rapid există un plafon salarial de 13.000 de euro pe lună pentru sportivi din banii proveniți din surse publice, iar diferența de 9.500 de euro ar fi suportată din surse private. Cu toate acestea, postarea lui Andrei Radu de pe Facebook arată că 95% din bugetul lui CS Rapid (36.17 milioane de lei din 38) ar veni din surse publice.

Conform surselor noastre, al doilea cel mai bine plătit jucător al campionatului nostru vine de la campioana României, U-BT Cluj. La mică distanță de Johnson-Odom, Leo Meindl câștigă 20 de mii de euro lunar. Ocupantul locului trei într-o astfel de ierarhie este Patrick Richard, care este totodată și cel mai bine plătit jucător autohton din Liga Națională de Baschet Masculin. El se află la al patrulea sezon alături de U-BT Cluj.

Rapid București și U-BT Cluj-Napoca fac parte din Conferința A a Ligii Naționale de Baschet Masculin și se vor duela de două ori în sezonul regulat, în etapa a 7-a, la București, respectiv în etapa a 16-a, în BTarena.

*foto: Instagram/@baschetrapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!