Stiri Cupa României Masculin

Dinamo București obține o victorie categorică, în duelul cu CSM Miercurea Ciuc

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
19.03.2022

Dinamo București obține o victorie categorică, în duelul cu CSM Miercurea Ciuc

Dinamo București a obținut una dintre cele mai categorice victorii din acest sezon al Ligii Naționale. Alb-roșii au învins CSM Miercurea Ciuc în etapa cu numărul 24 și are un bilanț de 10-12 la acest moment. Harghitenii au patru victorii și 19 eșecuri.

Hakan Demir a început cu Andrei Mandache, Viktor Gaddefors, Alexandru Coconea, Cecil Williams și Keith Clanton. De cealaltă parte, Laszlofy Botond i-a titularizat pe Branislav Vujadinovic, Mihajlo Bogdanovic, Sebastian Ionescu, Nicolae Ciucă și Lock Lam.

Cecil Williams a dezghețat tabela cu un coș de trei puncte. Americanul a avut cinci dintre primele șapte puncte ale alb-roșilor. Lam și Ciucă făceau ca scorul să fie 7-5 pentru gazde. Coconea a înscris de la semi-distanță, înainte de reușita de la semi-distanță a lui Bogdanovic. Williams și Coconea au dat startul unui run de 19-5 al dinamoviștilor, prin care conduceau cu 29-12 la finalul primului sfert.

Korita a deschis al doilea parțial cu un coș de la distanță, iar Jackson a înscris de la inel pentru a mări ecartul. Bogdanovic a oprit sângerarea echipei sale cu un slam-dunk, înainte ca Gaddefors să înscrie și el la inel și să pornească un nou run de 9-0 al trupei din capitală. Bucureștenii au continuat să își domine adversarii, iar la pauza mare conduceau cu 50-19.

Același Cecil Williams a inaugurat și a doua jumătate, cu un layup. Gaddefors a înscris de două ori din spațiul de trei secunde, dar Lam și Bogdanovic au răspuns în același mod. Korita și Berceanu au continuat să mărească avansul lui Dinamo, în ciuda eforturilor lui Bogdanovic de a spăla rușinea oaspeților. Înaintea ultimelor 10 minute, tabela indica 72-35.

În ultimul sfert, Hakan Demir le-a oferit mai multe minute jucătorilor tineri din rotație, astfel că Miercurea Ciuc a câștigat acest parțial cu 16-11, datorită reușitelor de la distanță ale lui Vujadinovic și Djurovic. În cele din urmă, scorul final a fost 83-51.

Cecil Williams a fost coșgheterul lui Dinamo, cu 14 puncte. Viktor Gaddefors a terminat cu 12 puncte, 6 recuperări și 4 intercepții. David Pătru a venit de pe bancă cu 6 puncte și 2 intercepții, în doar patru minute. De cealaltă parte, Mihajlo Bogdanovic a fost singurul jucător în double digits, cu 14 puncte.

În etapa următoare, Dinamo evoluează pe terenul lui FC Argeș. CSM Miercurea Ciuc primește vizita lui CSM Târgu Jiu.

*foto: Facebook/Dinamo București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!